Siirtymä peruskännystä kosketusnäytölliseen!

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja NextOne, 7/11/10.

 1. NextOne

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/11/10
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Omistan noin 4 vuotta vanhan perusluurin, jonka aika tulee päättymään tulevina päivinä. Etsiessäni uutta, törmäsin tähän foorumiin ja huomasin, että täällä jaellaan hyviä vinkkejä. Niinpä liityin itse joukkoon ja nyt haen apua luurin ostoon.

  Erinäisiä kriteerejä ei suuremmin ole, mutta mikään ökymalli sen ei tarvitse olla, joten hinta voisi rantautua suunnilleen 300 euron tietämille. QWERTY-näppäimistö ei ole pakollinen, tulen toimeen myös virtuaalisella näppiksellä. Kamera ei saisi olla tietenkään täyttä sontaa, hyvä kuvanlaatu niille random-photoille mitä tulen ottamaan. Käyttiksestä sen verran, että sen täytyisi olla sulava ja käytännöllinen (Mitä nykyään kaikki on?) ja sovellustarjontaa täytysi olla riittävästi. Tylsät hetket täytellään, vaikka jonkun hyvän pelin merkeissä.

  Ulkomuodolla ei ole niinkään väliä, sisällys määrittää päätökseni. Soittimet on toimivia kaikissa nykyajan puhelimissa, joten siihen ei suurta huomiota kannata ottaa. Nopea kysymys, onko näissä mahdollisuus katsella jotain ladattuja (ei kerrota muille) leffoja. Noin 700 mb:een pätkiä, joita nyt löytyy, tiedätte kyllä mistä. Ja onko se sitten niin nautittavaakaan? Nettiominaisuudet täytyy olla kunnossa, verkkoyhteys puhelimeen tulee ja sitä tulen käyttämään.

  Listasin muutamia itse löytämiäni puhelimia, jotka voisivat olla ehdokkaita. Jakakaa mielipidettä, onko jossakin jotain hyvää tai huonoa.

  Lista alkaa kahdella hieman vanhemmalla puhelimella.

  HTC Wildfire

  + Hinta 250e. Menee reilusti alle budjetin, mikä on suuri plussa.
  + Android 2.1. Käyttöjärjestelmien parhaimmistoa?
  + Hyvät internet-ominaisuudet. (Näin olen kuullut..)
  + Rankataan korkealle tuohon hintaluokkaan.
  + Androidissa riittävästi sovelluksia tarpeisiini?


  - Näyttö. Pieni ja huono resoluutio.
  - Vanha ja laiska prosessori. Miten käy sovellusten?


  Samsung Wave S8500

  + Erinomainen näyttö! Suuri ja tarkka. Tuolla kelpaisi elvistellä.
  + Tehokas prosessori

  - 330e mielestäni liikaa vanhasta puhelimesta.
  - Bada OS?
  - Sovellustarjonta surkea?


  Lista jatkuu Nokian C-malleilla. Ihmeellisesti omiin vaatimuksiini sattuu aina muutama Nokian tuote.

  Nokia C6

  + Fyysinen-QWERTY antaa pienen plussan tälle mallille.
  + Hinta 250e. Excellent!
  + Muutenkin ihan toimiva peli?

  - Tuo Symbian S60 5th Edition. (Surkeimmasta päästä)
  - Aika muovinen ja natisee (Kuulopuheita)


  Nokia C6-01

  Nyt siirrymme omaan suosikkiini, kiinnostavin tällä hetkellä.

  + Tyylikäs (makuasia)
  + Symbian 3. Ei mikään huonoin?
  + Sovelluksia/pelejä löytyy. N8:lle tuotetut periaatteessa tuossa toimivia?
  + Hyvä kamera. Kuvienottoa saattaisin harrastaa enemmänkin.

  - Hinta tällä hetkellä 350e, mutta tulee tippumaan?


  Siinä nyt muutamia mitä pikaisella etsinnällä löytysin. Ainoa huono puoli näissä puhelimissa on kehitystahti, nyt jos ostaa tuollaisen niin sillehän nauretaan jo 1-2 vuoden päästä. Tulee uutta MeeGoa ja Windows 7:kaa. Rauta kehittyy sisällä, näyttötekniikka parantuu.

  Mutta näin on nakit, tähän on nyt päädyttävä. Odottaakkaan en haluasi turhan pitkään, mutta jos joku tietää jonkun superubermallin joka olisi tulevaisuudessa tulossa myyntiin ja mahtuisi budjettiini niin eikun vaan kakista ulos.
   
 2. Purkki^

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/1/09
  Viestit:
  308
  Tykkäykset:
  4
  Joku voi tarkentaa, mutta C6-01 toistaa N8:n tavoin hyvin eri videoformaatteja. Eli ainakin DivX pitäis löytyä vakiona. CBD näyttö myös hyvä
   
 3. tissot1

  tissot1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/8/08
  Viestit:
  1283
  Tykkäykset:
  103
  Mites tuo HTC wildfiren seuraaja eli HTC gratia jonka piti tulla jo viime kuussa Eurooppaan, mutta en ainakaan nopealla vilkaisulla mitään löytänyt.
  Wave S8500:ssa on tuo hw hallussa, mutta tuon Badan tulevaisuus ja verkosto mistä saat apua ongelmiin ei varmasti ole se paras mahdollinen.

  C6-01 mikä varmasti saa noita Symbian päivityksiä mitkä on Nokialta luvattu eikä yhtään hullumpi hw varmasti alle tuon 349 mitä Nokia kauppa tarjoaa. Kuulostaa parhaimmalta omaan korvaan. C6:n en koskisi jo 5th editionin vuoksi ja tuskin on saamassa noita Symbian päivityksiä eteenpäin mentäessä.
   
 4. NextOne

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/11/10
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Divx-tuki aika oletettavasti tuosta löytyy. Monipuolinen videomuototuki on aina plussaa.

  Tissotin mainitsema HTC Gratiaa hieman tuossa tutkailin ja muutamia specsejä löysinkin. Tossahan on siis Android 2.2. Muokattavuutta tuosta käyttiksessä löytyy ja kaikenlaista sovellusta myöskin? Eri juttu jaksaako Gratia sitten pyörittää sovelluksia, jotka on suunnattu High-End laitteille?

  3.2-tuumanen HVGA-näyttö ja salamaton (miinus siitä) viiden megapikselin kamera. Näytön resoluutio on 320x480 ja prosessori Qualcomm MSM 7227 600 MHz. Prossun tehot on melkein identtiset verrattuna C6-01-malliin, mutta näytön resoluutiossa HTC häviää hieman. Parannusta kuitenkin Wildfiren näyttöön on. Ja hinta asettuu varmaankin myös sinne 300e tietämille.

  Gratian huono puoli on saapumisaika. Suomen julkaisua ei ole vielä ilmoitettu ja siinähän voi vielä jokunen kuukausi kulua. Onko HTC+Android-yhdistelmä yleensäkään toimiva? Ulkonäöllisesti tuo HTC on aivan mahtavan oloinen, ei voi muuta sanoa. Mitäs tuumaatte, oisiko toi varteenotettava vaihtoehto vai viekö Nokia leikin?

  [​IMG]
   
 5. Purkki^

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/1/09
  Viestit:
  308
  Tykkäykset:
  4
  Ihan hyvä tuo htc on. Ottaisin kuitenkin itse C6-01:n paremman kameran ja ilmaisen navigoinnin takia. Noksuissa myös paremmat puhelin ominaisuudet ja akun kesto.
   
 6. NextOne

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/11/10
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Aivan. Taittuisin kyllä itsekin tuon C6-01-mallin suuntaan. Navigoinnille tarvetta ei itselläni ole, joten se ei vaikuta ostopäätökseen. Ainoa huolenaihe tuossa Nokialaisessa on sovellustarjonta, mutta eiköhän sieltä Ovi Storesta löydy muutamia pelejä/sovelluksia tylsiin hetkiin räplättäväksi. Eikun vain odottelemaan tuotteen saapumista kauppoihin ja pienoista hinnan tipahdusta toivoisin.. Ehdottaa saa vielä jotain muutakin, jos vastaavaa tuotetta eteen sattuu.
   

Jaa tämä viestiketju