Sim-kortin päivitys radioteitse

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja SYS 49152, 19/7/05.

 1. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Tämä voi olla ehkä turha ketju mutta jos joku miettii asiaa niin päätin laittaa tällaisen.. Muistan joskus olleen epäilyjä siitä voiko sim-korttia päivittää radioteitse, en kyllä löytänyt sopivaa ketjua voi olla tietty newsseissä ko. juttu. Jokatapauksessa nyt ainakin itse sain todisteen että ko. toiminto on tosiaan mahdollista, vaihdoin hiljan vanhan elisa Aina Plussan Kolumbus K1:een. Päivä pari sitten tuli vahvistus että liittymän siirto on suoritettu. Silloin ei vielä tapahtunut mitään sim-kortille mutta nyt kun hetkeksi suljin kännyni ja laitoin virrat päälle niin huomasin että mm. Asiakaspalvelu-numero oli päivittynyt, Elisa-valikko muuttunut Kolumbus-valikoksi ja lisäksi näytölle tulee nyt teksti Kolumbus entisen elisan sijasta. Kaikki tämä ilman kortin vaihtoa siis.
   
 2. Janisku

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  472
  Tykkäykset:
  0
  Niin Elisallahan tuo on mahdollista.
  Sonerallakin tuo jo toimii (mutta siitä ei tule olemaan varmaankaan hyötyä, koska TF-liittymät muuttuvat loppuvuodesta Sonera-liittymiksi), jolloin päivitystä ei suoriteta.
  Muulloin taas Elisan verkossa suurin osa päivityksistä tehdään käsityönä, Soneralla niistä huolehtivat koneet.
   
 3. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Eihän tämä mitään epäilyä ole. (Kohtuullisen) uudet SIM-kortit tukevat OTA-päivityksiä, joilla voi SIM-kortin ominaisuuksista riippuen päivittää useampiakin asioita. Asia on ollut foorumilla tiedossa jo pitempäänkin. ;)
   
 4. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  Toimii missä toimii. Mulla on ollut muuutaman kuukauden Kolumbus-liittymä mutta näytöllä lukee aina vaan elisa ja Elisan palveluvalikkokin puhelimesta löytyy edelleen. Nokia 6810 puhelin, ettei mikään ikivanha romu,vaikka ei uusikaan.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tuon perusteella toimivuutta alkaisi tuomitsemaan. Oleellisia asioita on, mitä asioita sinun kortillasi voi päivittää vai voiko mitään. ja mitä asioita operaattori haluaa päivittää. Osa on sellaisia ettei käyttäjä huomaa päivitystä mitenkään, ja osa on sellaisia kuten ketjun aloituskessa todettu, voivat muuttaa käyttöliittymää jne.
   
 6. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Mistä olet päätellyt, että Tele Finlandin liittymät muuttuisivat Soneran liittymiksi?
   

Jaa tämä viestiketju