Siemens me45, Palm 130 ja Telia GPRS, mikä jippo tarvitaan?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Marjo., 10/12/02.

 1. M

  Marjo. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/02
  Viestit:
  785
  Tykkäykset:
  17
  Puhelinmalli:
  OnePlus 6
  Huoh. Eilisen illan/yön ja tän aamun olen viettänyt surffaillen netissä ja yrittäen löytää tietoa siitä, miten ihmeessä tolla Palmilla (m130) ja Siemens me45:llä saa muodostettua GPRS-yhteyden (Telia).

  Puhelin ja Palm kyllä kommunikoivat keskenään ja saan yhteyden Teliaan muodostettua siihen asti, kunnes saan sen prkleen "PPP timeout" -viestin sisäänkirjautumisen kohdalla.

  Olen yrittänyt erilaisia scriptejä ja stringejä ja käyttistä/salasanaa ja ilman niitä ja eri yhteysnopeuksilla ja määritellyllä DNS:llä ja ilman sitä jnejne. Rupeaa olemaan jo hiukka hajottavaa, kun en tiedä mitä tässä seuraavaksi kokeilisi.

  Ei täällä sattumalta löydy ketään, joka tuolla me45:llä olisi moisessa onnistunut (tuosta otsikossa mainitusta kokoonpanosta lienee turha haaveillakaan, mutta jotenkin se ongelma taitaa liittyä tuon puhelimen vaatimiin asetuksiin. kai)? Tai muuten tietäisi mikä voisi auttaa. (Haulla koitin etsiä aiemmista viesteistä mutten löytänyt mitään sellaista, joka olisi ongelman ratkaissut, montaa juttua kyllä kokeilin.) Tai edes tietäisi mistä voisi kysellä apua?

  Edit: kirjoitusvihreitä, löytyy varmaan vieläkin
   
 2. M

  MMM Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  15   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  181
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Nokia
  Näillä asetuksilla oma m130+ME45 -yhdistelmä lähti toimimaan. Olen tehnyt nämä ohjeet lähinnä itselleni muistin virkistämiseksi. Toivottavasti näistä on apua.

  Connection:

  normaali IR to a PC/Handheld-yhteys jossa connection method on IrCOMM to PC (speed 57600,Flow Ctrl automatic)

  Network:

  DNA GPRS (SIEMENS): ei salasanoja ym. (täyttökään ei haittaa)
  connection type: PPP
  Idle timeout: Power Off
  Dna:n DNS osoitteet
  IP Address: Automatic
  Script=>
  delay: 8
  send:AT+CGDCONT=1,”IP”,”internet”
  Send CR:
  Delay:8
  Send:ATD*99***1#
  Send CR:
  Delay:4
  End
   
 3. n

  nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Aikoinaan kun konffasin itselleni yhteyttä silmälle, niin paljolti johtui tuon nopeuden asetuksesta... En kyllä ymmärrä miksi, mutta täyttä nopeutta ei ollut puhettakaan laittaa, ja vastaavasti taas liian hidas aiheutti myös kaatumisen. Eli vaikutti siltä kuin nopeus olisi ollut "pultattu" tiettyyn nopeuteen... Tämä siis ihan kämmen-kannettava yhteydessä, mutta tuli ihan mieleen, jos sattuisi sama olemaan tässäkin...
   
 4. M

  Marjo. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/02
  Viestit:
  785
  Tykkäykset:
  17
  Puhelinmalli:
  OnePlus 6
  KIITOS!! :)

  Nyt siis toimii yhteys. Piti jättää vielä DNS-osoitteet määrittelemättä (eli jättää ruksi siihen Query DNS -ruutuun) kun Telialla taitaa olla vähän muutoksen kourissa tuo systeemi ja kotisivujen asetuksilla ei toiminut. (Onneksi siitäkin on täällä foorumilla ollut juttua...)
   
 5. M

  MMM Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  15   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  181
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Nokia
  No hyvä että lähti toimimaan. Yhteyden muodostus tosin kestää aika kauan, johtuen noista delay-arvoista. Mutta ainakaan minulla ei homma toimi pienemmillä arvoilla ollenkaan.
   

Jaa tämä viestiketju