Siemens S55 - käyttökokemuksia

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja Frank, 1/1/03.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1593
  Tykkäykset:
  30
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  Siis tilasin sen Saksasta Mobilblizistä postiennakolla, 389e, 10e jotain kulua ja posti otti vielä 6e lisää, 405e total. Takuu 2 vuotta. Tuli viikossa. Valikoissa ei ole suomea, joten homma toimii nyt englanniksi suomen lisäämistä odotellessa. Ainoa varsinainen haitta tästä on T9:n puuttuminen. Tässä varmasti myös syy viivästymiseen täällä. Eli jos on kiire suosittelen tilausta Saksasta, jos taas kuukausi lisää odottelua ei ole mitään niin varatkaa ihmeessä Puhelinkopista. Tässä käyttökokemuksia, joissa varmasti on kritiikkiä Nokiaa 10 vuotta käyttäneen kannalta - joskin ovat edelleen hieman puutteellisia kiireiden takia... ensimmäisenä viikkonaan laite on toiminut lähinnä puhelimena. Esimerkiksi yhteystietojen tuonti MS Outlookista on tekemättä. Tiedän, että monet haluaisivat kommentteja MMS kuvista ja kamerasta, sori. Mutta asiaan...

  Ensimmäinen hämmästys oli laturi, vain puolikkaan tikkuaskin kokoinen. Kamera on vielä tutkimatta, jolle tuli ainakin tyylikäs "hopeinen" pussi, eikä ole juuri suurempi sekään. Paketissa lisäksi käyttöohjekirja, saksaksi, kameran ohjekirja ehkä 10 kielellä myös suomeksi, CD (suomenkielinen manuska löytyi, tosin oli vaihtanut paikkaa suomen kanssa!) softat ja kantohihna ilmeisestikin kameralle.

  Luuri näyttää hyvältä. Pyöreä muotoilu tekee siitä (jälleen kerran) hieman hankalan pitää kädessä... tuntuu kuin saippua meinaisi sujahtaa lattialle (N8210:n kanssa oli sama juttu). Tavallaan liian pieni, mutta sellainenhan sen pitääkin olla. 97% ajasta puhelin on vain tiellä jossain taskun pohjalla, jolloin koko on haitta. Kyllä käsi tähän tottuu. Valikko-, menu- ja vastaa/sulje-napit ovatkin sitten oikeasti hieman liian pieniä, ainakin ensituntumalta. Näppäimistö on sinänsä erittäin hyvän tuntuinen, sopivan jäykkä ja naksahtaa kivasti painettaessa. Eikä runko natise kuten Nokia, ei, vaan on erittäin jäykän oloinen, toisaalta hieman "muovinen", mutta vain hieman.

  No sitten virta päälle, lukitus onkin näköjään vain yhden napin takana eikä siis estä näppäimistön käynnistymistä vahingossa taskussa. Näppäimistön valo on jees, tosin parempiakin olen nähnyt. Näyttö on kirkas, mutta tuskin mikään näistä auringonpaisteessa liikoja ylpeilee. Ainakin valikoista saa hyvin selvän kirkkaassakin valossa, mutta värit kyllä sitten katoavat. Koska käytän tätä pääosin vain puhelimena näytöllä ei sinänsä ole väliä enkä kuvia ole vielä testannutkaan. Surkea esitys on kuitenkin tapa laittaa päävalikon kirjainten taakse valkoinen "raami", joka tekee muutenkin hieman liian suuresta (eikä säätöä!) tekstistä vieläkin suurempaa ja itseasiassa aivan karmean näköistä. Taustakuvaksi pelkkä valkoinen ja homma on korjattu, mutta kaiken kaikkiaan liian suuri teksti häiritsee (missä säätö?!). Niitä nyppii eniten, jotka ostavat näitä leluiksi tai elvistelyvälineiksi. Valikko on hyvä ja pikatoiminnot hyviä. Omankin valikon voi tehdä. Ja se valikko ON nopea. Muutamilla kokeilemillani Nokian Javapuhelimilla (Communicatorista puhumattakaan) käyttämistä haittaa laitteen tahmaisuus. Tässä kaikki toimii heti ja numeromuistion selaus on kuin leikkiä vaan, kuten pitääkin.

  Tulleesta tekstiviestistä tai puhelusta tulee näyttöön vain pieni kirjekuori tai puhelimen kuva. Sen huomaaminen näytön ollessa sammuksissa on todella vaikeaa, eikä puhelin osaa muuttaa logiikkaansa sellaiseksi, että käyttäjä pääsisi helpommin esim. soittamaan takaisin. Sama logiikan puute vaivaa myös niitä kahta menu-nappulaa, joissa toiminto hyppii välillä puolelta toiselle hankaloittaen sujuvaa käyttöä. Saapuvan viestin ääneksi kaipaisi sitä Nokian vakiota kun siihen on jo ihan liikaa tottunut ja värinä toimii kerran soittoäänen alussa... jos ääni on pitkä seuraava värinä tulee vasta sitten kun soitto alkaa taas alusta. Monet tällaisesta kritiikistä ovat varmasti tottumisesta kiinni ja unohtuvat nopeasti, puhumattakaan oman valikon avustuksesta. Valikko muuten on kuin Windowsista ainakin ja esim. juuri sähköpostia varten pitää varmaan 10:stä ei paikasta säädellä hommia kuntoon, miksi ihmeessä? Laite on tosiaankin erilainen kuin aiempi puhelimeni N8210 ja mikä tahansa uusi juttu on näin vanhalle koiralle hankala. :)

  Viihdepuolella 16-äänen polyfonia on aika mieletön näin ensimmäistä kertaa kuullessa. Tallessa on varmaan 100 ikivihreää joita pitää kokeilla. Mukana on joku peli ja hyötysoftakin. Ajankuluksi vetelin webistä vielä pari kymmentä enemmän ja vähemmän hyödyllistä (esim. Telnet) softaa kokeiltavaksi. Ennenkuin S55 on normaalisti saatavilla tulevat nämäkin varmasti testattua, eli niistä lisää sitten. Tämä juttu nyt vaan hätähousuille. :)

  Yksi mainitsemisen arvoinen ja minulle tärkeä juttu on email. Radiolinjan liittymässä Communicatorilla sitä ei voi käyttää, sillä Reply-To kenttä puuttuu. RL:n liittymässä on mailia lähetettäessä pakko (miksi?) käyttää heidän osoitettaan (@mobiili.net), josta seuraa normaalisti se, että mailin saaja vastaa ko. osoitteeseen, joka ei ole varsinainen postilaatikkoni. S55 antaa asettaa Reply-To osoitteen ja siten vastaukset valuvat oikeaan paikkaan. Aivan loistavaa! Varmaan turha mainita, että Communicatorkaan ei ole tätä ja se menikin roskiin jo vähän aikaa sitten, sillä kyselinen laite ilman GPRS:ää on lähinnä vittuilua asiakkaille. Onnistui, ei enää Nokiaa... menee vielä varmasti vuosi, ennenkuin Nokialta tulee T68i tai S55 tasoinen puhelin... siis pieni laite. Ainakin yksi bugikin löytyi, sähköpostia ei voi aktivoida jos ei laita IMAP osoitteen lisäksi myös POP osoitetta, vaikka IMAPia käyttäisikin. Maili ei muutenkaan toimi vielä, lähettäessä se valittaa ettei POP mail portti ole käytössä, mutta lähettäessä sen pitäisi kyllä käyttää SMTP:tä ja siinä ihan oikein olevaa porttia 25. POP ei ole käytössa lainkaan... täytynee konsultoida Siemensiä huomenna.

  TM:n testissä moitittiin kuuluvuutta. Ainoa mihin itse voin verrata helposti on N8210 ja Communicator. Niihin verraten kuuluvuus on yhtä hyvä, eli heikko kenttä katoaa samassa paikassa. Äänenlaatuakin moitittiin hieman ja itsekin tein saman virheen, kunnes huomasin että puhelinta pitääkin asettaa korvaan hieman alemmas tavallaan korvanlehden sisään, jolloin kuuloke on oikeassa paikassa ja äänenlaatu erittäin hyvä... ja samalla se estää taustamelun paremmin ja näin se myös "istuu päähän" paremmin. Kädet-vapaana puhuminen toimii, mutta Communicator on tässä selvästi parempi. Toivoin voivani puhua autossa puhelin paidan rintataskussa, mutta se on kyllä siinä ja siinä... tarvii vaihtaa Volvo hiljaisempaan autoon. No, viikon päästä tulee 9g painoinen Bluespoon langaton korvanappi, siitä lisää sitten jos standardit toimivat ja laitteet pystyvät juttelemaan keskenään. Parasta olisi, se maksoi noin 250-300e.

  Tässähän on miljoona muutakin juttua, tiedoston hallinta, auto-keylock, automaattinen sammuminen jne, ne jääköön omaan arvoonsa ja jokainen pitää mistä pitää... kommentteja saa laittaa, tutkin ja kokeilen sitä mukaa ja opettelen itsekin samalla. Kameran kuvat ovat toki yksi juttu, mutta siten tänne voi laittaa kuvia?

  Kokonaisuutena luuri on just sitä mitä odotinkin, tässä puhelin/ei-tietokone kokoluokassa ainoa haastaja taitaa olla T68i. Täydellistä laitetta varmasti saa odotella kuten muuttoa paratiisiin, mutta toistaiseksi olen ainakin itse erittäin tyytyväinen.

  Mitähän tarkoittaa SMS over GPRS, halvempi tapa vai häh?

  Hyvää alkanutta vuotta ja uusien mallien odottelua! Samalla kiitos Esalle hyvästä sivustosta.
   
 2. t

  topiz

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  657
  Tykkäykset:
  1
  Samanhintainen tapa välittää SMS, kuulemma hieman nopeampi, ei omakohtaista kokemusta.
   
 3. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mitä tää RL höpinä on? Mitä RL:n liittymä tuohon vaikuttaa?, eikä edes tuota ongelmaa ole RLn GPRSlläkään.

  Jatkuu... täällä
  http://www.matkapuhelininfo.com/forum/viewtopic.php?p=76409
   
 4. Infra

  Infra Vuoden foorumilainen 2014/2018 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  62   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  30231
  Tykkäykset:
  11972
  Puhelinmalli:
  Vaihtelee
  Mites näissä Siemenseissä nykyisin tuo näppäinlukko toimii? Muistan että jossain vanhemmassa Siemens:ssä piti painaa jokin nappula pohjaan tietyksi ajaksi että näppäimet menivät lukkoon..
   
 5. Jace

  Jace Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4515
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...
  Vanhemmissa oli # -pitkään pohjassa, jotta meni lukkoon/aukesi.
  Sl45-tietämillä systeemi muuttui siten, että lukkoon menee pitkällä # -painaulluksella, mutta auki pitää painaa pitkään # ja sitten vielä hyväksyä oikealla valintanäppäimellä lukon avaus.

  Tänä kuulostaisi siltä, että ollaan palattu vanhaan systeemiin, eli #:lla auki ja kiinni..
   
 6. Mie

  Mie Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  14   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2241
  Tykkäykset:
  63
  Puhelinmalli:
  Google Pixel 3
  Näin on ainakin C55:ssä joten eiköhän S55 noudata samaa ("vanhennettua") kaavaa.
   
 7. S

  Spaca

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/11/02
  Viestit:
  148
  Tykkäykset:
  1
  Frankin luettelemat puutteet, näppäinlukosta, saapuneista puheluista ja viesteistä jne. sopivat hyvin muihinkin Siemessin 55 sarjan puhelimiin. Ja nämä pistää varmaan ensiksi entistä Nokian käyttäjää silmään, mutta suurimmaksi osaksi nämä ovat vain tottumiskysymyksiä ja itse en näin noin kuukauden kokemuksen jälkeen C55:sta luettelisi näitä enään puutteiksi. Pistähän pian tulemaan näytteitä ottamistasi kuvista ja kerro miltä kuvat näyttävät puhelimen näytöllä!
   
 8. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1593
  Tykkäykset:
  30
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  Totaaa... siis kun lähetät sähköpostin niin RL typerästi edellyttää, että lähettäjän osoite on xxx.xxx@mobiili.net ja selittävät sitä jollain ihme tietoturvalla. Jos osoite on vaikkapa xxx.xxx@matkapuhelininfo.com niin se ei lähde ja sillä selvä. Eli, kun lähetän mailin on pakko käyttää väärää (mobiilin) osoitetta. Ja sitten vastaukset tulevat myös siihen kun esim. Commarilla ei voi määritellä Reply-To: kenttää.
   
 9. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1593
  Tykkäykset:
  30
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  Se menee kiinni ja auki # painamalla, tai itsestään minuutin kuluttua. Sikäli typerää, että taskussa kovin helposti tulee jotain nappia painettua pitkään ja sitten näppäimet ovat auki, ja kohta luuri tekee jo omiaan. Nokian kahden napin systeemi on paljon luotettavampi.
   
 10. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1593
  Tykkäykset:
  30
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  Miten tänne lähetetään kuvia?

  Just meinasin ruveta kokeilemaan, mutta akku hyytyi 24 tunnin ahkeran käytön jälkeen. Vasta kolmas lataus. Tapasin kerran (6 kk sitten) kaverin Sanyon tehtaalta (maailman suurin Li-akku valmistaja), joka kertoi että kapasiteetti kasvaa noin 20-50% ensimmäisestä latauksesta seuraavien noin 10 latauksen aikana. Kannattaa aina käyttää aluksi ihan tyhjäksi ja sitten ihan täyteen tuona aikana. Sitten muisti-ilmiötä ei ole enää. Akun koko (mAh) vaikuttaa suoraan akun ikään, mitä suurempi akku sitä pidempi ikä. Latausmäärät ovat ikä, eli ei ikinä kannata latailla huvikseen.
   
 11. Infra

  Infra Vuoden foorumilainen 2014/2018 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  62   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  30231
  Tykkäykset:
  11972
  Puhelinmalli:
  Vaihtelee
  Eikö sulla ole jotain esim. mbnettiä jonne niitä voisi laittaa? Noh laitan yv:tä sulle niin laitan ne sitten kaikille näkyviin.

  tämä ok muille?
   
 12. Katti

  Katti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  1532
  Tykkäykset:
  55
  Puhelinmalli:
  Nokia 5, Nokia 6.1, Honor9
  Kiitosta vaan Frank hyvästä raportista. S55:tä kannattanee odottaa!
   
 13. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
 14. o

  oh1jty

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  512
  Tykkäykset:
  0
  Tuo kahden napi systeemi ei viela takaa onnea, esim. T68i:lla on tuollainen ja kylla se siltikin aukeaa ja tekee omiaan (n.50min puhelu ulkomailla muutama kuukautta sitten :).
  Kaikki on kiinni miten nappaimisto on rakennettu, onko nappaimet tarpeeksi syvalla kuoressa vai pinnassa (T68i:ssa on se joystick joka torrottaa ikavasti).
   
 15. Jace

  Jace Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4515
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...
  OffTopicin vaik meneekin, ni eihän se joikkari sitä näppäinlukkoa avaa..tai edes helpota sen aukeamista..
   
 16. o

  oh1jty

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  512
  Tykkäykset:
  0
  Ei suoranaisesti, mutta on hyvaksyvana osapuolena kun Clear painuu pohjaan.
   
 17. d

  dr650

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/9/02
  Viestit:
  209
  Tykkäykset:
  0
  Muista sitten kertoa saitko tuon telnetin toimimaan.
  Käytettävyydestä taskupuhelimen näytöllä on tietysti turha puhua, mutta asia kiinnostaa muuten vain.

  -dr
   
 18. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1593
  Tykkäykset:
  30
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  Urp? Viimeksi nyt kun tappelin emailin kanssa varmistivat saman asian. Jos From: on joku muu kuin @mobiili.net niin heidän SMTP palvelimensa ei välitä mailia. Typerä juttu. Mutta välittääkö se sinulla???

  Nyt nimittäin S55 sanoo mailia lukiessani, että No Connection tms sillä ilmeisesti palomuuri duunissa kaipaa puukotusta. Mutta lähettäessä se sanoo POP3 server Port not Avalable, jota suuresti ihmettelen. Senhän pitäisi olla SMTP port ja toisaalta portti on oikein... soitan sinne tänään.
   
 19. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nyt vähän selviää, heidän SMTP palvelin voi tehdä mitä huvittaa (Teoriassa), mutta miksi käyttää sitä, jos sen kanssa ongelmia? En ole tuollaiseen kuitenkaan törmännyt (käyttänyt)
  RLn GPRSllä toki heidän SMTP palvelinta käytetty, mutta ei sen kanssa silloin mitään ongelmaa, täytyy tutkia....
   
 20. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1593
  Tykkäykset:
  30
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  Siksi, että kukapa antaisi käyttää vapaasti omaa SMTP palvelintaa mailien lähettämiseen? Siellä olisi heti kaikki maailman spämmääjät ja kuorma gigabiteissä alle päivässä... siksi kaikki palvelimet hyväksyvät vain sisäverkosta tulevan yhteyden (RL ei ole meidän firman sisäverkkoa). Matkapuhelin on RL:n sisäverkkoa, joten en ymmärrä miksi tietoturvaa halutaan vielä nostaa tällaisella kikalla, paremminkin tuntuu että se on hajautettua markkinoinia kun mailissa näkyy mobiili.net.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.