Siemens c55 dna gprs ei vaan pysty

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja Qusti, 29/4/03.

 1. Q

  Qusti

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/4/03
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Mikä siinä on kun c55 (ja alkuperänen usb piuha) ei vaan halua pelittää,yhteys hiipuu jatkuvasti asiasta on täälläkin keskusteltu mutta en ole sisältänyt että kummassa nyt on vika,onko dna vaan epätodellisen huono liittymä vai onko siemens vaan huono puhelin?mitä näistä laitteista pitää lyödä ensimmäisenä :) Onko muilla malleilla samoja ongelmia?
   
 2. H

  Horus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/03
  Viestit:
  44
  Tykkäykset:
  0
  Joo. Tähänkin olisi vastaus löydettävissä aikaisemmista keskusteluista, mutta seuraavassa lyhyet syyt yhteyden hiipumiseen (omasta mielestäni):

  1. Jos (gsm)verkolla on suuri kuormitus (paljon käyttäjiä), niin yhteys on HIDAS. Tämä johtuu siitä, että puhelut menevät aina ennen dataa. Tosin sanoen, jos puheluita on verkossa paljon, syö se datalle (eli GPRS:lle) jäävää "kaistaa".

  2. Vaikka (gsm)verkossa ei olisikaan paljon puheluita, voi suuri määrä GPRS- yhteyksiä tukkia sen. Taas seurauksena on yhteyden hiipuminen.

  3. Kannattaa välttää surffailua kello 17 - 21. Tällöin (gsm)verkon kuormitus on suurin, koska puhelut ovat halvempia kuin päivällä ja ihmiset ovat päässeet pois töistä.

  4. Jos yhteys on toivottaman hidas ja nettiin pitää päästä, kannattaa kokeilla puhelimen sammuttamista ja uudelleen päälle laittoa. Tällöin puhelin "kytkeytyy" uudelleen linkkimastoon ja yhteys pelannee jonkin aikaa hyvin.

  5. Suurilla paikkakunnilla yhteydet tuppaavat olemaan hitaampia kuin maaseudeulla, koska (suurissa) kaupungeissa on enemmän (gsm)verkon käyttäjiä.

  Syy miksi yhteys hiipuu ja on hidas riippuu siis monesta eri seikasta. Vika ei ole puhelimessa eikä varsinaisesti dna:n liittymässäkään. Gesmiverkkoa kun ei ole varsinaisesti suunniteltu suuren datan liikuttamiseen. Ehkä asia paranee tulevaisuudessa, kun gerpsi yleistyy.