MobiiliBlogi Sihiseekö uusi iPhone 7 -puhelimesi? #hissgate

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 24/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  Uusi iPhone ja uusi ”gate”. Monet muistavat iPhone 4:n ja Steve Jobsin vastauksen kuuluvuusongelmiin ”you are holding it wrong”. Sitten tuli iPhone 5, joista osa tuli tehtaalta suoraan naarmuuntuneina. Viimeisimpänä muistetaan iPhone 6 Plussan ”bendgate”, jossa puhelin saattoi taipua ihan normaalisti istuessa laitteen ollessa tiukkojen housujen taskussa. Seuraavassa mallissa, iPhone 6s:ssä, Apple siirtyikin kestävämpään 7000-sarjan alumiiniin, jota käytetään myös uuden iPhone 7:n rungossa.

  Nyt iPhone 7 on kohdannut ensimmäisen ongelmansa, josta käyttäjät ovat valittaneet maailmalla ja Suomessa muun muassa matkapuhelinfoorumi.fi-keskustelupalstalla. Kyseessä on niin sanottu ”hissgate”, eli suhina, joka kuuluu laitteesta erityisesti kovan rasituksen alla. Ääni kuuluu käyttäjien mukaan A10 Fusion -järjestelmäpiirin tienoilta, joka sijaitsee Apple-logon paikkeilla. Toisilla ääni kuuluu ainoastaan, kun korvan painaa laitteen takaosaan, kun taas osa on raportoinut äänen olevan niin voimakas, että se kuuluu iPhone 7:n ollessa kädessä tai pöydällä.


  Yleinen konsensus tuntuu olevan, että kyseessä on niin sanottu ”coil whine”, joka on pieni inisevä ääni, jota voi ”kehittää” oikeastaan mikä tahansa elektroninen komponentti erityisesti rasituksen alla. The Vergen toimittaja kertoo kuulevansa samankaltaisen äänen Samsung Galaxy S7 edge -puhelimessa, kun pitää laitetta korvassa hiljaisessa tilassa.

  Aikaisemmin vastaaviin ääniin ollaan totuttu tietokoneissa. Älypuhelimien suorittimet ovat kuitenkin nykyään jo niin tehokkaita, että inisenä suhina on tullut myös niihin. iPhone 7:n tapauksessa kyseessä saattaa kuitenkin olla jonkinlainen valmistukseen liittyvä ongelma, sillä läheskään kaikkien laitteesta ääntä ei lähde. Esimerkiksi allekirjoittaneen iPhone 7 ei suhise ollenkaan, vaikka rasittaisin sitä kuinka paljon ja painaisin laitteen korvaani. Toisaalta, haittaako ääni, jos sen kuule vain puhelin korvalla? Ymmärrän, että silloin suhina varmasti häiritsee, jos ääni kuuluu iPhone 7:stä sen ollessa kädessä 30-40 senttimetrin päässä kasvoista.

  Miten on, suhiseeko sinun iPhone 7 -puhelimesi? Aiotko ottaa yhteyttä huoltoon? Ainakin Yhdysvalloissa Applen tuki on kehottanut käyttäjiä vaihtamaan puhelimen uuteen. Vasta hankitun puhelimen vieminen huoltoon on aina ikävää, sillä huollossa menee yleensä se 1-2 viikkoa. iPhone 7 on kuitenkin sen hintaluokan puhelin, että jos suhina on niin voimakas, että se häiritsee, niin ainakin henkilökohtaisesti kiikuttaisin puhelimen huoltoon.

  The Verge, Why are some iPhone 7s making hissing noises?

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju