Softcolor... kuvat paremmiksi kännyköihin.

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja J.J-75, 28/5/06.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  http://www.itviikko.fi/uutiset/uutinen.asp?UutisID=70883


  Tässäkö se on, kauan kaivattu värien korjaus. Joensuussa osataan... tässä linkissä oleva uutinen alhaalla jos ei toimi myöhemmin. Kuvat kannattaa katsoa. Se on aina niin hienoa, kun jotain uutta keksitään.  -------------------------------------------------------------------
  Värinkorjaus kameraan sensorin avulla
  SoftColor nostaa kännykkäkuvien tasoa

  Joensuulainen SoftColor Oy kertoo kehittäneensä tosiaikaisen värinkorjausmenetelmän, joka hyödyntää optiikan ja väritutkimuksen tuomia mahdollisuuksia digitaalisessa kuvaamisessa.

  Automaattisen, valaistuksen määritykseen perustuvan värinkorjaustekniikan voi ottaa käyttöön jo nykyisissä kamerapuhelimissa. Yhtiö lupaa sovelluksen korjaavan kännykkäkameran kuvien laadun ja värimaailman hyvälaatuisen digitaalikameran tasolle.

  SoftColorin menetelmän toteuttamiseksi on kehitetty yhteistyössä Nanocompin kanssa laitevalmistajille suunnattu, kameroihin integroitava sensori. Sensorin avulla kamera tunnistaa valaistuksen automaattisesti, mikä mahdollistaa digitaalisten kameroiden ja kamerakännyköiden tosiaikaisen värinhallinnan suoraan kamerassa. Kuvaushetkellä tapahtuva valonkorjaus poistaa valaistuksesta johtuvat kuvausvirheet sekä mahdollisen jälkikäsittelyn tarpeen.

  Sovelluksesta on tulossa markkinoille myös edullinen, internetistä ladattava ohjelmisto, joka soveltuu erityisesti matkapuhelinten kameroihin.

  Odottaa patenttia

  - Yhteistyö käynnistyi kysynnän ja tarjonnan kohdatessa. Sensorin vieminen kameran sisälle vaatii erikoisosaamista, ja Nanocomp pystyy pakkaamaan optiikan erittäin pieneen tilaan, sanoo Nanocompin toimitusjohtaja Veli-Pekka Leppänen.

  SoftColorin menetelmä on patentoitavana, ja yrityksen kehitystä rahoittavat Tekes ja Keksintösäätiö. SoftColor toimii Joensuun Tiedepuistossa ja tekee sekä kansainvälistä että paikallista yhteistyötä alan toimijoiden kanssa.

  Menetelmä voitti maakunnallisen Innosuomi 2005 -kilpailun.

  - Joensuussa tehdään paljon korkeatasoista tutkimusta, jonka tuloksille on kansainvälistä kysyntää. Seudulle onkin luotu hyvät edellytykset viedä korkeaa osaamista globaaleille markkinoille. Jos yritysten välille onnistutaan luomaan lisää todellista yhteistyötä, on Joensuun alueelle erinomainen mahdollisuus rakentaa kilpailukykyinen optiikan kaupallinen keskittymä, toteavat SoftColorin yrittäjät Petri Piirainen ja Juha Purmonen.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tero Lehto on blogissaan vuoden alussa kirjoittanut asiasta, siellä muutama kokemus kommentti.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Hyvä homma... Nyt ne on kehityksensä siis saanu päätökseen ja odottelee patenttia. Taitaa saada tuulta purjeisiin kehittelyt ja varmaan moni isompi yhtiö kiinnostunu asiasta.
   
 4. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Kokeilin tuota hieman nii tuntu kaikille kuville tekevän saman, lisää kirkkautta ja värit hieman lämpimimmiksi. Eli ei tuokaan ihmeisiin pysty, todennäköisesti saa hypetettyä jonkin aikaa jonka jälkeen koko tuote unohdetaan. Ainakin kuvat jotka jo valmiiksi oli kirkkaat meni aivan liia kirkkaiksi ja punasiksiki osa..
   

Jaa tämä viestiketju