Siemens lataus ja surffaus samalla kaapelilla

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja True, 30/7/02.

 1. True

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  96
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  Android.
  Hankin DNA:n gprs:n sekä lainasin mutsiltani ME45 puhelinta kunnes oma M50 saapuu, ja huomasin kuinka hankalaa surffaus tällä on. Puhelinta saa vähän väliä olla lataamassa ja siksi aikaa yhteys pitää katkaista. 2 päivää tätä jaksoin ja sitten rupesi vitu... ketuttamaan liikaa. Ensin etsin netistä kaapelia jolla voisi ladata ja surffata samalla. Tuloksetta. Sitten pähkäilimme kaverini kanssa mikä avuksi. Päätinkin avata data sekä virtakaapelin ja tutkia voiko niitä yhdistellä. Ja tietystihän niitä pystyi.

  kun datakaapelin avaa, näkee että kaikissa paitsi kahdessa liitoskohdassa on johto. kun taas virtakaapelin avaa, vain kolmessa kohdassa on johto. Kaksi virtaplugin johtoa (- ja +) kytkee vastaaviin dataplugin tyhjiin kohtiin, mutta viimeinen onkin hankala. Mutta ratkaisu onkin niin helppo että sen voi kolvata datakaapelin vastaavan rinnalle, koska se on vain maa-johto. HUOM. Ole varma siitä, että johdot kytketään samassa järjestyksessä dataplugiin, kuin missä ne olivat virtakaapelissa!

  Virtaplugi riisuttuna:

  [​IMG]

  Seuraavassa todella ruma ja väsyneenä kyhätty paint esityst kytkennöistä. nauttikaa :D

  [​IMG]

  upea, eikös. Kuvaa katsotaan siis niin että johdot lähtee alaspäin, ja liittimet osoittavat eteenpäin. noo, noin se tehdään. kytketään, kolvataan.
  seuraavassa miltä sen pitäisi näyttää. kannattaa eristää kolvatut muista, ettei tule oikosulkuja. voi olla vahingollisia. Jonnekkin :)

  [​IMG]

  ruma, mutta toimii.


  loppujen lopuksi toisen johdot jäävät koteloimatta, jotenka kannattaa käsitellä varovaisesti. Tässä sitten lopputulos.

  [​IMG]

  Kysymyksiin vastataan.
  erkki.hame@rauta.org
  True @ #rauta @ Ircnet
  ICQ #67105045

  ja tietystikkään. jos te rikotte kaiken, en vastaa mistään. jos kaikki toimii, credut mulle :)
   
 2. jalmari

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  218
  Tykkäykset:
  1
  Turhan isoja kuvia, muuten... tosi hieno ja äitikin tykkäs? ;)
   
 3. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Tuosta samasta oli vanhalla foorumilla juttua (ennytmuistamissä)?
  Siinä sankari oli lisännyt diodin erottamaan lataus ja datapuolen toisistaan.

  Ja muuten HYVIÄ kuvia =selkeitä
   
 4. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  No toimiiko tuo viritelmä sitten?
   
 5. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  No niin löytihän se kohta ja tässäpä se sitten suoraan kopioituna on

  -Neo
  Uusi jäsen


  Viestit: 29

  To me flirting it's just like sport

  Re:me 45 ja lataus
  « Vastaus #2 Aika: 22.04.2002, 15:06 »

  --------------------------------------------------------------------------------
  S45 sain toimimaan.... Avasin datakaapelin. Katkaisin laturinjohdon. Laturin johdossa menee 2-3 johtoa (riippuu mallista) musta, punanen ja valkonen. Irrotin datakaapelista liittimen päästä mustan johdon ja liitin siiden diodin, en musita tarkkaa merkkä (1n4148). Seuraavaksi juotin laturista tulevat johdot (mus,val,pun)datakaapelin liittimiin, musta samaan mihin tuli diodi ja toinen musta, valkosen toiseksi laitimmaiseen vapaaseen pinniin ja punaisen kolmanneksi laitimmaiseen vapaaseen pinniin. Elikkä toisin sanoen yhdistin data- ja laturinkaapelit yhteen ja lisäsin yhden diodin väliin. Homma toimii kuin rasvattu. Diodi estää lataus virtaa tekemästä häriötä sarjaporttiin ja sekoittamaan yhteyttä!
  Raportoi moderaattoreille IP kirjattu

  --------------------------------------------------------------------------------
  9210i@044
  6510@0414 --->050 !!!
  S45@044Gprs
  TP280@044Gprs


  Että tommonen viritelmä
  Hommaa muuten kunnon kolvi, niin tulee siistimpää jälkeä ja mahdolliset oikosulut jäävät pois
   
 6. rajtare

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  kiitos True siviilirohkeudesta.

  johdotukseen meni aikaa noin 5min ja homma toimii, voin unohtaa kaikki infrapunalinkkiongelmatkin..

  diodin tarpeellisuus jää jotenkin kyseenalaiseksi. laturista tulevat johdot (itselläni kaksi, + & -) eivät häiritse dataliikennettä millään tavoin.
   
 7. True

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  96
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  Android.
  Toimiihan tämä, nyt olen surffaamassa tällä virityksellä. Ja diodi taitaa olla turha, koska data ja latauspuoli ei ole keskenään tekemisissä kuin maa piuhan kautta, jotenka sitä ei tarvitse.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Teoriassa niissä voi olla potenttiaalieroa.
   
 9. TqB5MI6A Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/12/02
  Viestit:
  95
  Tykkäykset:
  1
  Latauskaapeli M50 toimii- puoliksi.

  Noita diodivirityksiä en ymmärrä. Kun ostin M50, totesin heti tuon puutteen- ja avasin sen datakaapelin. Tein siihen välikaapelin, eli pistin datakaapelin sisään ne kolme piuhaa- laturikaapelia en viitsinyt turmella, siisteinhän siitä olisi tullut, kun olisi vain porannut reiän dataliittimen kylkeen, ja tuonut laturin siitä. Ei, pistin välijohdon, ja tein normaalista piikkirimasta modifioimalla liittimen. Ei todellakaan kaunis, mutta jos laturin joutuu toimittamaan takuuhuoltoon, niin siinä ei ole jälkeäkään modifikaatiosta.

  Niin, siitä diodista. En tiedä, mihin sitä tarvitaan- mielikuvitusta sen tarve? Laturista tulee kolme johdinta, yksi niistä on maa, yksi on plus, ja yksi on joko lämpötilatieto akulta TAI tyhjä. Muuten se laturi on kakkosluokan laite, isoloitu hakkuri, joten ulostulo kelluu. PC:n maa taas usein on isänmaassa kiinni (PE), mutta koska laturi kelloo, vaaraa ei ole. (Ja toisaalta- jokaisenhan PC on tietenkin kiinni maadoitetussa pistorasiassa...) En enää muista, mitä tuon liittimen sisällä oli, mutta taisi olla se vasemmanpuoleisin, jossa oli ennestään johto- se on maa, ja laturilta tulevan johdon voi juottaa siihen suoraan. Olikohan ne muut tyhjiä- no, yhdentekevää, sen kuin juotti ne kolme suoraan.

  Ongelma: M50 on ohjelmistovirhe, jonka Siemenskin myöntää. Puhelinta ei saa säilyttää laturissa. Se on estetty siten, että sen jälkeen kun puhelin on ladannut akun täyteen, puhelin unohtaa laturin olemassaolon. ELi jos laturi on kiinni, akku on latautunut täyteen, niin akun voi huoletta purkaa tyhjiin asti, eikä lataus käynnisty uudelleen. Ainoa, missä sen näkee, on, että puhelin ei varoita edes tyhjentyvästä akusta, kun laturi on paikallaan. Itse en käytä puhelinta mihinkään muuhun, kuin modeemina- se on 24 tuntia vuorokaudessa kiinni koneen perässä, siksi tuo häiritsee. Yksi keino on irroittaa laturi välillä verkosta. Näppärimmin tämä käy puoli-ilmaisella (Biltemasta 7 euroa) vuorokausikellolla; siinä lyhin kytkentäaika on 15 minuuttia. Pistetään kaksi tuntia latausta, ja vartin tauko, läpi vuorokauden.

  Ratkaisu: Olen juuri väsäämässä piirilevyä, jossa on 317-regulaattorilla toteutettu 4,0 Voltin jännitelähde. Se on akun muotoinen, ja pistän sen suoraan akun tilalle. Verkkopowerina käytän sellaista 9-12 voltin verkkomuuntajaa (a la kirpputori, 2 euroa). Käyttäisin tuota laturia, mutta etsinnästäni huolimatta en ole löytänyt siihen liitintä. En Molexilta, en tycolta... se voi olla custom tai semicustom; käyttihän Benefon ja Eriksonnikin samaa "erikois"liitintä, sellaista moninapaista- se oli AMP:n liitin. Ei kekään tietäisi, kuka valmistaa ja millä koodilla? Noh, kuitenkin, tuollainen pieni akunkorvike. Tilaan siihen piirilevyn, niin pääsen kokeilemaan. Sitähän voi kehitellä edelleen; laturiahan ei saa käyttää tuon akukkeen kanssa, ja akuke on taas riippuvainen verkkovirrasta, eli tälläinen yhdistelmä, jossa on läppäri ja M50 ei ole täysin verkkojännitteestä vapaa. 13,8 voltin powerilla siihen rinnalle voisi laittaa 12 voltin 0,8 Ah akun.

  (Ei kekään tietäisi, onko siihen olemassa freewarena ohjelmaa, jolla pääsisi käpistelemään puhelinmuistiota ja SMSsiä?)

  Tuollaisia havaintoja.
   
 10. Mr. Worm

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  60
  Tykkäykset:
  0
  Loistavaa
  Vihdoinkin joku fiksu vaivautuu pistämään moisen ohjeen meille ei sähkömiehille.
  Jostainsyystä tuo selain (6.1) kuitenkin jättää ne kuvat näyttämättä.
  Kunhan vain akku tyhjenisi?! (missäs mun kolvi onkaan, jaa mutta enhän mä sellaista omistakaan)
   
 11. PeeVee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/02
  Viestit:
  535
  Tykkäykset:
  3
  Kuvat?

  Hei! Miten ne kuvat näkisi, kun ei 5.5 Explorel eikä Operakaan näytä?

  Kyllä fiksu ihminen on viisaampi kuin Siemensin insiniööri, joka ei keksi tuota latausta laittaa yhtäaikaa datakaapelin kanssa.

  Olen ostamassa M50 koska ei Erkki R600:sta taida saada toimivaa konetta, on nimittäin vieläkin takuuhuollossa, jo kolmatta kertaa.
  Pena.
   
 12. saheinonen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Diodi on turha tuolla välissä koska laturi ei ole missään tekemissä maan kanssa (kurkkaa vaikka sinne seinään tökättävään päähän niin siellä on vain 2 piikkiä eli ei ole kosketuksissa maihin)
   
 13. PeeVee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/02
  Viestit:
  535
  Tykkäykset:
  3
  Kuvat

  Auttakaa nyt! Onko niissä kuvissa jokin niksi miten ne saa näkymään, niinkuin vastaisen varallekin. Niin ja miten ne saa laitettua tänne sivuille?
  PV.
   
 14. Mr. Worm

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  60
  Tykkäykset:
  0
  noh.. pitää osata hiukan html:ää. Voit katsoa muuten sitä painamalla sivulla oikeaa näppylää ja ottaa ominaisuudet.

  Täällä vastaussivulla kuvan lisäyksen sulle tekee tuo Img -nappula, mutta ensin sun tulisi julkaista kuva jossakin, ja koska en ole sitä aikaisemmin tehnyt olen huono sitä tässä opastamaan.

  Samalla tapaa kuvaa klikkamalla ja sen ominaisuuksista näet missä se on julkaistu.

  Sen verran asiaa kannattaa osata että kuvat olisivat sopivassa muodossa, kun niitä tuo julki. (resoluutiot ja kuvatiedostojen koot!) ettei turhaan tuki nettiä :))

  http://www.helsinki.fi/ohjeet/wwwopas/html-opas.html
   
 15. PeeVee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/02
  Viestit:
  535
  Tykkäykset:
  3
  Kuvista vielä

  En kyllä ymmärrä miksei voisi laittaa suoraa linkkiä sivulle, missä nuo kuvat ovat. Ominaisuuksista se osoite löytyi, samoin HTML-koodista. Ei vaan Rauta.org osoite aukaise kuvasivua.

  Oma kotisivun tekelekin on, vielä kesken. Siis tässä:
  http://kotisivu.mtv3.fi/PeeVee

  Kuvista vielä senverran, että olen touhunnut Digitaalivideon ja muutenkin kuvien kanssa sen verran, jotta pikselit mpegit on hallinnassa.

  Nyt meni jo vähän alkuperäisen aiheen ulkopuolelle. Pena.
   

Jaa tämä viestiketju