Seuraavissa iPhoneissa yhä ”vain” 2-3 gigatavua RAM-muistia – Android-puhelimet...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15395
Reaktiopisteet
103


Applen vuoden loppupuolella odotettavat uudet iPhonet tulevat sisältämään RAM-muistia mallista riippuen edelleen joko 2 tai 3 gigatavua, ennustaa markkinatutkimusyritys TrendForce.

TrendForce arvioi muistipiirien nousseiden hintojen rajoittavan tänä vuonna älypuhelinten RAM-käyttömuistimäärien kasvua. Tästä syystä tutkimusyritys alensi arviotaan keskimääräisestä älypuhelimen RAM-muistin määrästä vuonna 2016 älypuhelimessa 3,7 gigatavusta 3,2 gigatavuun.

Kasvu keskimääräisessä määrässä olisi kuitenkin edelleen suurta alennetullakin ennusteella, sillä vuonna 2016 älypuhelinten keskimääräinen RAM-muistin määrä oli vasta 2,4 gigatavua.

”Siitä lähtien, kun mobiililaitteista tuli merkittävä käyttökohde DRAM-markkinalla, toimitusmäärät ja keskimääräinen muistimäärä älypuhelimissa ovat olleet tiukasti yhteydessä kokonaistarjonnan ja -kysynnän kanssa. Näin ollen tämänhetkinen hinnannousu testaa älypuhelinvalmistajien kyvyn tehokkaasti hallita toimitusketjujaan. Samanaikaisesti pienemmät merkit saavat kantaakseen raskaamman kulupaineen”, arvioi TrendForcen analyytikko Avril Wu.

Apple on perinteisesti käyttänyt iPhoneissaan pienempää RAM-muistin määrää kuin monissa kilpailevissa Android-puhelimissa on. Erilaisen toimintatapansa ja optimointinsa ansiosta Applen oma iOS-käyttöjärjestelmä ei vaadi hyvin toimiakseen yhtä paljon RAM-muistia kuin Android.

Nyt iPhone 7:ssä RAMia on 2 gigatavua ja iPhone 7 Plussassa 3 gigatavua. TrendForce odottaa saman toistuvan päivitettyjen iPhone 7s:n ja iPhone 7s Plussan osalta. Näiden lisäksi iPhone-mallistoon lisänä tuleva uusi huippuversio tulee sekin sisältämään 3 gigatavua RAMia.

Android-puhelimissa erityisesti Kiinassa RAM-muistin määrä on myös noussut merkittäväksi kilpailutekijäksi. Tämän takia esimerkiksi Samsungin Galaxy S8 -puhelimista nähdään valituille markkinoille 6 gigatavun RAM-muistilla varustettu versio, kun pääosin tyytyminen on vain 4 gigatavuun.

Nykyisin harvassa älypuhelimessa on vielä 6 gigatavua RAM-muistia. Seuraavaksi tämän vuoden aikana tullaan näkemään jo joitakin Android-puhelinmalleja 8 gigatavun RAM-muistilla.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom