Siemens M65 käyttökokemukset

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja MoonMan, 1/7/04.

 1. MoonMan

  MoonMan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/02
  Viestit:
  897
  Tykkäykset:
  23
  Noh, tänään tuli meille M65 myyntiin, en viitsi tälle "kloonille" omaa ketjua perustaa.

  Hypisteltyäni M65:tä tunnin verran, tykkään siitä enemmän kuin M55:stä, mutta silti kovin muovinen vaikutelma tulee luurista (vrt. esim. N 6610i). Näyttö toimii hienosti kameran etsimenä, ei jätätä.

  Mutta tosiaan nuo molemmat (M65 ja CX65 puumallin perusteella) jättävät tuon ison näytön kovin ei-bisnesmäisen vaikutelman jalkoihin. Ainoa ongelma mikä minulle nyt tulee mieleen.
   
 2. blacase

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/6/04
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Ymmärsin tämän nyt niin että ulkonäkö ja "tunto" ovat mielestäsi hieman lelumaisia/"kepeitä". Pari päivää CX:ää käyttäneenä olen jo alkanut odottaa vaihtokuoria tuohon puhelimeen. Ne neljät siemensin kuoret mistä oli kuvia ennen puhelimen julkaisua vaikuttivat mielestäni todella asiallisilta: Näppäimet näyttivät fiksummilta (parempi sijoittelu, selkeät raot näppäinten välissä, isommat soft-keyt) ja kuoret näyttivät muuten vakuuttavammilta(businessmäisiltä). Kellehän noita vaihtokuoria tulee ensimmäisenä myyntiin ja millä hintaa?
   
 3. MoonMan

  MoonMan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/02
  Viestit:
  897
  Tykkäykset:
  23
  Joku vois koittaa pööpöillä näitä CX65 ja M65 kuvia nettiin? Laatu Nokian VGA-luokkaa?
   
 4. jontteri Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1065
  Tykkäykset:
  0
  Onko kokemuksia näiden 65 sarjalaisten kuulokeäänestä ja kuuluvuudesta ? Kiinnostaa tuo M65 ;)
   
 5. kwolf

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/04
  Viestit:
  146
  Tykkäykset:
  0
  Hmmm.. miksiköhän en voi tilata polyfoonisia soittoääniä. Vastausta joutuu odottamaan kauan, ja kun se saapuu siinä on vain sotkua, tekstiä+kirjaimia yhdessä.
   
 6. Suomen Huippu Vieras

  0   0   0

  Muovinen vaikutelma! M65:stä, jossa pitäis olla kumia ja terästä ja ties mitä? Eikä ole vaihdettavia kuoriakaan natisemassa. Jaa.
   
 7. AjN

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/04
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Elikkäs eilen ostin M65:en ja nyt useamaan tunnin sitä räpläiltyäni vaikutelma on todella hyvä. En ymmärrä jonkun saamaa "muovista" vaikutelmaa ollenkaan. Päinvastoin puhelin on todella jämäkkä eikä natise mihinkään suuntaan.

  Miinuksena tulee mieleen ainoastaan kameran ääni (joka nyt ei ole pelkästään Siemensin "ongelma") ja Bluetoothin puuttuminen joka sekään ei itseäni haittaa. Niin ja oma yksilöni ei eilen latauksessa ollessaan muutamaan kertaan suostunut sammuttamaan taustavaloja, piti sammuttaa koko puhelin ja laittaa uudestaan päälle ennenkuin suostui toimimaan normaalisti. Liekö muilla tätä samaa ongelmaa?

  Plussia sitten on aika liuta. Ainakin Siemenssin käyttis on vertaansa vailla (varsinkin numeronäppäinten alle saatavat pikavalinnat muillekkin toiminnoille kuin puhelinnumeroille on ihan ykkönen) ja joystickissäkin on useampi pikavalinta. Puhelin ei myöskään ole ainakaan minulla tökkinyt yhtään, päinvastoin näyttö seuraa mukisematta perässä.

  Listaan lisää jahka jaksan, ainakin Siemensin aikaisempi käyttäjä tietää mitä saa ja tässä tapauksessa vähän enemmänkin.

  Edit: Vielä sellainen asia tuli mieleen että M65:ta räpläillessä unohtaa sen tosiseikan, että puhelin todella on iskun/pölyn/roiskeenkestävä. Epäilen kyllä CX65:kin olevan tuntumaltaan samanlainen.
   
 8. Homer

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  M65 kaksi ensimmäistä vuorokautta:
  Valot tekivät saman ensimmäisessä latauksessa myös minulle (paloivat kahteen otteeseen toista minuuttia), mutta sammuivat sitten jonkin ajan kuluttua eli alkoivat toimimaan normaalisti.
  Eilen toisen latauksen yhteydessä puhelin meni lukkoon niin etttei valikko auennut. Sammutti itse itsensä, koska en heti irrottanut akkua (puhelimessa oleva metallisuojus tekee sen tavallista vaikeammaksi). Se lisäksi tietysti ettei päästänyt valikkoon ei totellut sammutusta (näppäinlukko mm. toimi normaalisti, samoin pikavalikot aukesivat.
  Kestävyys ja näyttö (koko) olivat ominaisuudet joita hain ja olen valintaan siltä osin tyytyväinen.
  Näppäimistö on outo me 45:n jälkeen, mutta varmaan ottaa aikansa.
  Keltainen moninäppäin tuntuu vähän hempulilta ja kääntyy käytön jälkeen vinoon.
  Näytönsäästäjä analoginen kello on upea. Lisää kerrotaan viikonlopun jälkeen (toivottavasti ei negatiivisia).
   
 9. Homer

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Ämmällä sekos...
  Hetken päästä pyysi uutta puhelinkoodia !
  Nyt on kaksi minuuttia ollut odota ruudulla, peruutti edelliseen valikkoon punaisella.
  Uudestaan kokeiltaessa avasi puhelinkoodilla "Luot. muistiot" -nimisen valikon.
   
 10. kwolf

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/04
  Viestit:
  146
  Tykkäykset:
  0
  Toivottavasti korjataan seuraavaan fw:ään. Miksiköhän mikään irc softa, wlirc, jmirc jne. ei toimi, jumittaa aina siihen ekaan viestiin kuin: connecting to (irc.server.name) at port 6667.

  ....ja gprs on kyllä päällä sillä club-siemenssin sivulla on tullut oltua.

  Liittymä on siis acn, pitänee vaihtaa soneraan kun on aivan surkea. :p
   
 11. Antixor

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/04
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Miten on tekstiviestikirjoituksen laita? Tuleeko ns. hutilyöntejä kun kirjoittelee (esim. huonon näppäimistön vuoksi) ja tahmaako T9 kirjoitus?

  Ei muuten, mutta nämä ongelmat harmittaa tässä nykyisessä ME45:ssa, ei tee kovinkaan mieli kirjoittaa tällä tekstiviestejä.
   
 12. AjN

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/04
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Eli suraavanlainen ongelma on M65:ssa tullut esiin: organiserin muistiota ei voi avata! Puhelin jumittaa välittömästi kun yrittää, ja on jumissa n. 2 minuuttia jonka jälkeen palaa takaisin perustilaan. Onko muilla samaa ongelmaa vai onko oman yksilöni vika?

  Toinen ongelma koskee tietokoneeseen imuroimaani datakaapeliohjelmistoa (Siemens Mobile Phone Manager, Phone Explorer, Siemens GPRS-modeemiapuri ja Siemens SmartSync). Heti kun yritän avata esimerkiksi Mobile Phone Manageria, koneen suoritinkäyttö hyppää 100 prosenttiin ja kone jumahtaa siihen (esimerkkinä voisi mainita että kuvan siirtämisessä koneelta puhelimeen kaapelia pitkin kone ilmoittaa siirtoajaksi 160 minuuttia, joka ikävä kyllä ei ole liioittelua!). Kun suljen ohjelman tietokone toimii taas normaalisti. Mikäköhän tässä voi olla, hyvät neuvot otetaan ilolla vastaan!

  Muuten olen kyllä ollut erittäin tyytyväinen puhelimeen (ja jälkimmäinen ongelma ei edes ole puhelimesta riippuvainen) ja jossain määrin se on jopa ylittänyt odotukseni.

  E: Tässä tuli asiaa M65:sta vaikka threadi alunperin käsitteleekin CX:ää, mutta sallittakoon kun tässä on kuitenkin molemmista puhuttu?
   
 13. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
 14. Johnny99

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/7/04
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Näyttäisi siltä että Nokian kuvat on ainakin lähietäisyydellä tarkempia. Toisaalta värit ovat mielestäni Siemesillä paremmat. Muita kommentteja kuvista ?
   
 15. kalamake Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  16/4/03
  Viestit:
  606
  Tykkäykset:
  1
  mc60 koki samaa ongelmaa, kun datakaapelista katkais ylimääriset johdot niin homma alkoi pelata
   
 16. AjN

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/04
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0

  Nyt en ihan ymmärtänyt.. Eihän muistiolla ole mitään tekemistä datakaapelin kanssa.
   
 17. MoonMan

  MoonMan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/02
  Viestit:
  897
  Tykkäykset:
  23
  Erot on todella marginaalisia. "Toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä." Tosin veikkaan että valokuvaajilla ja kuvankäsittelun ammattilaisella on aiheesta omat vahvat mielipiteensä.
   
 18. FreeZ

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/04
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  mullakin teki tuon taustavalo tempun. mutta kysmyksiä..toimiikos tässä puhelimessa .wav äänet?? ja jos joku on niitä itselleen väsännyt niin olisi hyvä saada kokeilla kun en osaa oikein iitse sellaisia tehdä..
   
 19. halen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/04
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  jup, eli itsekkin perjantaina kävin tuon puhelimen noutamassa. tosin olin alunperin katsastamassa 5140stä mutta kun kaikki oli jo loppuunmyytyjä niin kyselin sitten muita iskun/pölyn/yms -kestäviä kapuloita ja siemensin minulla valehtelematta myi turrican :)

  jonkun verran on tuo puhelimen käyttö vielä hakusessa kun on pääasiassa erkkejä ja nuukioita käyttänyt mutta pikkuhiljaa alkaa logiikka selkenemään, eniten on vituttanut tekstiviestin kirjoituksen erilaisuus, välilyönnit yms. kun tulevat eri paikoista mihin on tottunut.

  puhelin on kyllä pari kertaa tilttaillut, välillä näyttö jäänyt palamaan ja kerran jäi soittoääni soimaan jatkuvasti, vasta akun irroittamisella selvisi siitä mutta eiköhän tuosta ~kuukauden päästä pääse eroon softapäivityksellä, kunhan vaan tietäisi missä niitä tehdään...

  .wav:eja on ainakin vakiona soittoäänilistassa että eiköhän toimi, pitäis ostaa se irdaportti tai datakaapeli...
   
 20. hadzh

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/04
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Myytama asia askarruttaa tuossa puhelimessa, mitä ei ainakaan siemensin sivuilta selvinnyt: onkos M65:ssä niitä otettuja kuvia mahdollista uppia nettiin suoraan puhelimesta?
  Entäpä onkohan mahdollista säätää soittajasta otettu kuva näkymään ruudussa puhelun tullessa?
   

Jaa tämä viestiketju