1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Siemens huolto NYT!?

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja mottimatti, 24/11/06.

 1. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ja itse ainakin olisin valmis vastaanottamaan ko tapauksessa vastaavanlaisen käytetyn luurin, vaikkei sitten olisikaan saman merkkinen/mallinen. Luulisi että tällainen toiminta sopisi liikkeellekin.
   
 2. aa77439

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/5/07
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Tässä firmassa ei ollut enää myynnissä matkapuhelmia, mutta asiat kääntyi parhain päin. Sain täyden korvauksen puhelimestani eli 102 euroa. Heidän mukaansa puhelimeni olisi kadonnut matkalla huoltoon?
   
 3. kimmo Vieras

  0   0   0

  Hyvä että asia päättyi onnellisesti. Uuden puhelimen hankintaan sitten vain ja ehkei kannata sitä Siemensiä enää ajatella, vaikka itsekin ko valmistajan luureista olen tykännyt.
   
 4. ArttuP

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/3/07
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Saitko minkälaista vastausta? Pärjääkö tuolla Suomen kielellä?
  Antoivatko jonkin osoitteen, mistä latasit uusimman softan? Pitäs ittelle saada uutta softaa m75:een.
   
 5. iiris77

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/8/07
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Eivät tiedä mitään

  Kyselin m75:sta ja eivät osanneet edes sanoa mistä näen nykyisen firmware-versioni (en osaa tulkita sitä *#06#) jutskaa. Ohjasivat etsimään benq:n sivuille firmwarea (jota siellä ei tietenkään ole). Aika surkea palvelu kaiken kaikkiaan, ihan tyhmää että tommosta palvelua edes mainostetaan...
   
 6. Poppamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/06
  Viestit:
  55
  Tykkäykset:
  0
  Itse kävin Sonera pisteessä, eli entisessä teleringissä josta ostin cx75:n.. ei viipynyt kovin pitkään kun kävi ilmi että siemenssejä ei enää huolleta VAIKKA takuutakin olisi jäljellä.. Paljonkohan tästä romusta saisi vaihdossa.. menee varmaan alle 30e..
   
 7. hanuri

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/06
  Viestit:
  28
  Tykkäykset:
  0
  No eikös myyjä ole kuluttajalle vastuussa koko takuuajan myymistään tuotteista? Vai onko se vain se virhevastuulain edellyttämä minimiaika? Ei kai niillä ole muita mahdollisuuksia kuin vaihtaa se ominaisuuksiltaan vastaavaan luuriin tai antaa rahaa luurin nykyisen markkina-arvon mukaan tai jotain sinneppäin. Siis jos se on rikki ja takuuehdot täyttyy. Kuluttajaneuvonnasta kannattaa kysyä, ovat varmaan siellä tätäkin asiaa jo kerinneet pohtia moneen kertaan.
   
 8. Esa Isopahkala

  Esa Isopahkala Ylläpitäjä

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  8164
  Tykkäykset:
  2126
  Puhelinmalli:
  Nokia 7 Plus
  Kyllä Siemensin takuuhuoltoja tehdään edelleen. Viimeksi perjantaina sain Siemensin puhelimen takaisin huollosta, toimitusaika oli 1 kk.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Myyjä on toki kuluttajakaupassa vastuussa sen 6kk kovennetusti ja myöhemmin virhe näytön velvollisuus kuluttajalla ja jos on myöntänyt takuun niin myös vastaa takuustaan, tosin harva myyjä myöntää takuuta myymilleen puhelimilleen.

  Jos laite työkäytössä tai y:lle ostettu niin jäljelle jää lähinnä takuuseen / muihin mahdollisiin lupauksiin vetoaminen jos sellainen on.

  Tosin ymmärsin ettei edellinen kirjoittaja edes takuuseen vedonnut vaan muuten huoltoon olisi laitetta laittanut.
   
 10. Poppamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/06
  Viestit:
  55
  Tykkäykset:
  0
  No antakaas niin kerron. Puhelimeen tuli tälläinen vika viikko sitten: puhelimen muistia selaillessani näyttö meni aivan sekaisin ja oikkuili vielä rebootin jälkeen, mutta loppui kuitenkin suht pian. Sitten viime perjantaina sama vika iski taas kun laitoin näppäinlukon pois, paitsi että tällä kertaa puhelin ei käynnistynykkään uudelleen vasta kun sunnuntaina. Se vaan näytti valkoista taustaa.. Akut irroitettiin ja simit sekä muistikortit putsattiin monet kerrat.
  Selitin saman myyjälle joka soitti johonkin ja sanoi että ei enää huolleta siemenssejä ollenkaan ja kysyi että saako sanoa epäammattimaisen kommentin, se oli että siemenssi on ihan tuhnu ja että pitäisi vaihtaa toiseen merkkiin..
  -tänks.

  Sitten kun sanoin että mites kun tässä on kumminkin takuuta jäljellä vielä 6kk niin kävi ilmi että jos ois onnistunut korjaus niin se olisi maksanut 20e lähettää koko kapula sinne.. mutta eipä onnistunut.. Aloin tässä miettimään vielä monta kertaa että tajuskohan likka nyt että takuukorjaukseen pistetään mutta itse vielä hän lopuks sanoi että kyllä ei toi takuu nyt mitää auta..

  En voi edes käsittää miten näin voi käydä ja EN TODELLAKAAN ala maksamaan 20e siitä että saan saman arvoisen puhelimen korjattua..
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos siis kyse kuluttajakaupasta ja olet tuosta liikkeestä luurin ostanut ja jos tuo liike on takuun myöntänyt ja takuu on voimassa, jos pystyt osoittaan ostopaikan ja takuun, niin myyjän ongelma kulut, eli korjaus pitää sujua kuluitta. Ja kuten Esa ylempänä sanoi niin takuu korjaukset toimii, tai no toinen asia sitten tuleeko takaisin toimivia koneita.
  Jos myyjä ei pysty virhettä korjaamaan, niin myyjä voi hyvittää esim. rahallisesti virhettä tai tarjoamalla toistalaitetta (ei tarvitse olla uusi).

  Jos myyjä ei ole takuuta myöntänyt, mutta kyse kuluttajakaupasta, ei tilanne paljoa ero, paitsi että sinun pitää osoittaa virhe, silloin et vetoa takuuseen.

  Jos työkäytössä/firma ostanut, niin silti voit vedota myyjän myöntämään takuuseen takuuehtojen puitteissa, mutta kuluttajasuojaan et voi vedota.

  Valmistajan myöntämään takuuseen on valmistajan osalta hivenen vaikeampaa vedota kun valmistaja kuollut ja kuopattu. mutta siitä huolimatta nuo huollot pyörii ja kannattaa kysyä tietä miten se hoituu.
   
 12. Poppamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/06
  Viestit:
  55
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä kyse on kuluttajan kaupasta ja takuuta on jäljellä vielä kuukausia.
  Ainut asia minkä taakse myyjä voi piiloutua on vain se että kauppa tunnettiin ennen teleringinä ja nyt kyseinen yritys tunnetaan kuulema nimellä "sonera piste".
  En sitten tiedä mitä laki tuosta sanoo..
  Ja kiitos vielä kun jaksatte vastailla, itseä käy lähinnä nappailemaan tämä juttu.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nimeä voi vaihtaa, mutta se ei vaikuta vastuisiin.

  Et tosin vieläkään kertonut selkeästi onko myyjä sinulle myöntänyt takuun vai ei, eli onko sinulla takuu lappu tai vastaava jossa myyjä myöntää takuun. jos sinulla on sellainen niin homma varsin yksiselitteinen.
   
 14. Poppamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/06
  Viestit:
  55
  Tykkäykset:
  0
  Joo, eli hallussa on ns. kaksoiskuitti, eli normikuitti ja muuten samanlainen, mutta jossa on ilmoitettu takuuaika 24kk.
  Tämä varmasti riittänee.
  Toinen asia joka tässä on alkanut vaivata on se, että puhelin on taas aivan kunnossa. Vika on tullut takaisin vain kerran kun luuri tippui sängyn laidalta matolle (max.40cm maasta) ja taas puhelimen näyttö meni aivan sekaisin ja sitten saikin käännellä akkua ja simiä miten tahtoi mutta käyntiin ei lähtenyt 20minuuttiin.
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Riittää.

  Kysymyksellä olin lähinnä utelias siitä mitä tuossa takuu lapussa lukee.

  Tyyliin
  "Laitteella on myyjän myöntämä 24 kk takuun"
  vai tyyliin
  "Laitteella on valmistajan myöntämä rajoitettu takuu"
   
 16. maz.

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/04
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung S4 Active
  Onko kellään tietoa tai huhuja miten tämä "ns" huolto Benq-Siemensillä pelaa tällä hetkellä???
   
 17. Mr. Smith

  Mr. Smith

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/11/06
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Toimii!

  Tai ainakin minulla toimi. Benq-Siemens EF81 lakkasi tunnistamasta SIM-korttia. Puhelin on 14 kk vanha ja ostettu Saksalaisesta nettikaupasta. Otin yhteyden myyjään, joka kehoitti lähettämään luurin heille korjattavaksi (takuukorjaus). Tänään posti toi puhelimen takaisin ja vika on poissa. Korjausaika oli 13 päivää kaikkine postin kulkemisineen (lähetin toissa perjantaina puhelimen Saksaan jä tänään torstaina puhelin tuli takaisin). Mielestäni korjaus on toiminut hyvin.
   

Jaa tämä viestiketju