Mobiili.fi Siri-apurin luojat paljastavat pian uuden tekoälyn – ”Tämä halusimme Sirin olevan”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 5/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  iPhoneista tutun Siri-apurin luojat ovat työstäneet jo useita vuosia uutta tekoälyavustajaa. Tuntuva osa alkuperäistä kehitystiimiä jätti Applen Sirin iPhone-lanseerauksen jälkeen, sillä lopputulos ei täyttänyt heidän haaveitaan. Pian julkisesti esiteltävä Viv täyttää kuitenkin tiimin mukaan ne valtavat saappaat, joihin Sirin toivottiin aikanaan asettuvan.

  Virtuaaliapurit ja botit vaikuttavat olevan osa mobiililaitteitamme pysyvästi. Jokaisella käyttöjärjestelmällä on oma apurinsa ja parhaimmillaan vaihtoehtoja on yhdellä laitteella useita. Lisäksi erikoistuneemmat pikkubotit levittäytyvät osaksi yksittäisiä sovelluksia.

  [​IMG]
  Sirin ja myöhemmin Vivin perustajiin kuuluva Dag Kittlaus.


  Vaikka apureja on markkinoilla lukuisia, pysyy Siri varmasti edelleen yhtenä tunnetuimmista. Alunperin Siri laitettiin pystyyn itsenäisenä sovelluksena Dag Kittlausin ja Adam Cheyerin toimesta. Apurin oli määrä saapua useille mobiilialustoille, mutta Applen ostettua yhtiön ainoastaan iOS-kehitys sai jatkua.

  The Washington Postin mukaan Sirin alkuperäinen visio ei ollut nokkelasti jutteleva mutta pääasiassa hakukonetta käyttäjän puolesta käyttävä apuri, jollaiseksi Apple-avustaja on nyt muotoutunut. Sen sijaan tarkoitus oli mullistaa mobiilikauppa ja -kanssakäyminen. Itse asiassa vuonna 2010 Siri kykeni jo ostamaan lippuja ja varaamaan ravintolapöytiä sen sijaan, että ohjaisi vain käyttäjän oikean sivuston tai sovelluksen pariin.

  Applelle siirtymisen jälkeen Sirin suunta kuitenkin muuttui. Strategiset erimielisyydet aiheuttivat lopulta sen, että Kittlaus, Cheyer ja noin kolmannes alkuperäisestä kehitystiimistä jättivät Applen.

  Tiimi ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan, vaan jatkoi alkuperäisen vision rakentamista uuden tekoälyavustajan parissa. Nyt, neljä vuotta myöhemmin, on koittanut uuden Viv-apurin esittelyn aika.

  Vivin salaisuus on tiivis yhteistyö kymmenien sovellusten ja palveluiden kanssa. Apuri ei ainoastaan etsi tietoa, vaan voi suorittaa toimintoja loppuun itsenäisesti. Kehitystiimi on testannut onnistuneesti muun muassa pitsojen tilausta, älykodin valojen sytyttämistä ja sammuttamista, kukkalähetysten tilausta ja läheltä löytyvien Uber-autojen varausta. Kaikki vastaavat toiminnot on tarkoitus suorittaa loppuun asti ainoastaan Viville puhumalla.

  Vivillä on tällä hetkellä käytössään noin 50 palvelun tarjoamat tiedot ja toiminnot, mutta tähän ei aiota tyytyä. Kittlaus keskustelee jatkuvasti televisioyhtiöiden, autovalmistajien, mediayhtiöiden, kodinkonevalmistajien ja muiden toimijoiden kanssa, jotta kaikkia palveluita voitaisiin sulavasti hyödyntää pelkän keskustelun voimalla. Tavoite on kova, mutta toisaalta tiimillä on hyvin pitkä ja hedelmällinen historia tekoälyn ja virtuaaliapurien saralla.

  Viv tullaan esittelemään ensi kertaa julkisesti ensi maanantaina. Vain aika näyttää, kuinka mullistavaksi kehutun apurin julkaisu ja jakelu onnistuu, kuinka hyvin Viv todella suoriutuu arkikäytössä, miten käyttäjät ottavat teknologian vastaan ja onko kaikki palvelut yhdistävällä tekoälyllä tieteisfiktioiden mainostamia haittapuolia.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju