Sisäinen BT-adapteri läppäriin?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Proi, 31/7/04.

 1. Proi

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/4/03
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  Niin, onko kellään kokemusta moisista tai tietoa mistä voisin moisen löytää?

  Huomasin nimittäin että läppärissäni olisi mini-PCI-paikka vapaana, joka on siis lähinnä wireless-adapterin kytkentään tarkoitettu slotti takakannen alla, ja ilmeisesti muutamia BT-korttejakin on markkinoilla. Suomessa vain en yhtään ole nähnyt, täällä näkyy enemmän dongleja pyörivän.

  Tässähän siis taustalla on se että nyt kun BT-luuri on taloon tulossa niin olisi kätevä jos läppäriä voisi käyttää GPRS-yhteydessä mahdollisimman nopeasti, ilman että tarvii miettiä missä mikin mokkula milläkin hetkellä sijaitsee, tästä syystä en donglea haluaisi. Donglet ovat kyllä halvempia, mutta..
   
 2. Arip

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/5/04
  Viestit:
  172
  Tykkäykset:
  0
 3. juuso17 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  27/7/04
  Viestit:
  64
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  920, 1320, iP4
  Sama "ongelma" täälläkin. Vanhahkossa Compaqin läppärissä tuollainen tyhjä pci-paikka on, ilmeisesti modeemille, kun asentaa aina jotkut CPQ-modeemin ajurit, kun palauttaa rompulta tehdasasetukset.

  Tyhjä tila huutaa BT-minikorttia... Yksi dongle on pöytäkoneessa, mutta tuolla kortilla saisi samalla koneetkin "verkotettua" tai ainakin siirrettyä tiedostoja.
   
 4. Hartsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/04
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Elisa
  Yleensä kannettavissa Mini-PC-paikkaan kytketään WLAN-kortti ja Bluetooth on samassa kortissa modeemin kanssa.

  Varmaankin olisi helpompi löytää Bluetooth PC-Card-paikkaan sopiva kortti, jos vapaita paikkoja löytyy. Kortteja on ainakin TDK:lla, 3Comilla oli aiemmin sisäänmenevällä antennilla, tätä samaa tarjosi HP. CompactFlash-kortteja on paljonkin, ne tarvitsevat sitten PCMCIA-adapterin. Ei oo helppoo.
   
 5. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  PC-kortilla minä lisäisin bluetoothin kannettavaan. Kortti voi olla täysikokoinen tai CF (jolloin yleensä adapteri tulee mukana). Tarjontaa näistä on laajalti, mutta omaan kokemukseen nojaten suosittelen Socketin (Nokia OK -leimalla varustettua) BT-korttia.
   
 6. juuso17 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  27/7/04
  Viestit:
  64
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  920, 1320, iP4
  No hankin sitten lopen halvalla vanhan Nokian DTL-1 CF-kortin PCMCIA sovittimella. Kortti toimii hyvin tiedostonsiirrossa ja jopa P800:n kanssa.

  Mukana tuleva BT-ohjelmisto vain on kökkö. Widcommilla ja Usb-värkillä kaikki yhteydet saa hiiren oikealla napilla joko tehtäväpalkista tai lähetettävää tiedostoa napsauttamalla.

  Nokialaisen kanssa joutuu häsläämään kuvakkeita siirtämällä. Myöskään ohjelmistot eivät voi käynnistää BT-yhteyttä itse. Sähköposteja katsottaessa on käynnistettävä/suljettava yhteys erikseen ja katsottava postit sitten. Kätevämpi yhdistelmä on kuitenkin konetta laukkuun laittaessa kun ei tarvi irrotella mokkuloita.

  Onko joku onnistunut opettamaan nokialaisen paremmille tavoille? Onko olemassa jotain yleistä BT-ohjelmaa windowsiin, joka ei olisi lisenssoitu toimimaan vain tietyllä kortilla/mokkulalla?
   

Jaa tämä viestiketju