Siemens C 55 soittoäänien lataaminen verkosta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja daz, 30/10/02.

 1. daz

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Hommasin tuossa C55:n ja alun positiiviset fiilikset alkavat karista kuin joulukuusenhavut uutenavuotena. Syy yksinkertainen: olen tapellut nyt puoli vuorokautta saadakseni ladattua yhtäkään soittoääntä verkosta, tuloksetta. Nyt alkaa loppumaan sekä ymmärrys että huumori.

  GPRS-palvelu on asennettu radiolinjan liittymääni, asetukset olen käynyt läpi varmaan kymmeneen kertaan. Wap-selaus toimii surf/fun->internet alta normaalisti niin rätinälinjan sivuille kuin muuallekin, kuhan vastaanottopäässä on WML:ää. Kokeilin jippiin sivujen alta löytyneen C55-kampanjan kolmea ilmaista soittoääntä sitten ladata tekstiviestissä tulleen linkin kautta (painoin vihreää luuri-näppäintä tekstiviestissä olleen linkin kohdalla, tiedostot olivat .mid-päätteisiä), tuloksena oli "Odota" ruutu ja kaiuttimen kautta kuultua pientä gesmipapatusta joka taukosi noin 10 sekunniksi kerrallaan ja kuului sitten taas noin sekunnin-kahden verran, minuutin jälkeen ei enää lainkaan. Odota-ruutu pysyy näytössä vaikka varttitunnin jos sitä ei keskeytä.

  No, ei tällaisesta pidä lannistua. Ei muuta kuin oma http-serveri pystyyn. Serveri pystyssä ja kasa midejä roottiin. Kokeilin toisella tietokoneella näpyttämällä numeerisen ip-osoitteeni urliksi ja perään /mikälie.mid, hienosti toimii tietokoneelta, midit alkavat pauhua winampissa. Sitten siemen käteen, sound manageriin ja "lataa HTTP:llä". Painoin "Internet" -nappia. Sama http://oma.numeerinen.ip "Näppäile URL" -pyyntöön ja vielä /sejase.mid perään (kokeilin 4-20kt kokoisia midejä), tulos aivan sama kuin jippiin kanssa: "Odota" ruudussa ja ärsyttävä kampela pukluttaa varmaan miljoona kuplaa suustaan samalla kun minä revin irti harmaantuvia hiuksiani. No ajattelin että annetaan odotuttaa sitten, jolloin vajaassa puolessa tunnissa jopa tulikin "virhe latauksen aikana" tms. **ttuiluviesti ruutuun.

  Onko siemen onnistunut tekemään maailman vaikeakäyttöisimmän puhelimen mitä tulee soittoäänien lataamiseen, onko asetuksissa jotain todennäköistä vääryyttä, olenko minä rikki vai onko puhelimessa jotain vikaa? Ja minä kun en edes ole 15-vuotias teiniblondi jonka elämän keskipiste pyörii Eminemin soittoäänissä, ihmetyttää, miten voi yhden ainoan ulkopuolisen soittoäänen lataaminen puhelimeen olla näin vaikeaa.

  Miten olette omat soittoäänenne onnistuneet lataamaan muuten kuin mikrofoniäänityksen kautta?
   
 2. Harald73

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  568
  Tykkäykset:
  0
  Samat on ongelmat itselläni Soneran liittymällä. Luulisin ettei minullakaan ole asetuksissa vikaa vaan vika on nyt jossain muualla (luurissa???).

  Myönnettäköön, että v.tuttaa tuollainen, mutta osaisiko joku kertoa, voiko tälle "ongelmalle" tehdä jotain?
   
 3. m-tr

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/10/02
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  Vika ei ole sinussa vaan Radiolinjassa.

  Itsekään en ole onnistunut lataamaan yhään soittoääntä tai java-ohjelmaa Radiolinjan liittymällä vaikka wap toimii moitteetta. Lataaminen ei vaan onnistu. Nuo ilmaiset kolme soittoääntä sain ladattua sieltä Siemens-sivuilta löytyvillä Jippiin asetuksilla. Jippiiin asetuksia olenkin sitten käyttänyt midien ja pelien lataamisessa ja hyvin on onnistunut. Tosin itselläni on käytössä pelkkä wap datapuheluna.

  Soitin vähän yli pari viikkoa sitten Radiolinjan tekniseen tukeen ja kysyin asiasta miksi lataaminen ei onnistu heidän asetuksillaan mutta jippiin numeroon soittamalla ja käyttämällä heidän asetuksia homma toimii. Eivät osanneet sanoa mitään, mutta lupasivat tosin selvittää asian noin viikossa. Ei ole tosin kuulunut oman soittoni jälkeen koko firmasta mitään eikä lataaminen onnistu vieläkään.

  Koko asiaan kyllästyneenä kävin hakemassa eilen DNA:n liittymän ja siihen wap-gprs -palvelun. Kun saavat liittymän auki ja jos DNA toimii moitteettan niin ei ole muuta ratkaisua kuin hyvästi Radiolinja.

  Niin tai jos DNA:kaan ei toimi niin sitten varmaan ainut vaihtoehto on Jippii.
   
 4. magic

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  132
  Tykkäykset:
  0
  tuskin jippii pistää tuollaista palvelua pystyyn tietäen, ettei se toimi. eli kyllä homman piptäisi toimia, kannattaa sitten kokeilla niitä jippiin asetuksia.

  itse soitin jippiille suoraan.
   
 5. Propulsion Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/10/02
  Viestit:
  249
  Tykkäykset:
  66
  Minullakaan ne soittoäänet ei tulleet gprs:llä dna:n liittymällä suoraan vihreetä luuria painamalla, vaan piti näpytellä ne osotteet sinne internetin käynnistysvalikon syötä url kohtaan. Sitten pelasi.
   
 6. MIte

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/10/02
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Juu ei toimi mullakaan sonerasta eikä teliasta, asetukset on tarkastettu moneen kertaan ja wappailu onnistuu. Pitäneen kans työntää nuo jippiin asetukset ja kokeilla niillä...

  Jippiin asetuksilla toimi sonerasta.
  Ja huomatkaa nuo ilmaiset linkit menee "vanhaksi" jonkin ajan päästä, eli sekin haittaa säätöä...
   
 7. Predator2000 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/02
  Viestit:
  216
  Tykkäykset:
  0
  Törmäsin ihan samaan ongelmaan eilen kun sain gprs:n aktivoitua, koitin soneran asetuksilla > ei toimi. En sitten jaksanu säätää enää mutta ne 3 ilmaista soittoääntä latasin aikasemmin jippiin asetuksilla ja hyvin toimi silloin.
   
 8. optimus

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/10/02
  Viestit:
  52
  Tykkäykset:
  0
  Siemens C55

  En ole törmännyt yhteenkään ongelmaan ladatessani uusia soittoäänit tai pelejä. Käytän soneran palveluja (GPRS) ja puhelimessa oli jo valmiina asetettu kaupasta saatuani soneran asetukset wapiin ja gprs:sään. Joten en keksi muuta kuin, että teillä on asetuksissa oltava jotain härää tai sitten puhelimen softa on liian vanha.
   
 9. MIte

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/10/02
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Re: Siemens C55

  Mulla kans ihan tuore soneran kortti jossa oikeet asetukset sisällä valmiina ja niillä toimii wap ilman gprs:ssää hyvin. Mutta niillä asetuksilla nuo soittoäänen lataukset ei toimi, jos käytössä ei ole gprs.
  Eli jotain outoa näissä hommissa on jos millään operaattorilla ei toimi lataukset ilman gprs:ssää muutakuin jippiin asetuksilla...
   
 10. tane

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Radiolinjalla on jostain syystä kaksi GPRS-yhteysosoitetta, 'wap' ja 'internet'. Tuolla 'wap' APN:llä ei toimi kuin wappi, kun taas tuo 'internet' sopii kaikkeen muuhun (sähköposti, ohjelmien ja soittoäänien lataus, nettiyhteys PC:lle...). En tunne Siemensiä, mutta oireet viittaavat siihen että wap-yhteysosoite on käytössä ja jotenkin sinne varmasti saa lisättyä/vaihdettua tuon internet-yhteysosoitteen.
   
 11. m-tr

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/10/02
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  *Vainoharhaisuus alkaa*
  Onko Nokialla sormensa pelissä noiden operaattoreiden kanssa ja Jippii ainut kenellä on rohkeutta "taistella" vastaan kun kerta tekevät Siemensin sivut? Vai eikö suuria operaattoreita kiinnosta Siemensien käyttäjien rahat?
  *Vainoharhaisuus loppuu*
   
 12. daz

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Jepulis, sain maksullisia soittoääniä kyllä ladattua nyt tuon jippiin datayhteyden kautta, koitin sitä kyllä eilenkin, mutta toimimattomuus johtui ilmeisesti siitä että GPRS oli päällä ja puhelin antoi virheen väärästä profiilista tms. (Jippiin ohjeissa kun lukee vähän tyhmästi "Ei"-valinta siemensin GPRS:n asetuskohdassa, kun "Ei" juurikin pitää GPRS:n päällä sen poislaittoa kysyvässä kohdassa "GPRS pois päältä?" tjsp.).

  Kokeilin myös radiolinjan molempia sekä wap- että internet-asetuksia, kummallakaan en onnistunut soittoääniä lataamaan.

  No, jippii toimi omien maksullisien soittoääniensä kanssa, mutta entäs sitten omat midit? Kokeilin noilla asetuksilla taas omaa http-serveriä ja ladata sieltä midejä. Jos antaa puhelimelle serveriltäni tiedostonimen, jota ei ole olemassa tulee "Virhe lataamisessa", jos antaa midin, joka on olemassa, tulee ruutuun "tuntematon tiedostokoko, ladataanko?" tms. eli homman pitäisi tuosta päätellen toimia ja löytää koneellani olevat midit http-rootissa tuon jippiin analogiyhteyden kautta. Kuitenkin kun vastaan "Kyllä" lataamiskysymykseen, ruutuun tulee about heti "Liian iso tiedosto, lataus peruutettu" tai muuta tällaista. Ja pienin midi mitä yritin ladata, oli 1788 byteä pitkä, eli alle 2kt, joka kuulemma on liian iso tiedosto. En oikeen millään usko että .mideissä voisi olla soittoääninä alle 2kt:n kokoraja, joten mikä piru tässä mättää? Voisiko mideissä olla joku ihan oma headeri josta puhelin katsoo että midi on "hyväksytty" ja näin pyrittäisiin estämään "ilmaisten" midien lataaminen soittoääniksi? EVY, EVH, EVT. Jollain parempaa tietoa?
   
 13. m-tr

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/10/02
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  Oletko laittanut nuo Jippiin asetukset http-profiiliin. Tuo soittoäänien lataaminen Sound Manager/Lataa HTTP:llä käyttää käsittääkseni sen asetuksia. Jos nuo on kunnossa niin lataamisen pitäisi toimi ok.

  Kokeilin juuri ladata midin tällaisesta osoitteesta jonka löysin Googlella: http://koti.mbnet.fi/tuomasro/midit/theme_dallas.mid
  Naputtelin tuon osoitteen tuonne Lataa HTPP:llä valikkoon ja jonkin aikaa puhelimen raksutettua se kysyi halutaanko ladata tuo tiedosto ja se ilmoitti sen koonkin. Lataus onnistui ja Dallas soi puhelimessa mikä ei välttämättä ole hyvä, hmmm... Kokoa tuolla midillä näyttäis olevan 18,9 KB.

  Aikaisemmin olen lataillut noita midejä siten että olen kopioinut niitä omalle kotisivulle ja sieltä sitten ladannut tuon HTTP-latauksen kautta. Hyvin on toiminut ainakin Kolumbuksen sivuilta.

  Niin ja onhan puhelimesi muistissa tilaa?
   
 14. daz

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  No ei siellä muistissa enää sitä tilaa ole kun imin sen täyteen soittoääniä juuri *wirn*. Vika olikin näköjään http-serverissä tai joissain sen asetuksissa. Vaihdoin serveriksi analogx:n simpleserver:www:n (tucowsista löytyy) ja toimi laakista imeminen ja tiedostokokojen näyttö. Toivottavasti tästä oli apua muillekin datakaapelia odotteleville...

  Paljonkos muuten tuommoinen yhteys maksaa jippiin kautta otettuna kun tollasen soittoäänen downloadaa jostain? Näin äkkiseltään en löytänyt mitään hintoja, eikös ne kuitenkin mene analogiyhteyden ottamalla jippiin maksulliseen palvelunumeroon?
   
 15. Harald73

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  568
  Tykkäykset:
  0
  Miten kirjoitan tuolla luurilla ip-osoitteeksi esim. 12.12.12.12, kun en saa tuota pistettä esiin oikein mistään napista (ainakaan asetuksia tehdessä).

  Kaikki ip-osoitteen osiot pitäisi vissiin luurin mielestä olla kolminumeroisia yhdistelmiä ennenkuin se antaa sen pisteen noiden väliin, vai?
   
 16. m-tr

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/10/02
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  Kokeileppa kirjoittaa tuo ip-osoite muodossa 012.012.012.012. Ip-osoitteet on aina noissa kolmen numeron ryppäissä. Ehkä joku kirjoittaa sen tuollakin tavalla vain kahtena numerona...

  Niin ja niihin asetuksiin ei siis saa ilmeisestikään itse syötettyä pisteitä vaan puhelin laittaa ne automaattisesti aina kolmen numeron jälkeen. Muutenhan esim. tekstiviestiä kirjoitettaessa se piste löytyy numeron 0 takaa.
   
 17. MIte

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/10/02
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Kuinka iso

  Kuinka isoja nuo .mid:t saa olla että luuri kykenee soittaan/tallentaan ne? Joku 20kb biisi menee kivuttomasti mutta 82kb ei enää kelpaa vaikka muistissa onkin tilaa yli 192kb...

  **ED**
  28.6kb ainakin kelpas, pituutta biisillä 3min 11sec

  **ED2**
  67.4kb on liian iso

  **ED3**
  53.3kb toimii (luuri sanoo 48.24KB)
   
 18. optimus

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/10/02
  Viestit:
  52
  Tykkäykset:
  0
  Soneran kortilla pelien ja midien lataus...

  Löysin ainakin yhden vian miksi pelien lataus ei toiminut soneran kortilla GPRS päällä. Puhelimessa on asetukset valmiina, mutta APN asetus on väärin ainakin soneran kohdalla. Asetukset löytyy muuten siemensin sivuilta suomesta. http://www.my-siemens.com/com.apert...da/fi/mw/hd/hd/http_javaasetukset16102002.pdf
  APN asetus on soneralla internet. Ja kyllä toimii!!
   
 19. Predator2000 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/02
  Viestit:
  216
  Tykkäykset:
  0
  Re: Soneran kortilla pelien ja midien lataus...

  Koitin mutta eipä toiminu. :eek: Viititkö kertoa nuo sinun kaikki yhteysasetukset?

  Mulla ne on nyt näin:


  Asetukset / Tiedonsiirto / WAP-profiilit / Sonera

  WAP-asetukset
  IP osoite: 195.156.025.004
  CSD-IP-osoite: 195.156.025.004
  IP-portti: 9201
  Aloitussivu: http://wap.sonera.net
  Aikaviive: 60 sekuntia

  CSD-asetukset
  Valintanro: +358209927
  Puhelutyyppi: ISDN
  Käyttäjätunnus: wap
  Salasana: wap

  GPRS-asetukset
  GPRS pois päältä: Ei
  APN: wap.sonera.net
  Käyttäjätunnus: tyhjä
  Salasana: tyhjä

  Asetukset / Tiedonsiirto / HTTP-profiilit / Sonera

  HTTP-parametrit
  Aikaviive 600 sekuntia

  CSD-asetukset
  Valintanro: +358209927
  Puhelutyyppi: ISDN
  Käyttäjätunnus: wap
  Salasana: wap

  GPRS-asetukset
  GPRS pois päältä: Ei
  APN: Internet
  DNS1: 000.000.000.000
  DNS2: 000.000.000.000

  Edit: Noniin nyt toimii wappi ja pelien lataus, eli HTTP-parametrit/GPRS-asetukset/APN: tulee Internet ja WAP-profiilit/GPRS-asetukset/APN: tulee wap.sonera.net
   
 20. daz

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Re: Kuinka iso

  Siemensin tiedostojärjestelmä ei ilmeisesti pysty hanskaamaan yli ~75kb tiedostoja. Tarkkaa kokoa en tiedä, mutta kokeilin itsekin yli 80kb midiä eikä toiminut, 42kb midi taas toimi ongelmitta. Nauhurissahan maksimipituus on 18 sekuntia vaikka muistia olisi kuinka paljon ja 6 sekuntia wavia taas on noin 25kb. Eli 18 sekuntia olisi noin 75kb ja se näyttäisi olevan maksimi tiedostokoko mitä siemens pystyy käsittelemään. Tämähän on vain puoliksi arvailua, mutta luulisin asian olevan näin edellämainitusta päätellen. Kappaleiden pituutta ei ole käsittääkseni millään tavalla rajoitettu (korjatkaa jos olen väärässä), vaan voit työntää soittoääneksi vaikka 20 minuuttisen pianokonsertin jos se menee tuon tiedostokokorajan sisään.

  Toinen juttu minkä havaitsin oli se, että jos muistia on vähän, downloadattua soittoääntä ei voi enää tallentaa. eli tuossa oli 25kb muistia vapaana ja yritin ladata siihen pari kilotavua pienempää midiä, midi kyllä tuli puhelimeen asti mutta sen jälkeen sitä ei voinut kuunnella eikä tallentaa muistin loppumisen takia. Mahtaakohan olla noin että 25kb midi tarvitsisi tallentuakseen hetkellisesti 50kb tyhjää tilaa (jos se kopioidaan ensin a->b ja sitten vasta deletoidaan a)?
   

Jaa tämä viestiketju