Siemens lupaili mummokännykkää

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Saukki, 18/6/02.

 1. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  Siemens lupailee tuovansa markkinoille vanhuksille suunnatun matkapuhelimen, jossa on tavallista suurempi näyttö ja näppäimet.
  -Tulemme näkemään vanhemmille ihmisille tarkoitettuja puhelimia, Siemensin matkaviestintäryhmän johtaja Rudi Lamprecht sanoi suomalaiselle toimittaja ryhmälle Münchenissä jossa yhtiön pääkonttori sijaitsee.
  Lamprechtin mukaan alalla on tähän saakka ollut valttina nuoruus. Matkapuhelinmarkkinoiden takkuilu pakottaa kuitenkin silmäilemään väliin jääneitä kohderyhmiä. Vanhemmassa ikäryhmissä matkapuhelimen käyttö on vähäisempää kuin nuoremmissa.
  (Lähde: Lapin Kansa)

  Mitähän tuosta tulee?[/u]
   
 2. menza

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Atrix
  Toihan on ihan hyvä homma, että vanhemman sukupolven ihmisetkin otetaan huomioon. Toisaalta minkä ikäisille tämä on oikeasti tarkoitettu? Ainankin minun ukki käyttää nokia 3310:llaa, mummo käyttää nokia 5110:llaa ja toinen mummo käyttää 1610:llaa. Ja kaikki ovat 60-65 vuotiaita, eli olisiko tämä siemensin puhelin tarkoitettu joillekkin 80-100 vuotiaille? Tietenkin riippuu paljon ihmisen kunnosta ja näöstä, mutta yleisesti nuo 60 vuotiaat ovat vielä ihan hyvä näköisiä ja osaavat pienmpi nappuloisia ja näyttöisiä puhelimia käyttää.

  P.S Ei sitten aloiteta mitään juupas-eipäs keskustelua tämän minun viestini takia!
   
 3. 3.1415926 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1061
  Tykkäykset:
  2
  Ihan hieno hommahan tuo on että puhelimia tulee myös 80-100 vuotiaille, nimittäin mun isovanhemmat ovat molemmat yli 80 ja niillä on yhteinen A1018. Mutta jos katsotaan asiaa vähän lähempää, niin kyllähän ne vanhemmatkin ihmiset varmaan osaa pieniäkin näppäimiä tökkiä. Eli Siemens vain luulee että vanhukset tarvitsee suuria näppäimiä ja suurta näyttöä, vaikka todellisuudessahan ne tarvitsisi puhelimiinsa paremman käyttöliittymän, sillä nimenomaan tämä voi monelle vanhukselle olla liian pelottava ja sokkeloinen, siemens ei tajua että vanhukset pelkää kaikkia teknisiä vempaimia. Jos joku todella haluaisi tehdä vanhusystävällisen matkapuhelimen, niin siitä tulisi karsia kaikki mahdolliset herkut, kaikki tekstiviestimahdollisuudet, logot, kalenterit ja pelit, vain puhelinmuistio on ominaisuus jonka voisi jättää.
   
 4. topiz

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  657
  Tykkäykset:
  1
  Hmm... keskeiset toiminnot päävalikkoon (mm. Puhelinmuistio, viestit) ja sitten harvoin käytetyt muihin valikoihin (esim pelit, herätyskellot, ym härpättimet "Lisätoiminnot" valikkoon) ja lisäksi vielä simppeli "Asetukset" valikko.
   
 5. 3.1415926 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1061
  Tykkäykset:
  2
  :D :) :( :eek: Topiz:
  Eikä ne puhelinmuistiot ja viestit jo ole päävälikossa!! Mutta miksi panna tämä kaikkiylimääräinen sälä lisätoiminnott valikkoon, jos mummot ei kuitenkaan tarvitse. Pelkkä puhelinmuistio riittäisi aivan mainiosti, sillä kuinka monta tekstiviestiä 80-100 vuotias mummo/vaari esimerkiksi vuodessa lähettelee ja sitäpaisti ne voi saada aivan sekaisin kun yrittää tekstiviestien kirjoittamista opettaa niille. Riisuttu puhelin olisi kyllä aivan riittävä vanhukselle, se on tärkeää että vanhukset tietää kaikki puhelimen valikoiden sopukat, jotta ne voi tuntea sen omakseen, niinkuin ne myös tuntee tavallisen lankapuhelimen.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 6. Zamboni

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  96
  Tykkäykset:
  1
  Mummollani ei ole kännykkää eikä ole koskaan ollutkaan, vaikka sitä hänelle olemme suositelleetkin.
  Luulisi, että oppii käyttämään puhelinta kohtalaisen nopeasti.
  Oppi käyttämään tietokonetta "hyvin" n. 2kk. :p
   
 7. topiz

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  657
  Tykkäykset:
  1
  No tekstiviestejä ei kyllä tule mikään valmistaja enää poistamaan puhelimistaan. Opetelkoot ite kirjoittamaan, siinäpä ei voi mennä sekaisin. :D Kellon voi vielä puhelimeen jättää tietty. Ja edelleen painotan selkeitä navigointinäppäimiä ja hyvää logiikkaa, sekä erillisiä luurinäppäimiä.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 8. MJ

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  220
  Tykkäykset:
  0
  Tuohon vaan että niilä puhutaan mitä on. Nyt Euroopassa (siis. muuallakin kuin Suomessa) on tultu siihen tilanteeseen, että nää mummut on ainoita potentiaalisia uusia asiakkaita.

  Tämä on valtava bisnes niin kännykävalmistajille, kuin operaattoreillekin. Vanhuksilla on ostovoimaa, ja he ovat valmiita maksamaan hyvistä laitteista. Luottohäiriötkäät eivät ole ongelma.

  Todella hyvä uutuus
   
 9. Sonic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2156
  Tykkäykset:
  9
  Minun mummini käyttää Nokian 3330:aa.
   
 10. Opza

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä sitä vähän nuoremmatkin (lue >50v.) mielellään käyttä(si)vät vähän isompi näppäimistä&näytöllistä yksinkertaisella käyttölogiikalla varustettua luuria. Olen kuunnellut vanhempien kansalaisten valitusta nykyisistä puhelimista, kun ne on niin pieniä, monimutkaisia ja varustettu aivan liian monella ominaisuudella. Hyvä juttu siemenssille! ja vanhuksille (toivottavasti :roll: )


  Edit:typo
   
 11. Mantere Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1176
  Tykkäykset:
  2
  Minun mummoni, 90v on vuodenosastolla ja kirjoittaa tekstiviestejä jopa, aina silloin kun ulos sairaalan sisältä menee.
  Kuulemani mukaan suurempi teksti, parempi tarkkuus ja kovempi värinä olisivat plussaa.
  Mummollani on 6150, 3310 oli hetken mutta siinä ei ollut mitään logiikkaa kuulemma. Pankkiautomaattimainen, joka näppäimen vieressä oleva teksti on mukavampi ymmärtää :wink:
   
 12. 3.1415926 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1061
  Tykkäykset:
  2
  Voihan noita teräsvanhuksiakin olla, mutta kaikki vanhukset ei välttämättä suhtaudu uuteet tekniikkaan noin avoimin mielin, joten tuo siemens vaikuttaa kyllä aika lupaavalta kunhan siitä vielä saataisiin kaikki "turha" pois ja valikkorakenne loogiseksi.

  Parempi tietenkin olisi jos SE julkaisisi oman mummokännyn :p
   
 13. Mantere Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1176
  Tykkäykset:
  2
  Ehkä kuitenkin wanhat suomalaiset kääntyvät mielummin edes näennäisesti suomalaisen puoleen kuin hurrin... Kenties Me olemme jo tarpeeksi kansainvälisiä ettemme muistele hurreja ja ryssiä pahalla :)
   
 14. Opza

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  0
  emmehän me, emmehän?
   
 15. -Markus-

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  85
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 5
  No nyt se sit on tulossa! Mä oon puhunu/miettiny tätä jo monta vuotta! (En foorumilla)

  Ajatuksia omien kokemusten pohjalta. Ukille (91v) olen opettanut GSM-puhelimen käyttöä. (Siis koittanut opettaa... ;) Ensin oli 1611 ja nykyään 3210. Ja liittymänä Aina, joten hinnasto pitäs olla ainakin hallinnassa... ;)

  Aluksi tuntui olevan hirveän hankala ymmärtää 1611 jälkeen, että nappulan merkitys muuttuu käyttötilanteesta riippuen. (Vrt 1611, joka toiminnolle oma nappula.) Eli erilliset vastaus ja lopetus-nappulat voisi olla paras ratkaisu.

  Puhelin voisi olla jopa aavistuksen nykyisiä esim. 33xx sarjaa isompi, josta seuraa paremmat toiminta-ajat kun akkuteho kasvaa. Näyttö olisi oltava selkeästi isompi ja ennen kaikkea iso fonttinen sekä huomattavan kirkas valaistus. Samoin näppäimet olisi oltava selkeästi isommat ja ehdottomasti isommat merkinnät ja varsinkin aakkoset, jotka ovat avuttoman pienet nykyluureissa.

  Soittoääneksi olisi saatava huomattavan kova ja ei liian korkeaääninen hälytys. Ja tietenkään se ei pärähtäisi heti täysille soimaan...

  Automaattinen näp.lukko luonnollisesti

  Kaiutin oltava selkeä-ääninen ja riittävän "tehokas". Esim. taustamelun mukaan säätyvä äänenpaine voisi olla kätevä.

  Ja optiona saisi valita vanhanajan kiekkopuhelinvalitsimen näppäimistön sijaan... ;)

  Ja sitten siihen softapuoleen:
  Kannattaisi olla varmaan olemassa eri "tason" ohjelmia, eli täysin kuuromykälle oma softansa ja jos aistit vielä jotenkin toimii niin sitten vähän monipuolisempi. Lisäksi olisi hyvä jos niitä voisi muokkailla omien mieltymysten/kykyjen mukaan esim. valtuutetussa huollossa, tietenkin lisähintaan.

  En sen enempään ota nyt kantaa mitä siinä pitäis olla tai ei. Eli muokattava ohjelmisto olisi kätevä lisä "seniori-" ja "nörtti"-softien ohella.

  Luulisi operaattoreiden puolelta olevan huomattavaa kiinnostusta tälläistä mummopuhelinta kohtaan, koska siellä jos missä on varmasti kasvun mahdollisuutta. Eli varmasti on paljon vanhoja ihmisiä, jotka ei ole luopunut kiinteästä puhelimestaan, koska kännykät ovat niin hankalia laitteita.

  Jatkan kun jaksan ja kun on aihetta.

  P.S Ukki kävi vasta uusimassa ajokortin ja lääkäri myönsi 5 vuodeksi eteenpäin. Ukki tokaisi siihen: "Anna nyt kerralla kymmenen vuotta, että ei jatkuvasti tarvitse täällä ravata!" ;)
   
 16. PPS

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Tuollainen mummo puhelinhan on jo myynnissä.
  Se ei vaan ole Siemens vaan Nokia 3510.

  Iso näyttö.
  Isot näppäimet, vakio kuorilla.
  Kovat soittoäänet.
  Ei Navia, vaan omat luuri ja toiminto näppäimet.
  Perustoiminnallisuus ja hyvät valmiusajat.

  Mitähän siihen pitäisi lisätä, jotta olisi jo täydellinen mummo puhelin?
   
 17. Arsenaali

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
  Tämänpäiväisessä uutislehti 100:ssa oli yleisönosastolla joku, ilmeisesti vanhempi henkilö, kirjoittanut että paras kännykkä vanhemmille ihmisille olisi kännykkä jossa olisi vain näppäimet. Eli ei näyttöä "hankaloittamassa" toimintaa, vastaajia, tekstiviestejä, logoja tai muuta turhaa. Kuulemma pitäisi olla mahdollisimman paljon lankapuhelinta muistuttava.

  Omasta mielestäni vanhus-puhelimessa voisi olla isot ja selkeät näppäimet ja näyttö. Tekstiviestit kannattaisi myös olla. Mutta muuten sitä toiminnoista riittää varmastikin pelkkä puhelinmuistio.
   
 18. Sonic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2156
  Tykkäykset:
  9
  Ja minä kun olin siinä uskossa, että tuossa on sama näyttö kuin esim. 3330:ssa. Ei se järin suuri ole. Jos joku vaikka toisi markkinoille puhelimen, jossa olisi 7110:n näyttö ja muuten perusominaisuudet niin sillä voisi olla markkinoita "mummo-osastolla".
   
 19. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Mulla oli aikanaan ensimmäisenä matkapuhelimena Motorolan Personal Phone nmt-900. Siinä ei ollut näyttöä ollenkaan ja puhelinmuistion virkaa toimitti akun sisäkansi :D Heh, piti aina akku irrottaa ennen soittoa ja yrittää muistaa numero mihin aikoi soittaa...

  Näppäimet olivat isot, siinäpä olisi oivallinen puhelin vanhuksille.
   
 20. Arsenaali

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
  Eikös 3510:ssa ole sama näyttö kuin 6210:ssa(= sama kuin 7110:ssa?)?
   

Jaa tämä viestiketju