Skype ja Song solmivat yhteistyösopimuksen

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja espenleka, 15/4/05.

 1. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Sattuipa tällainenkin silmään. Kuulostaa varsin mielenkiintoiselta.
   
 2. lassej

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Vaikuttaisi siis siltä, että Suomeenkin tulisi pian SkypeIn saataville...

  Mainiota :)
   
 3. hk

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/7/03
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Skypestä on jo juttua, lukko esiin.
   
 4. J3ke

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/04
  Viestit:
  496
  Tykkäykset:
  0
  Mites GO.Home kotipuhelin?? Eikös sekin toimi Songin alla?


  (OT)
   
 5. snapsix

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  122
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä se on nyt saatavilla Suomessakin.

  You can get up to three SkypeIn numbers total from United States, United Kingdom, Denmark, Finland, Frnace, Hong Kong, Poland, Norway and Sweden.

  Lähde: http://www.skype.com/products/skypein/

  Hintaa palvelulle vuoden jaksoissa kertyy 30e mikä on 2,5e/kk.

  Kannattaa tuohon hintaan jo lankapuhelin hävittää, varsinkin kun on olemassa jo skypen kanssa erittäin hyvin toimivia puhelimiakin markkinoilla: http://www.wintel.fi/ Kokeilin moista laitetta ja ei häviä käytettävyydessä normaaliin langattomaan puhelimeen kyllä millään tavalla, kantavuuskin laitteella oli vajaa 100m tukiaseman ollessa talon sisällä.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ahaa? olen kuitenkin ymmärtänyt että vaatii tietokoneen, ellei sitten käytä perinteistä lankaverkkoa?
   
 7. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Hyvin toimiva? Laitehan kytketään tietokoneeseen USB-liitännällä. Kun tietokone ei ole päällä niin siinä menee sitten Skype-yhteyskin pimeäksi.

  Oikea VoIP-puhelin kytketään hubiin/kytkimeen eikä se tarvitse tietokonetta ontuvaksi tukijalakseen.

  Mielenkiintoisinta on että Olympian luuria ei voi käyttää PC:ssä muiden ohjelmistojen kuin Skypen kanssa. Kun laite kerta vaatii sen PC:n vierelleen hurisemaan, luulisi että vempelettä voisi käyttää standardina USB-kuulokkeena minkä hyvänsä ohjelman kanssa, mutta kun ei niin ei.
   
 8. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  Ketjusta: http://www.matkapuhelininfo.com/forum/viewtopic.php?p=537761&highlight=#537761
  Voi nykyään soittaa, jos olet tilannut itsellesi SkypeIN-palvelun hinta 34,5€/vuosi tai 11,5€/3kk sisältäen arvonlisäveron. Saatavilla näyttäisi olevan 09 ja 03 suuntanumeroaluiden numeroita. http://www.skype.com/products/skypein/
  Onkos kukaan testannut SkypeIN-palvelua?
   
 9. snapsix

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  122
  Tykkäykset:
  0
  En vielä, mutta ajattelin hankkia.

  Tuosta tietokoneeseen kytkemisestä ja sen päällä olosta, se ei itselläni tuota ongelmia sillä kone tapaa olla päällä aina kun itse olen kotona vaikka kaiken aikaa sen äärellä en olisikaan. Kone on sammuksissa silloin kun olen muualla, mutta eipä minua silloin kotoa muutenkaan tavoittaisi.

  Tulikin mieleen, onkohan tuossa vastaajapalvelua joka toistaisi soittajalle viestin jos skype onkin kiinni?

  Tiedän kyllä että Voippipuhelut saadaan erillisillä sovittimilla toimimaan ilman tietokonettakin, mutta niissä kuukausimaksut ja soittokustannukset ovat ihan eri luokkaa eikä säästöä lankapuhelimen poisjättämisestä välttämättä synny kovinkaan paljoa. Maxinetin voippipalvelu vaikuttaisi kohtuuhintaiselta ja sitä voisi harkitakin, mutta vaikkapa soneran puhekaista on ihan pihalle hinnoiteltu.

  SkypeIn on kuitenkin kaikkein edullisin vaihtoehto niille jotka haluavat säilyttää "lankanumeron" eivätkä kammoksu ajatusta auki olevasta tietokoneesta. Eikä siihen mene varmaan kauaa kun markkinoille tulee jotain "skype certified" bokseja joissa pyörii joku linux ja jotka kytketään laajakaistamodeemin perään aivan kuin nykyisetkin voippiadapterit. Kysehän on kuitenkin vasta alkuvaiheesta.
   
 10. snapsix

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  122
  Tykkäykset:
  0
  Tuossa ylemmässä viestissä aihetta omalta kantiltani sivusikin, mutta tuo usb-kuuloke juttu on kyllä mielenkiintoinen. Ohjelmistostahan se vain on kiinni, tuskin tekniikka asettaa mitään rajoituksia luurin käyttämisessä muidenkin sovellusten kanssa. Jos luurit yhtään yleistyvät, joku harrastelijaporukka varmasti korjaa asian pian ja julkaisee softan mikä toimii muidenkin ohjelmien kuin skypen kanssa. Lieköhän tuo rajoite ollut ehtona sille että valmistaja saa lyödä paketin kylkeen tuon jo käsitteeksi tulleen "skype certified" leiman? ;)
   
 11. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  Jos ostat numeron, niin tulee kaupan päälle. Ilman numeroa maksaa 17,25€/vuosi tai 5,75€/3kk sisältäen arvonlisäveron. Asia selviää tarkemmin edellisessä viestissäni manitsemastani sivusta: http://www.skype.com/products/skypein/
   
 12. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Ei IP-puhelimen tai analogiasovittimen käytöstä ole pakko kuukausimaksua maksaa. Kuukausimaksut menevät vasta kun haluat yhdyskäytävän perinteiseen puhelinverkkoon.

  Jos ostat esimerkiksi SIP-puhelimen, sinulle voidaan soittaa siihen puhelimeen suoraan IP-osoitteellakin. Tai voit rekisteröityä esim. ilmaiseen FWD-palveluun http://www.freeworlddialup.com/ jolloin IP-osoitteen muuttumisellakaan ei tarvitse rassata päätään.

  Ne kaverisi, jotka eivät halua ostaa rautaa, voivat soittaa sinulle ilmaisilla softapuhelimilla kuten Pulver Communicator, SJLabs SJphone tai X-Ten X-Lite. Tai jos mikään noista ei kelpaa niin maksullisiakin softia on saatavilla.

  Tarkalleen ottaen muuten kuukausimaksuttomiakin yhdyskäytävän tarjoajia löytyy, esim. Cubio (tosin liittymismaksu on melkoinen, mutta sisältää analogiasovittimen lainan) tai Nettipuhelin. En tosin ole ottanut selvää mitä protokollaa Cubio ja Nettipuhelin käyttävät ja onko heidän toimittamiinsa laitteiisiin mahdollista soittaa myös suoraan IP-osoitteella.
   
 13. Jumro

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/2/05
  Viestit:
  40
  Tykkäykset:
  0
  Itse sain perjantaina käyttööni tuon Wintelin maahantuoman Olympia-puhelimen.
  Kokemukset kertakaikkiaan hyviä, varsinkin äänenlaatu.
  Toisaalta harmittaa, ettei näissä pöytäkannettavissa ole muillakaan valmistajilla tarpeeksi kuuluvaa soittoäänen voimakkuutta.
   

Jaa tämä viestiketju