Seuraava Noksu...?? Helppiä kiitos!!

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Rropsu, 11/7/11.

 1. Rropsu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  7/6/09
  Viestit:
  165
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  -
  Jep eli valintaongelma iskenyt kun uusi puhelin pitäisi ostaa, Nokialaisen perään uutta Nokialaista mutta millaista? Ja Symbiania, EI Applen härpätyksiä, Windowsia tai Androidia vaan nokia.

  Mitä Nokian uutta Symbiania suosittelette? Tuntuu että jokaisessa jokin puute :D

  N8 - Saa hyvään hintaan mutta alkaako olla "vanha ja unohdettu", onko puhelimessa tuota omaa muistia tarpeeksi että ohjelmat jaksaa pyöriä ja miten jatkossa, riittääkö muisti ohjelmistopäivityksiin ja mitä veikkaatte tuleeko päivityksiä?

  C7 - Taitaa olla muistia enemmänkuin N8 mutta onko puhelin käytettävyydeltä ja muuten hyvä, NFC-siru on ja sehän on plussaa mutta onko sille oikeasti niin paljon käyttöä? Ja kamera kaiketi huonompi tässä ja X7 kuin esim. N8 automaattitarkennuksen vuoksi?

  X7 - Iso näyttö on hyvä mutta mitenkä resuluution laita? Liikkeessä testasin mutten huomannut mitään, onko reso oikeasti riittävä normikäytössä, en nettisivuja isolle zoomaile kauheasti, musiikkia ja videota sillä katsastan. Ja tietääkö kukaan muistin määrää, enemmänkuin N8 tai C7? Tarkoitan sisäistä muistia siis. Ja tässä myös kaiketi C7 kanssa sama kamera ja automaattitarkennus?

  Onko viisaammilla kokemuksia tai mielipiteitä? :p
   
 2. jaskavaan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/05
  Viestit:
  971
  Tykkäykset:
  124
  Riippuu mitä tarvitset ja milloin: jos tarttet nyt heti, niin N8 tai E7/E6 (jos tarttet oikean näppäimistön). Jos maltat odottaa syksyyn niin N9.
  Edit: Unohdin mainita, että ottaisin N8n enkä C7 tai X7, pelkästään kameran takia.
   
 3. BorG Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  1/7/09
  Viestit:
  1274
  Tykkäykset:
  178
  N8 voittaa X7 seuraavasti:

  + (paljon) parempi kamera
  + fm lähetin
  + hdmi "tv-out"
  + noin 60 € halvempi
  + enemmän värejä valittavana
  + isompi tallennustila 16GB sisäistä

  Häviää seuraavissa:

  - pienempi näyttö (ei myöskään ole hirveesti pienempi muutenkaan)
  - (tuplasti) vähemmän ROMia (hitaampi?)
  - ei tule suoraan Symbian Anna:lla :
  eli huonompi nettiselain (Opera kuitenkin korvaa molemmissa) ja ei ole pysty QWERTYä, myöskin musiikki sovellus ja kuvien selailu parempaa Anna:ssa ehkä myöskin sitten huonompi sähköposti, vaikka mulla on toiminut hyvin alusta asti
  - rumempi? (X7 on ehkä vähän nuoremmille suunniteltu ulkonäkö?)

  N8 voittaa C7:
  + Aika lailla samoilla asioilla kuin X7:ssä vastaan, paitsi että on vuorostaan noin 50 € kalliimpi ja molemmissa löytyy FM lähetin

  Hävi:
  - akun kestossa (jos tuotetietoihin on luottamista)

  Uskoisin että valita olisi X7 ja N8 välillä. Valinta on ehkä seuraava, haluatko paremman kameran + FM lähettimen ja HDMI-ulostulon, vai isomman näytön (käytännöllisempi jos ei ole pieniä sormia) ja ehkä hieman nopeamman puhelimen.
   
 4. jaskavaan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/05
  Viestit:
  971
  Tykkäykset:
  124
  Eikä RAM vaikuta nopeuteen?
   
 5. Rropsu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  7/6/09
  Viestit:
  165
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  -
  Aikalailla peruskäyttöön puhelinta haen; puhelut, viestit, musiikin kuuntelu (soitin, satunnaisesti (netti)radio, nettisurffailu, videot ja pelit, välillä valokuvausta ja videokuvausta, kalenteri yms... Ja pelkkää kosketusnäyttöä haen, en vain tiedä noista kolmesta X7, C7 & N8 että minkä otan. N9 on liian kallis enkä ihan sellaista luuria hae. :D

  Mutta vaikuttaako RAM sitten siihen kuinka kauan luuriin päivityksiä saa koska eikö pävitykset siihen muistiin mene? Tuntuu että kovasti RAMista puhutaan ja että sitä olisi niin vähän näissä noksuissa, osaatteko sanoa näiden kolmen puhelimen ROM-muistien määriä?

  "rumempi? (X7 on ehkä vähän nuoremmille suunniteltu ulkonäkö?)" itse olen siis juuri tätä nuorempaa sukupolvea edustava. :D
   
 6. BorG Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  1/7/09
  Viestit:
  1274
  Tykkäykset:
  178
  Niin N8ssa vähemmän ROMia niin voi olla hitaampi.

  Ja nimenomaan, tuo N8 on siis ehkä rumempi kuin X7 :)...eli + on siinä missä N8 on mielestäni parempi ja - on siinä missä ei.

  Edit: Niin ja kuuntelen todella paljon musiikkia N8 välityksellä, ja voin oikeasti sanoa että siinä on erittäin hyvä äänenlaatu, GSM Areena arvosti laatua myös korkealle.
   
 7. Duffeldof

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/11
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  2
  Heitän nyt vähän perstuntumalta niitä seikkoja minkä pohjalta itse valitsisin Noksun.

  Jos kaipaat parasta kameraa ja/tai HDMI:tä niin N8.
  Muuten sirompi ja halvempi C7 ajanee aika lailla saman asian.

  X7 en kyllä löydä käyttöä kuin sellaiselle joka kaipaa isoa näyttöä ja noita pelitehoja (eikös sitä mainostettu peli kännykkänä?). Kummiskin fööni on kalliimpi kuin C7 ja N8, ei ole vielä kaupoissa ja uutena ei ole varmaan ihan heti tulossa alennuksia.

  Jos taas olet valmis panostamaan enempi fyffeä ja hakisit mielellään pitempi aikaista kapulaa eikä välttämättä WP7 kiinnosta niin N9:n odottelu voisi olla sen arvoista.

  Jos taas Noksun WP7 puhelimet kiinnostaa ostaisin ihan vaan C7/N8 (ehkä jopa käytettynä), niitä saa kumminkin ihan semi halvalla ja ihan hyvin riittää esim. vuodeksi eteenpäin jolloin pitäisi WP7 puhelimissakin olla valinnan varaa.
   
 8. karvis

  karvis Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  19/4/06
  Viestit:
  4084
  Tykkäykset:
  485
  Puhelinmalli:
  S7 Edge
  Onhan sitä X7:aa kaupoissa jo...
   

Jaa tämä viestiketju