SMS hintavertailu

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja David, 3/10/03.

 1. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Ruotsalaiset maksavat tekstiviesteistään jopa viisi kertaa enemmän kuin norjalaiset. Pohjolan kallein sms-palvelu on Telialla, halvin norjalaisella Chessillä.

  Internetpalvelu Com IT:n vertailun mukaan norjalaisella Chess Communicationilla on Pohjolan halvimmat sms-hinnat. Chessin tekstiviesti maksaa 32 Ruotsin äyriä eli kolmasosan Ruotsin halvimman operaattorin Sprayn laskuttamasta 94 äyristä.

  Chessillä on Norjassa 80 000 matkapuheluasiakasta.

  Com IT ei vertaillut suomalaisten tekstiviestien hintoja.

  Ruotsin kalleimmat palvelut kuuluvat Telia Soneralle ja Vodafonelle. Näiden sms-palveluiden keskihinnat asettuvat 1,50 kruunun tietämille.

  Myös Tanskassa sms:t maksavat selvästi vähemmän kuin Ruotsissa. Dagens Industrin mukaan Telia Sonera yrittää kilpailla tanskalaisten operaattoreiden Choicen ja Comfortin kanssa niin kutsutulla «norjalaisella hinnoittelullaan.»

  Dagens Industri kirjoittaa, että Ruotsin markkinoita hallitsevan Telia Soneran hinnoittelu vaikuttaa myös kilpailijoiden hintapolitiikkaan. Alle kruunun maksavia tekstiviestipalveluja on lähes mahdotonta löytää. Vattenfall, Östkraft, Lunarmobil ja Halebop laskuttavat sms-palveluistaan 1,25-1,40 kruunun välillä.

  Ruotsissa Comviq myöntää opiskelija-asiakkailleen alennusta, jonka ansiosta koulun penkiltä voi lähetää tekstareita 85 äyrillä kappale. Tämä on silti melkein kolme kertaa enemmän kuin halvimmat norjalaishinnat.
   

Jaa tämä viestiketju