sms:stä maksaminen aiheuttaa verenpaineen kohamista

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja per, 17/2/03.

 1. per

  per Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  488
  Tykkäykset:
  4
  En tiedä kuinka usein olen joutunut tälläisen ongelman kohteeksi mutta yhä enenevässä määrin maksan tyhjästä.

  Eli sms viestistä joutuu maksamaan aina kun se lähtee omasta kännykästä. Mielestäni meidän foorumilaisten tulisi kuluttaja-asiamiehen kanssa yhteistuumin nostaa tästä aiheesta sellainen mekkala että operaattorit muuttaisivat laskutusta niin että VAIN perille menneet viestit ovat laskutus kelpoisia!

  Viime aikoina olen todennut että esim ruotsiin lähettämäni viestit eivät mene perille tai nykyisen numeronvaihtorumbasta johtuen lähetän viestin liittymään joka ei ole enään käytössä tai lojuu pöytälaatikossa seuraavat 6 kk, jolloin vastaanottaja ei viestiä saa ja se myös katoaa viestikeskuksesta tietyn ajan kuluttua. Sama koskee esim tapauksia joissa vahingoossa/huomaamatta tai esim lapset lähettävät viestejä lankapuhelinnumeroon.

  OK nyt te seuraavaksi sanotte että ei ole teknisesti mahdollista järjestää laskutusta niin että se huomoisi vain perille menneet viestit. Olen kuitenkin sitä mieltä että koska sms ei alunperin ollut tarkoitettu kuluttajia varten vaan tekniseksi apuvälineeksi puhelinasentajille jne. niin operattorit ovat menneet siitä mistä aita on matalin ja laskuttavat lähtevät viestit numeroon josta ne ovat peräisin.

  Kuinkahan suurista summista puhutaan vuositasolla? Enhän maksa puheluista jotka eivät tavoita tai jos vastaanottajan numero on varattu joten miksi maksaisin palvelusta joka ei ole toteutunut?

  Olenko aivan hakoteillä onko ketään samaa mieltä. Veljet (ja siskot) kaikki barrikaadeille!
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ennemmin SMS yleistähintatasoa vastaan. Perillemenemätön SMS maksaa ihan perustellusti, ei ole operaattorisi vika että lähetät sen väärään numeroon tai muuten sellaiseen missä sitä ei oteta vastaan.
  Kyllähän perille meno toki saadaan tietää, mutta sen laskutukseen siirtäminen on toki eri asia, ja kun vielä toisaalla vaaditaan realiaikaista laskutustietoa, niin ei se ainka tälläisellä vaatumuksella onnistu, tietenkin voitaisiihan se ensin laskuttaa ja perästä hyvittää jos ei toimitettu.
  Ensin asialle täytyisi loytyä perusteita, muutakun että olis kiva ettei tarvitse omista töpeistä maksaa ja onko asia niin suuri ongelma että vastaa siitä tulleita kustannuksia.

  Ehdotan enemmin SMS yleisenhintatason tiputusta reilusti alas.
   
 3. Rape

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/02
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Tekstiviestistä ei veloiteta silloin, kun se lähetetään puhelimesta, vaan silloin, kun se saapuu viestikeskukseen.
   
 4. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Eikös Dna:lla ollut ainakin joskus sellainen systeemi, että vain perille menneistä viesteistä laskutettiin? Vai muistanko ihan väärin.. Muuten kyllä soveliaksen kanssa samoilla linjoilla, ei ole operaattorin asia maksaa asikkaiden sähellyksiä.
   
 5. --- Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1690
  Tykkäykset:
  1
  dna laskuttaa yhä edelleen vain perille menneet viestit. Katsokaa denan sivuilta käyttöohjeista.

  Ei suoraa linkkiä.
   
 6. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  Tavallaan tässä on ideaa, sillä lähetin kaverin Nokiaan tavallisen tekstiviestin Ericssonilla, jolloin kaveri sai viestin mutta siinä luki vain että viestiä ei pystytä näyttämään. (joudun kuitenkin maksamaan viestistä)
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuota mitä ideaa? onhan se viesti toki mennyt perille vaikka toinen ei sitä auki saisikaan.
  Toinen kysymys mikä tavallinen viesti, Nokialaiset jopa 2110 osaa näyttää jo jatkettuja viestejä ym. normaaleja tekstiä sisältäviä viestejä.
   
 8. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  EMS-viesti? Lähetin tänä aamuna Remmi-palvelun kautta EMS:n ja paluuviestinä tuli seuraavaa:"Ole hyvä ja tarkista lähettämäsi viesti..." Viestin tekstiosuus meni kuitenkin perille.

  Edit: 040/T68i -->050/R600.
   
 9. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  Toki viesti meni perille, mutta hyöty oli aika heikko. Jos toinen ei pysty lukemaan viestiäni, niin miksi minun pitää siitä maksaa?
  Ei vaan tavallinen viesti, jossa alle 160 merkkiä eikä mitään ääniä, kuvia tai muita ylimääräisiä objekteja.

  Viesti lähti SE R600 kännykästä päätyen Nokia 3330-malliin ja oli aivan tavallinen tekstiä alle 160 merkkiä sisältävä viesti. Normaalisti sen pitäisi näkyä, mutta jostain syystä Nokia näytti vain, että viestiä ei pystytä näyttämään.
  E: ja molemmilla sama operaattori

  E2:
  Saman olen huomannut, että EMS-viestin lähettäessä Nokiaan tekstiosuus menee normaalisti, mutta objektit häviävät matkalla.
  E3: Kun nyt vauhtiin pääsin niin viesti sisälsi kyllä yhden kirosanan adjektiivina, mutta en usko että operaattori saa sen takia sensuroida viestin ;)
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No voi voi, mitä so operaattorille kuuluu mitä viestejä lähetät ja pystyykö toinen niitä lukeen, ja mistä operaattori ko asian edes voi tietää. Jo tottakai sinun siitä pitää maksaan kun ko palvelua olet käyttänyt. (poislukien jos operaattorilla on tapahtunut virhe)
  Jos todellakin aivan tavallinen viesti eikä sisältänyt esim ohjauskomentoja, eikä viestin muoto ollut mikään outo jne. 3330 osaa näyttää mm eri merkistöllä olevia viestejä.
  Mahdollisia syitä näkymättömyyteen jotka eivät johdu käyttjästä, on että lähettävän pään laite on lähettänyt väärällä muodolla, verkko on muuttanut muotoa, vastaanottavan pään laite on tunnistanut väärin. Vain keskimmäinen vaihtoehto kuuluu operaatorin ongelmiin.
   
 11. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  Maksaminen on toki pieni haitta, sillä about 1 mk sinne tänne ei kaada maailmaani, mutta viesti sisälsi kohtuullisen tärkeää informaatiota ja kun kuulin ettei kaverini saa viestiä auki oli tieto jo vanhaa ja siitä aiheutui meille tappiota.
  Alkaa mennä keskustelu jo hieman ohi aiheen, mutta lähetystietojen lisäksi olisi hyvä jos puhelimiin saisi vielä tiedon siitä saako viestin vastaanottaja viestin luettua.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En ole törmännyt luureihin jotka lähettäisivät vastauskuitauksen kun viesti on ymärrettävästi luettu (ja tuskin sitä kovin moni haluasikaan näillä SMS hinnoilla) Ja yleensä ainakin allekirjoittanut kuittaa tärkeät viestit ymmärretyksi, jos tullut viesti mitä ei saa auki niin tapuksesta riippuen heitää kyssärin että mitä yritit lähettää. Sovelluksissa missä käytetään SMS tiedonsiirtämiseen hoidetaan kuittaukset sovelluksilla, ja sen mitä valmistajat/operaattorit lupaa SMSn luetettavuudelle on yllättävän pieni.
  Operaattori tuota luettu ja ymmärerrty hommaa, ei voi verkossaan tunnistaa.
   
 13. Tonppa

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/02
  Viestit:
  695
  Tykkäykset:
  0
  Ja jos lähettelee jotain tärkeää, kannattaa varmaan laittaa perustekstaria, eikä mitään hömppää, mikä vaatii vastaanottajalta yhteen sopivaa puhelinta.
   

Jaa tämä viestiketju