Snapdragon 835 tarjoaa tehoa monille tämän vuoden huippupuhelimille – näin paljon se on...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22339
Reaktiopisteet
216
snapdragon_835-700x366.jpg

Snapdragon 835.


Qualcomm on tuttu nimi kaikille mobiilialaa seuraaville, sillä amerikkalaisyhtiön komponentteja, kuten suorittimia ja modeemeja, käyttävät lähestulkoon kaikki älypuhelinvalmistajat ainakin joissain malleissaan. Snapdragon 800 -sarja on jo muutaman vuoden tarjonnut Android-puhelimien tehokkaimpia järjestelmäpiirejä, ja tämän hetken uusin ja tehokkain järjestelmäpiiri Qualcommilta on Snapdragon 835. Android Police -sivuston David Ruddock pääsi Qualcommin tiloihin San Diegoon ottamaan selvää, kuinka tehokas Snapdragon 835 itse asiassa onkaan.

Käytännössä kaikki Snapdragon 835:ssä on uutta. Sen varustukseen kuuluvat muun muassa kahdeksanytiminen suoritin, Adreno 540 -grafiikkapiiri sekä yhden gigabitin sekuntinopeuteen langattomassa tiedonsiirrossa yltävä X16-modeemi. Snapdragon 835 on myös ensimmäinen markkinoille ennättänyt piiri, joka käyttää 10 nanometrin prosessilla valmistettua suoritintekniikkaa. Kapea 10 nanometrin viivanleveys mahdollistaa suorittimen entistä paremman hyötysuhteen, ja Qualcommin mukaan Snapdragon 835 onkin noin 20 prosenttia viime vuoden 820-mallia nopeampi, kuluttaen silti samalla kuormalla 25 prosenttia vähemmän virtaa.

Android Policen ajamien testien perusteella näyttää siltä, että Qualcomm on ollut lupaustensa kanssa jopa hieman varovainen, joskin testit on toki ajettu Qualcommin omalla referenssilaitteella. Testit suorittanut Ruddock kuitenkin arvelee, että käytännön tilanteissa suorittimen suorituskyky saattaa olla luvatut 20 prosenttia parempi. Tosin kyse on muustakin kuin suorittimen suorituskyvystä, sillä grafiikkapuolella on parannusta havaittavissa jopa 40 prosenttia.

nokia_8_total_tech-700x525.png

Tammikuun CES-messuilla esiintynyttä Qualcommin referenssipuhelinta luultiin jopa Nokian tulevaksi huippumalliksi.


Ruddock vertaili Snapdragon 835 -piirillä varustettua Qualcommin mallilaitetta Snapdragon 821 -piireillä varustettuihin OnePlus 3T- ja Pixel XL -puhelimiin, Snapdragon 820- ja Exynos 8890 -piireillä varustettuihin Samsung Galaxy S7 -puhelimiin sekä Kirin 960 -piirillä varustettuun Huawei P10:een. Vähemmän yllättäen Snapdragon 835 pesi vastustajansa kaikissa testeissä.

Geekbench on testisovellus, joka mittaa suorittimen suorituskykyä. Yhden suoritinytimen single-core-tuloksissa 835 pesi edeltäjänsä 821:n noin kymmenellä prosentilla, mutta monen ytimen multi-core-tuloksissa eroa oli merkittävästi enemmän. Näin tietysti käy, kun suoritinytimien määrä nousee neljästä kahdeksaan. Geekbenchissä Huawein Kirin-piiri ja Samsungin Exynos eivät jääneet kauas taakse yhden tai useamman ytimen testeissä.

nexus2cee_gb_thumb.png


Graafista suorituskykyä mittaavissa GFXBench-testeissä kävi ilmi, että Qualcommin Adreno-piireillä on selvä etulyöntiasema Samsungin ja Huawein grafiikkapiireihin nähden. Lisäksi selväksi kävi, että 835:n sisältä löytyvä grafiikkapiiri on ottanut noin 30 prosentin teholoikan edellisen sukupolven grafiikkapiiriin verrattuna. 3DMark-testeissä Adreno 540 pieksi edeltäjänsä parhaimmillaan jopa 50 prosentin erolla.

nexus2cee_gfxb_thumb.png
nexus2cee_3dmu_thumb.png


Kaiken kaikkiaan Snapdragon 835 päihitti vertailussa kaikki kilpakumppaninsa, joskin esimerkiksi yksittäisten ytimien suorituskyvyssä ei suurta hyppäystä ole tapahtunut. Useampaa suoritinydintä hyödyntävissä tehtävissä eroa voi olla paremmin nähtävissä. Lisäksi Ruddock mainitsee, että vaikka Snapdragon 835 on tehokas, ei esimerkiksi sen yhden ytimen suorituskyky pärjää Applen parhaimmistolle. Riippuu tietenkin sekä sovelluksesta että käyttöjärjestelmästä, miten eri laitteilla ja eri tilanteissa ytimien määrästä saadaan hyötyä irti.

nexus2cee_antu_thumb.png


Tietenkään testisovellusten lukemat eivät sellaisenaan anna täydellistä kuvaa todellisten käyttötilanteiden suorituskyvystä, mutta ilmeistä on, että Snapdragon 835 on edeltäjiään tehokkaampi. Tämä on erityisen merkittävää siksi, että Qualcomm on raa’an tehon sijaan panostanut aivan erityisesti 835:n virransäästömahdollisuuksiin.

Ensimmäinen virallisesti esitelty Snapdragon 835 -puhelin on Sonyn uutuus Xperia XZ Premium, mutta niin ikään 835:ä käyttävä Samsung Galaxy S8 ehtinee myyntiin ennen Sonya, sillä Samsung nappaa itselleen kaikki valmistuvat 835-piirit pitkälle kevääseen asti. Suomeen ja muualle Eurooppaan tosin saapuu Exynos 8895 -piirillä varustettu versio S8:sta.

Laajempi vertailu piirien tehoista löytyy Android Policen sivuilta.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom