1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Siemens M50 & Dna-GPRS+Wap

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja JayHay, 21/8/02.

  1. JayHay

    Liittynyt:
    21/8/02
    Viestit:
    7
    Tykkäykset:
    0
    Viitsisikö joku laittaa selkeät ohjeet siitä miten tuon yhdistelmän saa toimimaan Win98se alustalla?

    Wap:
    Tällä hetkellä toimii muuten, mutta sillä ei saa Java-imurointeja käynnistymään. Missä voisi olla vikaa?

    Modeemikäyttö:
    Datakaapeli (ostettu M35i-puhelimeen) on com1-portissa. Yhteyttä ottaessa windows lähtee soittamaan, mutta yhteyden muodostaminen hyytyy salasanan ja tunnuksen tarkistamiseen.

    Mitkä kaikki asetukset pitää laittaa puhelimeen wappi-käyttöä ja mitkä kaikki nettiä varten? Pitääkö olla omat profiilit kummallekin ja onko puhelimen Java-profiileilla jotain merkitystä imurointien suhteen.

    Asetuksia on väännelty vaikka miten ja Dna:lta tarkistettu, että liittymään on todellakin kytketty netti- eikä Wap-Gprs:ää.

    Onko M35i:n ja M50:n datakaapeleilla jotain eroa, joka vaikuttaisi asiaan?

    Jotkut "Step by Step-ohjeet" pitäisi saada, sekä puhelimen, että Windowsin conffaamiseen.

    ---

    Java-imuroinnit sain toimimaan, kun poistin turhat CSD-asetukset profiilista.
     
  2. Katti

    Katti Tunnettu jäsen

    Liittynyt:
    26/6/02
    Viestit:
    1496
    Tykkäykset:
    51
    Puhelinmalli:
    Jolla, Lumia 735, Lumia 1520
    Siis step by step, pls...
     
  3. Makezu

    Liittynyt:
    24/8/02
    Viestit:
    61
    Tykkäykset:
    0
    Ostin itsekin vasta M50 ja ongelmat olivat juuri samat. Kumman ajurin imuroit siemensin sivuilta, pelkkä modemiajurilla en saanut toimimaan vaan imuroi se isompi (gprs_modem_assistant_v41068.exe), joka sisältää asennusohjelmankin. Asenna se ja valitse siten että kone hakee itse asetukset (TCP/IP) ja klikkaa suoraan connect, älä käynnistä selaimen kautta, vaan aina työpöydälle tulevan kuvakkeen kautta, pelittää nopeamin kuin modeemiyhteys, ainakin minulla. Jos tarvit lisätietoja mailaile 2051@nic.fi
     
  4. JayHay

    Liittynyt:
    21/8/02
    Viestit:
    7
    Tykkäykset:
    0
    Ei toimi millään ajurilla. Kahdessa koneessa kokeiltu.

    Modeemin Logi näyttää tältä:

    08-25-2002 15:57:08.18 - GPRS via COM in use.
    08-25-2002 15:57:08.19 - Modem type: GPRS via COM
    08-25-2002 15:57:08.19 - Modem inf path: SIEMEN~1.INF
    08-25-2002 15:57:08.19 - Modem inf section: Modem1
    08-25-2002 15:57:08.45 - 57600,N,8,1
    08-25-2002 15:57:08.45 - 57600,N,8,1
    08-25-2002 15:57:08.45 - 57600,N,8,1
    08-25-2002 15:57:08.45 - Initializing modem.
    08-25-2002 15:57:08.45 - Send: AT<cr>
    08-25-2002 15:57:08.49 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    08-25-2002 15:57:08.49 - Interpreted response: Ok
    08-25-2002 15:57:08.49 - Send: AT<cr>
    08-25-2002 15:57:08.54 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    08-25-2002 15:57:08.54 - Interpreted response: Ok
    08-25-2002 15:57:08.54 - Send: AT+FCLASS=0<cr>
    08-25-2002 15:57:08.57 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    08-25-2002 15:57:08.58 - Interpreted response: Ok
    08-25-2002 15:57:08.58 - Send: ATS7=60\Q3<cr>
    08-25-2002 15:57:08.63 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    08-25-2002 15:57:08.63 - Interpreted response: Ok
    08-25-2002 15:57:08.63 - Dialing.
    08-25-2002 15:57:08.63 - Send: ATD*##***##<cr>
    08-25-2002 15:57:11.79 - Recv: <cr><lf>CONNECT<cr><lf>
    08-25-2002 15:57:11.79 - Interpreted response: Connect
    08-25-2002 15:57:11.79 - Connection established at 57600bps.
    08-25-2002 15:57:11.79 - Error-control off or unknown.
    08-25-2002 15:57:11.79 - Data compression off or unknown.
    08-25-2002 15:57:41.06 - Remote modem hung up.
    08-25-2002 15:57:41.08 - Recv: <cr><lf>NO CARRIER<cr><lf>
    08-25-2002 15:57:41.08 - Interpreted response: No Carrier
    08-25-2002 15:57:41.16 - Hanging up the modem.
    08-25-2002 15:57:41.16 - Send: ATH<cr>
    08-25-2002 15:57:41.20 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
    08-25-2002 15:57:41.21 - Interpreted response: Ok
    08-25-2002 15:57:41.21 - 57600,N,8,1
    08-25-2002 15:57:41.22 - Session Statistics:
    08-25-2002 15:57:41.22 - Reads : 968 bytes
    08-25-2002 15:57:41.22 - Writes: 540 bytes
    08-25-2002 15:57:41.22 - Frame Errors: 17
    08-25-2002 15:57:41.22 - GPRS via COM closed.

    Huomenna hommaan uuden piuhan. Toivottavasti auttaa.
     
  5. Makezu

    Liittynyt:
    24/8/02
    Viestit:
    61
    Tykkäykset:
    0
    käynnistitkö todella yhteyden siemenssin puhelinkuvakkeesta, etkä puhelinyhteysvalikosta?
     
  6. Makezu

    Liittynyt:
    24/8/02
    Viestit:
    61
    Tykkäykset:
    0
    ...sillä juuri silloin kone ei osaa pakata dataa, mene ja katso vaikka, selaimen "pakkaa data" valikko ei ole ollenkaan käytettävissä, vaan pakkauksen hoitaa ajuriohjelmassa oleva ohjelma. Eli vielä kerran käynnistä yhteys klikkaamalla ajuriohjelman luomaa puhelimen kuvaa, ja sieltä connect näppäintä, odota n. 20 sekkaa, ohjelma tarkistelee kaikki toiminnat, merkaten ne väkäsellä, odottele hetki ja kuvake häipyy oik. alas työkalupalkkiin, tämän jälkeen vasta käynnistä selain...
     
  7. JayHay

    Liittynyt:
    21/8/02
    Viestit:
    7
    Tykkäykset:
    0
    Kyllä käynnistin sen modem assistantin kuvakkeesta ja valitsin operaattorin listasta. Ensimmäiset kohdat menee Ok, mutta viimeiseen tulee rasti ja modeemin logi näyttää siltä kuin näyttää. Jos asennan ajurin ja puhelinyhteyden käsin, niin jämähtää myöskin vaikka kytkeekin silläkin puhelimen GPRS:n aktiiviseksi (luurin näytöllä: IGPRSI). Ei tää nyt ehkä sittenkään johdu siitä, että olen puupaa x)
     
  8. Makezu

    Liittynyt:
    24/8/02
    Viestit:
    61
    Tykkäykset:
    0
    Tarkista vielä puhelimesi päivitysversio valikosta asetukset/puhelin/tila/laitetunnus ja paina info, version täytyy olla 14, muuten puhelin vaatii päivityksen...
     
  9. JayHay

    Liittynyt:
    21/8/02
    Viestit:
    7
    Tykkäykset:
    0
    Versio 14 löytyy...
     
  10. JayHay

    Liittynyt:
    21/8/02
    Viestit:
    7
    Tykkäykset:
    0
  11. Makezu

    Liittynyt:
    24/8/02
    Viestit:
    61
    Tykkäykset:
    0
    Mä itse kävin myyjän vihjeestä pitemmittä kokeilutta hakemassa uuden päivityksen puhelimeeni, tarkistivat päivityksen ja sanoivat sen olevan ok, mutta asensivat kumminkn varalta uuden softan sisään. Vaikutusta sillä oli ainakin sen verran että ennen päivitystä puhelinta käynnistettäessä Siemenssin mainos oli muotoa Siemens M50 ja päivityksen jälkeen muotoa Siemens MT50, en ole kysynyt onko tällä jotain merkitystä asiaan, mutta kannattaa kokeilla. Yhden illan yritin aikaisemmin enkä saanut mitenkään pelaamaan, päivityksen jälkeen eka kerta tärppäsi.....
     
  12. Makezu

    Liittynyt:
    24/8/02
    Viestit:
    61
    Tykkäykset:
    0
    vielä lisäyksenä edelliseen että tänä iltana ongelma oli sama kuin sinullakin, ja tulenkatkuinen puhelu DNA:n asiakaspalveluun poisti ongelman varttitunnissa oman puhelimeni tai PC:n asetuksia muuttamatta, eli taitaa se ongelmasi olla kumiskin operaattorin päässä, puhelin kouraan ....
     
  13. JayHay

    Liittynyt:
    21/8/02
    Viestit:
    7
    Tykkäykset:
    0
    Vaihdoin piuhan viisi minuuttia sitten. Toimii. Pitänee kokeilla vanhalla johdolla myös. Laskutuskausi saa nimittäin alkaa vasta tästä päivästä jos on ollut operaattorilla ongelmia.
     
  14. JayHay

    Liittynyt:
    21/8/02
    Viestit:
    7
    Tykkäykset:
    0
    Vanha kaapeli on viallinen.
     
  15. Katti

    Katti Tunnettu jäsen

    Liittynyt:
    26/6/02
    Viestit:
    1496
    Tykkäykset:
    51
    Puhelinmalli:
    Jolla, Lumia 735, Lumia 1520
    Heh, vaikuttaa ihan siltä pitämpään keskusteluja seurattuani, että vaikka vessa ei vedä, niin se on DNA:n vika!?
    Hyvä, että vika löytyi. Voi olla, että vanha kaapeli oli 5V:n, kun pitää olla 3V:n. Muunlaisella ei toimi.
     

Jaa tämä viestiketju