Sim kortti ja epäonnistunut roaming

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja finnteme, 11/10/08.

 1. finnteme

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/8/04
  Viestit:
  98
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Iphone 4 White, Nokia N8
  Hei, ajattelin kysyä täältä hiukan neuvoa.
  Käytössäni on Tele2 operaattori Ruotsissa, ja viime aikoina kun roamaan Suomessa, niin puhelin menee verkkoon hetkeksi, ja ilmoittaa sitten että sim-kortin rekisteröinti epäonnistui. Tämä kaikissa Suomen verkoissa, manuaali ja automaattihaulla.

  Välillä puhelin pysyy verkossa useita tunteja ja taas sitten yhteys katkeaa, välillä jopa vuorokaudeksi. Korttia kokeiltu myös kolmessa eri puhelimessa.

  Operaattorin asiakaspalvelusta kerrotaan että kyseessä on viallinen sim kortti. Puhelin toimii kuitenkin täällä Ruotsissa aivan normaalisti omassa verkossaan.
  Olen kuitenkin tilannut uuden kortin, mutta nyt kiinnostaisi tietää voiko sim kortti todella käyttäytä näin, eli roamatessa ei toimi kunnolla ja kotiverkossa kyllä, kuulostaa aika ihmeelliseltä ainakin minun mielestäni, mitä mieltä olette?
   
 2. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Ihmeelliseltä kyllä kuulostaa varsinkin kun se kuitenkin pysyy välillä tuntikausiakin verkossa. Jos olisi viallinen kortti niin luulisi ettei se pääse verkkoon lainkaan. Vaikea kyllä keksiä muutakaan syytä miksi se ei sitten pysy siellä verkossa. Jos aspassa sanotaan että vika on kortissa niin pakko kait se on sitten olla.

  Mulla itselläni on ihmetyksen aihe miksi Telia Refill ei toimi Soneran verkossa, nimenomaan tiedonsiirron osalta, kun sen käsittääkseni pitäisi kuitenkin. Puhelut toimii ihan normaalisti mutta tiedonsiirto ei. Telian verkossa kyllä toimii mutta kun vaihtaa Soneran verkkoon tulee herja "tilaa ensin gprs-palvelu" tai jotain sinnepäin.

  Eipä tuolla ole mitään väliä kun ei sitä tule koskaan käyteltyä mutta ihmetyttää silti miksi se ei toimi.
   
 3. tekniikanihme

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/10/08
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  roamingista

  Roamingin epäonnistuminen (ajoittain kuvailemallasi tavalla) voi johtua liian vanhasta SIM-kortista. Roaming on aina verkon, puhelimen ja SIMin yhteistyötä. Ongelma voi johtua myös siitä, ettei jokaiseen tukiasemaohjaimeen ole avattu roamingsarjoja, mutta koska ongelmasi ilmenee kaikilla operaattoreilla Suomessa, tämä sulkee tuon syyn pois. Ongelma voi olla myös Tele2 omassa romingsignaloinnissa, jossa ei ole avattu Suomesta tulevia roamingsarjoja. Suomen ja Ruotsin välillä sarjat kuitenkin pääsääntöisesti avataan hyvin, eikä ongelmia juuri esiinny.

  Pistä ylös tarkat paikat, jossa ongelma ilmenee ja ilmoita asiasta omalle operaattorillesi. Kaikkein paras, jos olet vian satttuessa vika-alueella testaamassa yhteyttä.

  Jos GPRS-yhteys ei toimi, mutta kaikki muu toimii ja saat ilmoituksen "tilaa ensin gprs-palvelu", vika on todennäköisesti siinä, ettei kotiverkkosi ole lähettänyt roamingsignaloinnin mukana tietoa, että sinulla on gprs-palvelu. Ota siis yhteys omaan operattoriisi. Oletko tarkistanut myös, ettei datapaketissasi ole mainintaa gprs-roamingestosta? Suomessa ainakin pelkän gprs:n saa estettyä muualla kuin kotiverkossa. Tämä esto on mahdollista tehdä, myös useimmilla puhelimilla valikon kautta.
   
 4. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Saattaa hyvinkin pitää paikkaansa. Tilasin nimittäin juuri nämä Telia Surfport asetukset uudestaan, tällä kertaa soneran verkossa ja heti alkoi gprs toimimaan. Tilasin asetukset alunperin ollessani Telian verkossa ja ilmeisesti se tieto ei sitten kulkeutunut sinne Soneran päähän.

  Oudolta kyllä kuulostaa mutta tällä tavoin sain nyt toimimaan.
   

Jaa tämä viestiketju