Skype matkapuhelimeen. Onnistuuko? Miten ja koska?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Skypaaja, 7/2/06.

 1. Skypaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/06
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Netistä jo kaiveltu infoa siitä, miten Skypen saisi matkapuhelimelle. Mutta aika huonosti vielä tietoa asiasta. Itse Skype on ilmoittanut kehittelevänsä Skypeä Symbianille - mutta en löydä mistään tietoa miten homma on edistynyt ja koska ja mille laitteille tuo olisi tulossa. Nokian 770 -laitteeseen on luvattu ensimmäisellä neljänneksellä softapäivitystä, joka mahdollistaisi VoIPin - tarkoittaako tämä siis että sen jälkeen Skype toimisi tuolla laitteella? Löytyykö markkinoilta muiden kuin Nokian laitteita, jotka jo tukevat Skypeä?

  Känny, jossa olisi Wlan ja Skype lähtisi heti ostoon, kunhan ensin jostain ilmaantuisi.

  Onko teillä enemmän tietoa asiasta?
   
 2. Igor Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/2/05
  Viestit:
  285
  Tykkäykset:
  0
  Mulle riittäis alkuun bluetoothin yli toimiva skype-sovellus jotta kännyä vois käyttää PC:n kanssa skype-luurina...
   
 3. Skypaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/06
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Kyllähän tuollakin jo eteenpäin pääsisi. Kuitenkin etenkin kotona olisi kätevä olla pikkuinen surfauslaite kätevästi saatavilla, jolloin Nokian 770 toimisi oivasti. Eli 770 ajaisi kivasti kiinteän kotipuhelimen ja surfauslaitteen asiaa, jos siis Skypen siihen saa.

  Matkapuhelen.netissä asiasta kerrotaan 770:sta seuraavaa:

  "Uutta ohjelmistoa tullaan päivittämään säännöllisesti ja seuraava päivitys ajoittuu tämänhetkisten suunnitelmien mukaan vuoden 2006 ensimmäiselle vuosipuoliskolle. Seuraava versio tulee tukemaan monia uusia ja yleisessä käytössä olevia toimintoja kuten VoIP- ja pikaviestipalveluita", jatkaa Janne Jormalainen."
  http://www.matkapuhelin.net/news/05/01/050526.html

  Mutta tarkoittaako tuo sitä, että sen jälkeen Skype toimisi? Ja toisaalla taas kerrotaan, että Skype on kehittämässä softaa Symbianille. Mutta koska se olisi tarjolla ja toimisiko silloin kaikissa Symbian luureissa?
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ymmärtääkseni VoIP ketju on, ja myös pohdintaa Skypestä ja sen tulemista luureihin.

  Virallistin lehtietoijen mukaan Skypeä saattaa alkaa näkymään luureissa ehkä loppuvuodesta (siis puhutaan kyllä kesästäkin)
  Jos oletan ettet käytä Skypeä puhelimen korvikkeena, vaan vähän pidemissä jutusteluissa, niin BT hf PClle voisi olla kova sana, jos käyttöliittymää haluat taskuun, niin tutusta sitten sitä verten tehtihin virityksiin. Toki tosiharrasta voi etsikellä Symbianin päällä toimivaa etäkäyttö totetusta tuohon Skypeen.

  En tiedä miksi tuosta halutaa niin kovasti vääntää puhelinta, huonohan se siihen on. Toki jos haluaa välttämättä käyttää VoIp tuotta johon ei yksinkertaisesti ole kunon luureja, niin joutuu homman jotenkin kiertää, ja onhan 770 käteävmpi kuin kannettava PC kainalossa.

  Skypeä on soviteltu PockePC koneille, joten ehkä siletä suunnasta voisi tosi harrastajalle löytä apua ensi hätään.

  Ei, vaan standartimmat VoIp palvelut.

  Ei tule toimimaan kaikissa Symbian luureissa.

  Jos VoIP on tärkeä yhdessä Wlanin kanssa niin kannattaa suunnata katseet Nokian E sarjan koneisiin.
   
 5. Skypaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/06
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksista sovelias. Täytyy hakea VoIP-ketjuja forumista.

  >En tiedä miksi tuosta halutaa niin kovasti vääntää puhelinta, huonohan se siihen on

  Varsinaisesti en siitä halua juuri puhelinta vääntää, mutta kun sopisi kivasti samoihin kuoriin surfauslaitteen kanssa. Lisäksi ottaisin mielelläni juuri oman laitteen tähän tarkoitukseen, enkä haluaisi sitoa tuota "Skypepuhelinta" itseeni kännykän muodossa vaan pitäisin sitä kotona jolloin se voisi korvata perheellä käytössä olevan kiinteän linjan. Varmasti löytyy muiltakin kuin Nokialta virityksiä tähän suuntaan, esim. Qtekilta mutta sen hinta taas on reilut puolet enemmän tuohon 770:aan verrattuna.

  Täytyy jatkaa selvityksiä...
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Eli tarkoituksesi on luopua lankapuhelinliittymästä? ja skype ei ole itseistarkoitus.
  Lankapuhelimen nykyään yleensä korvaa GSM ja siihen valittu sopiva liittymä ja päätelaite.

  Tietyissä tilanteissa kustannusten kannalta voi VoIP palvelut tulla kyseeseenm, jos jostain syystä haluaa säilyttää lankanumeron niin kannattaa tutustua mikä kaupallinen VoIP palvelujen tarjoaja ottaa vastaanalueesi nimeroita siirtona. ilmeisesti numeron säilyminen ei ole sinulle itsetarkoitus, joten voit valita uuden numeron.

  IP (ei skype) puhelimia on tarjolla, tosin monen hintaisia jne.

  Oletan että sinulla on jokin laajakaista tuote nyt tai tulossa, jolloin sen hintaa ei tarvitse huomioida kustannustehokkuudessa.

  "Oikean" VoIp palvelun rinnalla voi toki Skypeä tai muuta vastaava puheohjelmaa jos joku haluaa nimenomaan sellaisen välityksellä juttustella niitä näitä.
   
 7. Skypaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/06
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  >Eli tarkoituksesi on luopua lankapuhelinliittymästä? ja skype ei
  >ole itseistarkoitus.
  >Lankapuhelimen nykyään yleensä korvaa GSM ja siihen valittu sopiva
  >liittymä ja päätelaite.

  Nykyisin käytössä kännyt ja lankaliittymä, edessä kuitenkin muutto ja samalla ajatus jättää kiinteäliittymä pois ja korvata se Skypellä, johon olisi kytketty Skype-In/Out. Skypen haluaisin sen takia, että minulla on jo nyt kohtalaisen kattava kontaktilista useisiin maihin juuri Skypen avulla. Minulla ei ole tarvetta eikä oikeastaan mahdollisuutta säilyttää vanhaa lankanumeroa. Laajakaista on/tulee olemaan ja siihen kytkettynä Wlan.

  Ihan tarkasti en edes tiedä mitä VoIP-palvelulla varsinaisesti tarkoitetaan - onko jollakin muulla systeemillä tarjota parempaa kuin mitä Skypeltä saa? Miksi minun tulisi ottaa "oikea" VoIP-palvelu?
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Riippuen missä asut, voit pitää nykyisen numerosi. Ottaessasi jonkin kunnolisen tarjoajan VoIP palvelun, niin hän huolehtii velvoitteistaan, soittaessasi näkyy oikea numero jne. eli tarjolla vastaavia palveluita kuin lankaliittymässä. Voitkäyttää haluamiasi päätelaitteita, jopa hankkia sovittemen mihin voi liittää analogisen puhelimen.
  Vaihtaessasi operaattoria on numero numeronsiirettävyydessä.
  Clientti puolella, esim kanettaviin laitteisiin voi löytyä helpommin ohjelmia, koska ne eivät ole palveluntarjoaja kohtaisia.
  Palvelutarjoajat yleensä noudattavat kotimaista lainsäädäntöä jne. Siis myös ohejelmat eivät välttämättä ole "tuntemattomia" ja myös niille voidaan järjestää parempaa prioriteettiä, jos tarvetta luutuun.

  Skype on Skype ja jos sen välityksellä on juttua toisille SKype käyttäjille niin siihen se tiedostaen soveltuu.

  Toki on noiden VoIP juttujenkin kanssa ongelmia ihmisillä ollut ja aina ei suju noin vaan.

  Tosin kuvauksesta voi arvailla että suoranaisen lankaliittymän korvaajaan ei ehkä ole tarvetta, eli GSM hoitaa ne tehtävät ja Skype pitkät jutut.
   
 9. Skypaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/06
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Asun siten, ettei numeroa muuton yhteydessä saa mukaan vaikka miten haluaisi (Skype-numeron kyllä saisi mukaan, mutten vielä ole hankkinut).

  GSM olisi toki käytössä mutta Skypellä tulisi hoidettua kotoa käsin puhelut muihin Skypeliittymiin, muualle kiinteisiin numeroihin sekä ulkomaan puhelut. Ja jos samaan laitteeseen saa netin ja emailin esim. 770:n kanssa niin kiva. Tähän ei nyt ole tullut yhtään lisää selvyyttä vielä, osaako kukaan auttaa?

  Sovelias - osaatko laittaa linkkiä johonkin hyvään VoIP-palvelun tarjoajaan Suomessa - tattis! Voisin tutustua mitä he tarjoavat.
   
 10. AMG

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  282
  Tykkäykset:
  0
  Jostain lukemani jutun mukaan Skype on toiminut hyvin HP iPAQ h6340:n kanssa WLANin kautta. Vaikka mopo-prossun ei pitäisi sitä vielä jaksaa kovin lujaa pyöritellä. Ilmeisesti toimii jo hyvin tehokkaampien kämmenmikropuhelinten kanssa. Iteltä on jäänyt kokeilematta kun ei WLANia vielä ole viritetty kotiin.
   
 11. Skypaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/06
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  >Jostain lukemani jutun mukaan Skype on toiminut hyvin HP iPAQ
  >h6340:n kanssa WLANin kautta.

  Vois tsekata, mutta jotenkin kyllä kiinnostaa tuo Nokian 770. Täytyy ainakin vielä katsella josko saa sille toimimaan. Eikö Skypeä ole kommullekaan (9300i tai 9500)?
   
 12. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
 13. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Ei. Nokialta tulee todennäköisimmin SIP-tuki, kuten E-sarjan luureihinkin.

  Siis jossakin muualla kuin 02, 03, 05, 09, 019 alueella?

  Ainakin noista suunnista voi ottaa numeronsa mukaan VoIP:lla. Toki jos muutat paikkakunnalta toiselle mutta pidät vanhan numerosi tilanne on hieman erikoinen. Uusi naapurisi joutuu soittamaan sulle kaukopuhelun, mutta toisaalta vanhat frendit voivat soittaa edelleen lähipuhelulla.

  http://www.laajakaistapuhelin.net/

  09-numeroita saa useammaltakin tarjoajalta:

  http://www.cubio.fi/cgi-bin/iisi3.pl?cid=cubio&mid=514&sid=170
  http://www.nettipuhelin.fi/
   
 14. Skypaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/06
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  >Ei. Nokialta tulee todennäköisimmin SIP-tuki, kuten E-sarjan
  >luureihinkin.

  Vielä kun tietäisi mitä tuo SIP-tuki oikein tarkoittaa, eikös Skypestä voi tehdä versiota joka toimii tuon yllä?! Ja miten mahtaa Skype-symbian sitten toimia? Ja miksi Skypen tekeminen Nokian 770:lle olisi niin vaikeaa, toimiihan esim. useat InstantMessage-softat alkeellisimmillakin luureilla symbianin päällä - ja niissäkin saa ääntä liikkumaan.


  >Siis jossakin muualla kuin 02, 03, 05, 09, 019 alueella?

  Muualla kuin +358-alueella joo. Ja itseasiassa nyt kun asiaa mietin niin onhan minulla nytkin IP-puhelut kotona käytössä, eikä mitään tavallista lankaliittymää. Nyt kuitenkin haluaisin muuttaa kotipuhelimen nimenomaan Skypeksi koska se on tuttavapiirissäni asettunut jo vakioliittymäksi ja siten soitamme toisillemme toll-free.
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Skype on SKypen oma toteutus, ei yhteensopiva minkään kanssa.
  Riippuen maasta, on monessa maassa siis tarjolla kunnollisiakin VoIP palveluita.

  Skypellä on hyvä hoitaa Skype puhelut, jos ne ovat sellaista kaveripiirin jutustelua.
  Jos vaihdat maata, ehkä sinulla ei varsinaisesti ole tarvetta lankaliittymällä eikä sen korvaajalle, tai siis sen voit korvata GSMllä, kk maksut ovat halpoja, puhelut ovat halpoja, käytä sitä puhelimenasi ja Skypeä Skypenä kauko tuttavuuksiin PCllä (PC ilmeisesti hankit, kun laajakaistankin), vuoden päästä tiedetään enemmän, laitetukea enmmän jne.

  Jos laajakaista on vain puhetta varten, niin aika kova liikenne pitää olla.
   
 16. Skypaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/06
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  >Riippuen maasta, on monessa maassa siis tarjolla kunnollisiakin
  >VoIP palveluita.

  Täällä on kehittyneet VoIP-palvelut. Ja olen siis muuttamassa Suomeen.


  >Skypellä on hyvä hoitaa Skype puhelut, jos ne ovat sellaista
  >kaveripiirin jutustelua.

  Miksi sillä ei olisi hyvä hoitaa kaikkea puhelinliikennettä mihin muutkin Voip-palvelut soveltuvat? Skypellä ei ole kiinteitä kk-maksuja ja voi soittaa paikallispuhelunhinnalla kaikkialle maailmaan kiinteisiin liittymiin ja matkapuhelimiinkin hyvään hintaan. Siihen päälle ilmaiset puhelut muihin Skypeliittymiin. Mikäs sinulla on Skypeä vastaan?
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Voihan sitä sieltä ottaa myös liittymän.

  Koska se on kankea, käytettävyys on kaukan esim. GSMstä.
  VoIP palvelut tarjoajasta riippuen toki vaihtelevat, mutta yleensä niissä on ns. perus puhelin palvelut, tuleva ja lähtevä, numerot näkyy oikein, kannettaa velvoitteet, toteutus yleensä tunettu.

  AInoa etu on hinta, ja sekin on suhteellista ja tapaus kohtaista.
  Kuten liki kaikissa puhetta tukevissa IM ohjelmissa. Tuohon käyttöön tuote on hyvä, helppo asentaa, toimii yleensä varsin hyvin hankalien yhteyksien kautta, huonoa on toki ohjelmien riskit, liikenteen määrä ja reititys, IM ohjelmisssa on yleensäkkin kaikenlaista

  Koska luodaan mielikuvaa että kyse olisi jostain puhelinpalvelusta, ideaa ajatuksessa on, mutta en vain halua että sitä sekoitetaan oikeisiin VoIP(SIP) palveluihin.

  Skype myös ei välitä kansallisista eikä edes laajemista säädöksistä jne.
   
 18. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  tätä olen jo testannut muutamaan otteeseen mutta en raskinut rekisteröidä softaa niin en voinut soittaa kuin 30sek kavereille. Muuten toimi loistavasti bluetoothin yli, en vaan muista softan nimeä mutta google auttaa mielellään.
   
 19. Skypaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/06
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
 20. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  ok... pistähän kokemuksia tänne sitten niin katsotaan joskos tilaisi itsekkin täyden version.
   

Jaa tämä viestiketju