Skype

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja ddt, 26/10/03.

 1. ddt

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/9/02
  Viestit:
  98
  Tykkäykset:
  0
  Kummallista, ettei haku löydä täältä yhtään merkintää Kazaan virolaisten ohjelmoijien ja ruotsalaisten markkinoijien uusimmasta ohjelmasta, Skypesta. Kazaastakin löytyy kasapäin ja kuitenkin Skype liittyy suoraan forumin aihepiiriin. Sehän on maksuton P2P soitto-ohjelma, joka tarjoaa ilmaiset IP-puhelut kaikille kiinteän yhteyden omaaville, ilman mainoksia tai muuta kiusaa. Äänenlaatu on luvatusti puhelinta parempi, jopa alle 2 euron mikrofonilla.Lähtevän äänen pätkimistä on esiintynyt puhelun alussa lähinnä vain silloin, kun kaapeliyhteydessä Kazaa on työntänyt samaan aikaan täysillä tavaraa ulospäin. Eli pullonkaula näyttäisi olevan omassa yhteydessä ja laitteistossa, ei verkossa.

  Tämä kirjoitus on operaattori - alueella siksi, että kavereiden ansaintalogiikka perustuu tulevaisuudessa tarjottaviin edullisiin puheluihin internetistä puhelinverkkoihin ja päinvastoin. Sitä varten on useisiin maihin perustettu omat yhtiöt. Sinänsähän konsepti ei ole täysin uusi, uutta on lähinnä P2P verkosto, joka takaa laajan asiakaspohjan (tähän mennessä ilman mainontaa hieman yli kuukaudessa lähes 2 miljoonaa latausta) ja verkon, jonka kustannukset maksaa joku toinen. Tässä olen lähinnä referoinut New York Timesin artikkelia, jossa uskotaan, että kahden vuoden kuluttua kaikki puhelimenkäyttäjät ovat joutuneet skype-puheluiden kanssa tekemisiin. Minusta kaikki hype tuntuu uskottavammalta kuin pyramidimarkkinoijien virtuaalioperaattorit.

  Johdannon jälkeen asia: Onko joku mitannut/viitsisikö mitata, paljonko liikennettä syntyy kun Skype on online tai esim. 10 minuutin puhelusta? Eli yksinkertaisesti, kannattaako tavallisetkin puhelut GPRS yhteydellä ottaa Skypen kautta? Ulkomaanpuhelut tietysti kannattaa. Ja kuinka yleensä toimii GPRS:n kautta?
   
 2. mrv

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  154
  Tykkäykset:
  0
  No oisko koska ei se nyt mikään ainoa puheohjelma internettiin ole. Tähän mennessä ovat saaneet aikaiseksi yhden Windows-ohjelman, eikä mitään takeita siitä kykenevätkö tekemään myös muille alustoille ohjelmaa. Eivät myöskään käytä mitään sovittuja standardeja koska "ne eivät olleet heille riittäviä" (kylläpä ovat professionaaleja), joten en ihan ensimmäisenä tuohon luottaisi. Lupavaat toki kaikkea mutta ei ole mitään puhuttavaa ennen kuin on jotain konkreettista näytillä. Etenkään Matkapuhelinfoorumiin liittyen.

  En ole itse ohjelmaa käyttänyt kun ei ole Windowsiakaan, mutta ihan hyvinhän sen itse ohjelman on sanottu toimivan.
   
 3. lassej

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Omasta mielestäni tuo ohjelma vaikutti oikein kiintoisalta ja oonkin nyt parin kaverin kanssa hankkimassa tota ohjelmaa ja mikrofoneja, jotta pääsee koittamaan :)

  Pian nähdään, miltä tuo vaikuttaa ;)
   
 4. Killerwhale

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/7/03
  Viestit:
  801
  Tykkäykset:
  0
  Mistähän tuollaiseen sovellukseen kannattaisi mikrofonia hankkia? Ettei tule kokeilulle turhia kustannuksia.
   
 5. Jape73

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/03
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
 6. Whig

  Whig Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/02
  Viestit:
  862
  Tykkäykset:
  201
  Puhelinmalli:
  170.275 MHz transmitter
 7. ddt

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/9/02
  Viestit:
  98
  Tykkäykset:
  0
  Kokeiluun et tarvitse mikkiä. Käytä kuulokkeita mikrofoniliitännässä. Vinkki Skypen sivuilta. Omalla vastuulla.
   
 8. lassej

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Tuli muuten hauska idea mieleen, menee ehkä vähän off-topicisi mutta menkööt.

  Skype + muut nettipuhelinsoftat vaativat käytännössä kuulokkeet ja mikrofonin.

  Monilla (tai noh, ainakin joillakin) on olemassa jo valmiiksi bluetooth -handsfree laite ja tietokoneessa sinihammas-pulikka kiinni. Onko kukaan pellepeloton onnistunut samaan bluetooth-hf:ää toimimaan tietokoneen kuulokkeina ja mikrofonina?

  Olisi meinaan aika kätevä ratkaisu kun ei tarvitsisi olla piuhoilla kahlehdittuna koneeseen. Ja heille joilla noi vermeet jo on, ratkaisu ei olisi myös aika edukas kun ei tarvitsisi hankkia erillistä luuria tietokoneeseen.
   
 9. Safiiri

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  222
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N9
  Mielenkiintoinen ajatus!!! Tästä ei ole hetkeen keskusteltu ja nyt kun noita BT läppäreitä ja head-settejä alkaa olemaan markkinoilla jo enemmän, niin mielellään kuulisi minkävalmistajan head-set toimii yhteen...
   
 10. Blur

  Blur Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  9/9/02
  Viestit:
  1866
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  -
  Logitech ainakin tukee headsetillään käyttöä tietokoneen kuulokkeena/mikrofonina!
  Mielestäni on paljon dongleja , jotka tukevat audioa tietokoneelle.
   
 11. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Joo iteltä löytyy MSI bluetooth dongle ja Nokia HDW-2 bluetooth kuuloke ja näillä ainaki toimii loistavasti... on käyttömukavuus ihan eri luokkaa kun nillä piuhoilla varustetuilla kuulokkeilla:) Äänenlaatu on hyvä ja voi kävellä ympäri taloa, eikä asettaminenkaan mitenkään vaikeeta ollu:D
   
 12. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Skype on ihan toimiva softa, tosin ehkä vähän liikaa hypetetty. Toistaiseksi uskon yhä enemmän toisenlaisiin nettipuheluihin, kuten www.laajakaistapuhelin.net
  Skypen kanssa käyttänyt? Toimiiko yhteys automaattisesti kunhan vain kone ja hf ovat päällä? Oliko vaikeuksia toimintakuntoon saattamisessa, onko ollut ongelmia alun jälkeen? Alkoi nimittäin kiinnostamaan ihan tosissaan.
   
 13. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  On toiminu hyvin skypen kanssa, asetuksista pitää vaan valita että käytetään bluetooth audio. ainoo ongelma alussa oli, että en älynnyt et siihen bluetooth handsfreehen piti "vastata". eli jos on widcommin ajurit nii ainaki toimii tosi hyvin ja helposti.
   
 14. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Muistaakseni 48 kbit/s (eli 24 kbit/s ulos ja 24 kbit/s sisään) riittää jonkinlaisen puheen enkoodaukseen - gprs kun vaan taitaa esim. 10 luokassa olla 56 kb/s sisään ja 12 kb/s ulos, eli tuo "ulospäin" menevä puhe voisi tökkiä.

  Matematiikkakerho kokoontuu: oletetaan että käyttää sen täyden 56 kbit/s, eli 5 kt/s. Minuutissa siis 5 x 60 = 300 kt, ja kaikki operattorit veloittavat 20€ / 100 mt, sen jälkeen n. 1,5€/mt.

  Eka 100 mt niin hinta on 20 senttiä / 1000 kt, eli noin 3 min puhetta à 20 senttiä (100 mt / 300 kt = 333,33 min puhetta à 20€, 6 senttiä/min). Tämän jälkeen ei, 3 min puhetta maksaisi 1,5€ -> n. 50 senttiä/min.

  Eli 5½ tunnin ulkomaanpuheluihin / kk tuo olisi aika ehdoton, jos gprs nopeus riittää.
   
 15. Juho80

  Juho80 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/10/02
  Viestit:
  161
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Oneplus 3
  Itse kokeilin ohjelmaa sekä GPRS:än että 512/512 yhteyden kautta ja tulin siihen tulokseen, että kyllä se sen laajakaistan vaatii. GPRS:än kautta käytettynä viive sekä yhteyden pätkiminen on jo sitä luokkaa, ettei puhelusta tule juuri mitään. Muuten ohjelma on erittäin suositeltava.
   
 16. Nemaskus

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/3/04
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  0
  Joo o, ei todellakaan ole ensimmäinen p2p-softa netin kautta puhumiseen... Onhan näitä ollut pitkin aikoja ja hyvin ovat aina toimineet, esim Teamspeak, Ventrilo ja Roger Wilco. Ei mitään uutta tässäkään.
   
 17. Safiiri

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  222
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N9
  Joo iteltä löytyy MSI bluetooth dongle ja Nokia HDW-2 bluetooth kuuloke ja näillä ainaki toimii loistavasti... on käyttömukavuus ihan eri luokkaa kun nillä piuhoilla varustetuilla kuulokkeilla:) Äänenlaatu on hyvä ja voi kävellä ympäri taloa, eikä asettaminenkaan mitenkään vaikeeta ollu:D[/quote]

  Kuinka pitkän matkan tuo BT kantaa kotona sisätiloissa? Entäs löytyykö BT-luurista soittoäntä jos sen jättää pöydälle eikä kuule PCn hälytysääntä, niin hälyyttääkö BT-headsetti?
   
 18. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Kuinka pitkän matkan tuo BT kantaa kotona sisätiloissa? Entäs löytyykö BT-luurista soittoäntä jos sen jättää pöydälle eikä kuule PCn hälytysääntä, niin hälyyttääkö BT-headsetti?[/quote]
  kyllä se ainaki yläkertaan kantaa ihan hyvin ja skypestä voi säätää että soittoääni tulee kuulokkeesta. vastaaminen täytyy kuitenkin suorittaa tietokoneella.
   
 19. lassej

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  SkypeOut

  (Toivottavasti en avaa aihetta uudelleen turhaan, ainakin haun perusteella näyttäisi siltä, ettei näin ole käymässä)

  Muttamutta, ovatkos muut kuin allekirjoittanut vielä ehtineet kokeilemaan SkypeOut:tia (eli puheluita Skypestä normaaliin lankaverkkoon).

  Puhelut maksaa Suomen lankaverkkoon 3 snt/min (ja kännykkäverkkoon 17 snt/min - eli ei kovin kiinnostava), mikä on aika edullista verrattuna esimerkiksi oman saunalahden simppelin 9,4 snt/min taksaan.

  Nyt oon ehtinyt tuolla kerran soittelemaan parturiin ja muutaman kerran äidille ;). Tuntuu aika hyvältä lankaliittymän korvaajalta esimerkiksi itselleni, kun ei ole omilla kämpillä lankaliittymää.
   
 20. IFF

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/7/02
  Viestit:
  129
  Tykkäykset:
  0
  Re: SkypeOut

  En ole ehtinyt kokeilemaan S-Out:ä, hinnat eivät vakuuttanet ensisilmäyksellä.

  Varmasti on mielenkiintoinen vaihtoehto lankapuhelimelle.
  Lähitulevaisuudessa on tarkoitus tutkia ulkomaanpuhelujen soittomahdollisuuksia (normaalin ja kännykkänumeroon ulkomailla) ja hinnoittelua. Itse Skype:a olen käyttänyt kyllä ahkerasti.
   

Jaa tämä viestiketju