Mobiili.fi Seuraava iPhone ainakin 20 prosenttia nopeampi?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Apple A9 saa seuraavassa iPhonessa seuraajan Apple A10:stä.


  Applen seuraava, syksyllä tulossa oleva iPhone-sukupolvi saa näillä näkymin vähintään 20 prosenttia iPhone 6s:ää enemmän suorituskykyä tarjoavan uuden Apple A10 -järjestelmäpiirin.

  Kiinasta Weibo-palvelun kautta aiemminkin järjestelmäpiiritietoja paljastaneelta taholta kantautuvien tietojen mukaan Apple A10 -järjestelmäpiiri yltää Geekbench 3 -mittausohjelmistossa yhden ytimen testissä yli 3 000 pisteeseen, kun iPhone 6s:ssä ja iPhone 6s Plussassa nähty Apple A9 yltävät 2 500 pisteeseen. Apple A10 olisi edelleen kaksiytiminen, ja sen yhden ytimen suorituskyky olisi markkinoiden paras.

  Toistaiseksi nähdyt testitulokset eivät välttämättä vielä kerro lopullista tulosta, sillä A10:n optimointi voi olla vielä kesken ja myös ohjelmistopuolella luvassa voi olla luvassa sitä hyödyttäviä lisäjippoja. Esimerkiksi Apple A9 oli jopa 50 prosenttia edeltävää Apple A8:ta nopeampi.

  Tänä vuonna uuden A10:n valmistusprosessi on pysymässä viivanleveyden osalta ennallaan 16 nanometrissä. Tämä rajoittaa kehitysmahdollisuuksia. Piirin tuotannosta tulee vastaamaan TSMC FinFet-prosessilla. Suorituskyvyn kasvattamisen lisäksi Apple on voinut keskittyä tänä vuonna myös enemmän virranhallintaan myös järjestelmäpiirissään. Lisäksi tuoreiden huhujen mukaan uusi iPhone saisi aiempaa kapasiteetiltaan kookkaamman 1 960 milliampeeritunnin akun.

  Järjestelmäpiirin ja akun ohella tuleviin iPhoneihin odotetaan teknisiä uudistuksia myös näyttöihin ja kameroihin. iPhonen näyttö saanee iPad Proista tutut laajemman sekä ympäristöön sopeutuvan True Tone -väritoiston. Lisäksi 4,7 tuuman iPhonenkin kamera on kokemassa uudistuksia ja suuremmasta 5,5 tuuman iPhonea odotetaan uudella kaksoiskameralla varustettuna versiona.

  Lisäksi erittäin vahvojen huhujen mukaan Apple vaihtaisi iPhonessa verkkoyhteyksistä vastaavan kantataajuusmodeemin toimittajaa Qualcommista Inteliin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju