SIP / VOIP kysymyksiä

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Puonti, 13/7/08.

 1. Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  1) Mahdollisesti virheellinen käsitykseni on, että oli kahden henkilön SIP palveluntarjoajat mitkä tahansa (esim. Skypehän ei ole SIP tarjoaja), he voivat SIP puheluita keskenään soitella kunhan tietävät toistensa SIP "numerot". Eli siis sillä ei ole väliä kenen tunnukset heillä on. Onko näin?

  2) Sikäli kun näin on, ja koska "tietokoneelta tietokoneelle" (oli se "tietokone" sitten Puu-Cee tai kännykkä jossa on SIP softa) ovat käsittääkseni kaikilla ilmaisia, voiko joku suositella SIP-tarjoajaa joka antaa luoda tilin asentamatta heidän PC softaansa? Esim. WengoPhone ja VoipBuster antavat rekisteröidä tunnuksen vain softan kautta. Haluaisin yksinkertaisesti luoda itselleni SIP-tunnuksen jota voin käyttää puhelimeni mukana tulevassa softassa - en (ainakaan tällä hetkellä) tarvitse sitä PC-softaa.

  3) Jos tällaista SIP-tarjoajaa ei jostain ihmeen ja kumman syystä ole olemassakaan niin mitä tarjoajia te käytätte / suosittelette? Kotimaisuudella ei ole periaatteessa tässä vaiheessa väliä koska en toistaiseksi maksullisia palveluita tarvitse (joita on tietysti helpompi maksaa kotimaisille palveluntarjoajille).

  Kiitokset,
   
 2. hatyri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/06
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  0
  Hiukan meni ohi mutta mikä vika esim. saunalahden nettipuhelimessa on? Toimii niin fringin kanssa kuin kännyköiden joissa on voippi ominaisuudet.
  Fringin mukana tulee nykyisin listakin noista valinnoista ja sauniksen nettipuhelin toimii muu kohdan kauttaa näpyttelemällä käsin tiedot.
  Ei ole kuukausimaksuja ja ilmaiset puhelut saunalahden kännyköihin sekä tietenkin nettipuhelimien välillä.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei päästä omanpalvelun ulkopuolelta suoria VoIP yhteyksiä sisään.
  Eli ymmärtääkseni kysyjä haluaa avointa, jolla voi "soittaa" vastaanottaa suoraan VoIP soittoja.
   
 4. Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  Juuri näin - eli sitä halusin tietää onko ylipäätänsä yhden VOIP tarjoajan "numeroista" mahdollista soittaa toisen VOIP tarjoajan "numeroihin".

  Vastausta odotellessa olen lueskellut lisää SIPistä / VOIPista ja näyttää siltä, että oletusarvoisesti vastaus on "ei". Jotkin VOIP tarjoajat eivät, kuten sovelias mainitsi, ota vastaan VOIP puheluita ulkopuolisilta.

  Tällaisen kätevän sivun tosin löysin asiaa tutkiessani:

  http://www.sipbroker.com/sipbroker/action/providerWhitePages

  SipBroker on palvelu jonka kautta on mahdollista kierrättää VOIP puheluita eri tarjoajien välillä (ei kaikkien, mutta aika monen kuitenkin). Saunalahti on tuolla mainittu myös, mutta listan mukaan siihen ei ole saatu soitettua puheluita sitten viime päivityksen (eikä saadakaan, jos kerran Saunalahti hyväksyy vain omia VOIP puheluitaan).

  Olisi hienoa tietää estääkö Saunalahti jotenkin myös ulospäin muille tarjoajille menevät VOIP puhelut (esim. juuri tuon SipBrokerin kautta)... Jos ei estä, niin muut asiat huomioonottaen Saunalahden Nettipuhelin ei olisi edes huono vaihtoehto, kun muutenkin on Saunalahden liittymä kännykässä. Voihan sitä sitten lisäksi avata vaikka jonkun muun VOIP palvelun numeron johon VOI SipBrokerin kautta soittaa...

  Pitänee ottaa yhteyttä Saunalahden asiakaspalveluun ja kysyä tuosta (paitsi tietty jos jollain täällä on Saunalahden Nettipuhelin ja tuntee jonkun joka käyttää jotain toista VOIP-palvelua, johon SipBrokerin kautta saa yhteyden?).
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  On, mutta osalla ei, esim isot perinteiset operaattorit ei.
   
 6. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Valitettavasti useimmilla palveluntarjoajilla ei ole yhdysliikennesopimuksia toistensa kanssa, joten palveluntarjoajan kautta homma yleensä ei toimi. Mutta jos tiedät tuttavasi käyttäjätunnuksen ja ip-osoitteen, voit soittaa SIP-puheluita suoraan ilman mitään palveluntarjoajia välissä (esim. sip:123456@123.45.67.89 tai sip:123456@kaveri.dyndns.example).

  Suorissa IP-puheluissa joudutte kyllä käyttämään joko julkisia IP-osoitteita tai hoitamaan NAT:in kierron itse - mukaanlukien portinohjaukset NAT-reittimeen, sekä SIP:lle (portti 5060) että RTP:lle (vaihtelee puhelinmalleittain, paremmin säädettävissä puhelimissa voit valita itse mitä portteja käytetään).

  Yleensähän palveluntarjoajilla on NAT:in kiertoon palvelut. Mutta silloin kun puhelu ei mene palveluntarjoajan kautta, ei palveluntarjoajan palveluista ole apua.

  Jos haluat pelkkiä VoIP-puheluita niin esim. Free World Dialup tai iptel.org SIP Service

  Jos haluat mukaan saksalaisen puhelinnumeron niin esim. Sipgate tai Bluesip.

  Osalla palveluntarjoajista on yhdysliikennesopimukset. Esim. Sipgaten liittymästä voi soittaa iptel.org tilaajille näppäilemällä numeron eteen 000477. Iptel.org tilaaja voi soittaa Sipgaten numeroihin etuliitteellä 2222.

  Iptel.org pitäisi sallia puhelut muualtakin kuin omasta palvelustaan.

  Saunalahti estää, mutta useimmat puhelimet soittavat muuten kuin Saunalahden kautta menevät puhelut suoraan Saunalahden ohi, joten lähtevissä puheluissa Saunalahden estoja ei edes huomaa (paitsi NAT:in takana, jolloin Saunalahden tarjoamat NAT-kierrot eivät toimi).

  Tulevia VoIP-puheluita muilta palveluntarjoajilta (tai suoraan puhelimista) Saunalahti ei ota vastaan. Joten niitäkin varten täytyy soittajille antaa suoraan puhelimen IP-osoite tai käyttää jotakin toista palveluntarjoajaa.
   
 7. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Tarkennetaanpa hieman tuota Free World Dialupin toimintaa.

  FWD sallii kyllä puhelut muilta operaattoreilta ja suoraan puhelimista, mutta osoitteen täytyy olla muotoa sip:613@fwd.pulver.com.

  Mikäli käytössä on puhelin/sovitin jonka näppäimistöllä ei voi syöttää kirjaimia, soittaminen onnistuu vain jos puhelin on itse rekisteröitynyt FWD:lle tai käytetään palveluntarjoajaa jolla on yhdysliikenne FWD:lle. Tämä siksi että muotoa sip:613@69.90.155.70 oleva osoite ei toimi FWD:n numeroihin soitettaessa.
   
 8. Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  irritus,

  Vähän myöhäiset kiitokset valaisevasta vastauksesta! :)
   

Jaa tämä viestiketju