Series 60 -softan toivomuslista

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja ebo, 21/1/04.

 1. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Nokian Series 60 -alustassa olisi potentiaalia kämmenmikron korvaajaksi, mutta aivan nykyisellään perussofta ei tähän pysty. Alla on oma toivomuslistani, jolla Series 60:sta tulisi houkuttelevampi vaihtoehto kämmenmikroille.

  Ammattikäytttöön:

  * Parempi kalenteri. Nykyisellään puuttuu esimerkiksi tekstikenttä lisätiedoille. Tämä on ainakin minulle kova puute kalenterissa, koska laitan lisätietoihin ajo-ohjeet, kokousmuistiot ym. tärkeät lisätiedot.

  * Sisäänrakennettuna VPN-client turvallisia etäyhteyksiä varten, etenkin sähköpostin lukemista varten.

  * Tutorial- eli opasteohjelma, joka demoaisi nopeasti tärkeimmät toiminnot. Minä löysin uusia ominaisuuksia vasta vahingossa pitkän ajan päästä.

  * Excel-, Powerpoint- ja Word-dokumenttien katselu.

  Vapaa-ajan käyttöön:

  * Vakiona jokin kevyt kuvankäsittelyohjelma, jolla voisi tehdä hienoja MMS-viestejä tehosteineen ja koristeineen sekä korjata kuvien kirkkauta ja kontrastia.

  * Vakiona jokin montaa ympäristöä tukeva pikaviesti- ja puheviestiohjelma. Luulen, että näistä tulee aika merkittävä tekijä langattomassa viestinnässä lähiaikoina. Esmes Microsoft tarjoaa tähän MSN/Windows Messengeriä ja Pocket-versioita mobiililaitteisiin.

  * Opera oletusselaimeksi.

  Mikä on teidän toivomuslistanne softan puolelle?

  t. tero
   
 2. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Minulle riitaisi pelkastaa nuo. Toki toivoisin office dokumenttien katselemisen lisaksi myos muokkaustoimintoja, mutta se taitaa olla hieman liikaa toivottu.
   
 3. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  RTFM. :)


  Luultavasti Nokia ei tule lisäämään mitään MSN Messengeriä (ei ainakaan tätä :p), AOL:ia tms. Mutta Nokia ajaa Presence-palveluaan. Nokiahan joskus lisensoi jonkun OZ Messenger -jutun, tiedä mihin sitä hyödynnettiin, mutta siitä on muistaakseni, joku versio PC:lleekkin mutta ei se kyllä kauhean suosittu ole..:p

  Saattaapa muuten toteutua aivan lähiaikoinakin. Ainakin 6620:ssa taitaa olla integroitu Operan selain, liekkö sillä sitten luultavasti korvattu "oma" selain.


  Myös tuo kuvankäsittelyohjelma voi jossain vaiheessa toteutua (toki kaikki muutkin, mutta todennäköisemmin).
   
 4. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Molemmat löytyy Sendo X:stä.
  http://www.sendo.com/smartphones/featuresP.asp
  Kuten Blue Joker totesi, niin 6620 on Opera integroituna, joten eiköhän näin ole tästä eteenpäin kaikissa s60-luureissa. Itse kaipaisin vielä ainakin office dokujen editointia ja myös ogg tuki soittimessa olis kiva, mutta tuota tuskin tulee koskaan tapahtumaan.
   
 5. JuhaN Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  16
  Ilolla toivottaisin paremman kalenterin tervetulleeksi!!
  -Lisätietokenttä olisi tosiaan tarpeen muistiinpanoihin kun ne kuitenkin Outlook/iCal:ista löytyvät.
  -Find-toiminnolle olisi tarvetta!! Ihan vaan perinteinen vapaasanahaku kalenterimerkintöihin.
  -Sisäänrakennetun kalenterin näkymäpuutteita korjaavat hyvin Active Desk ja TodayView, mutta hakutoiminteita ei niistäkään löydy.

  Saapuvat sähköpostiviestit saisivat myös ilmoittaa itsestään vaikka pienellä piippauksella tai värinällä... Nyt viestit tippuvat omia aikojaan IMAP-palvelimelta puhelimeen, mutta puhelin ei ilmoita mitenkään uusista tulokkaista. Eipä liene vaikea lisätä koodiin tällaista valintaa.

  Opera taitaa olla jo standardi seuraavan sukupolven Series60-laitteissa...

  Siinäpä tärkeimmät

  =)juha
   
 6. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
 7. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Tässä topicissa olikin kyseessä itse puhelimen softa, Series 60. Siis se itsessään. Ei lisäohjelmat, vaan se ohjelmisto mikä on valmiina puhelimessa.

  Vertaus: Tietokoneissa käyttöjärjestelmä.
   
 8. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Juuri tuota tarkoitin.

  Torstaina Software Industry Summit -tapahtumassa käydessä sain tosin sattumalta uutta näkökulmaa tähänkin asiaan. Moni ohjelmistofirman edustaja sanoi, että Series 60:n mukana, etenkin Nokia 6600:ssa, tulee jo niin paljon sovelluksia, että miettivät jääkö enää bisnesmahdollisuuksia kolmansien osapuolien ohjelmille. Jos ei ole menestyvää softabisnestä, ei koko alustakaan voi kehittyä. Huoli on varmaan sikäli aiheeton, että isa osa noista 6600:n ohjelmista on juuri maksullisten ohjelmien kokeiluversioita.

  Silti lienee fiksua, ettei kaikkea kivaa ja hyödyllistä pistetä mukaan peruskokoonpanoon. Rajanveto peruskokoonpanon ja erikseen hankittavan välillä onkin sitten sitä matkapuhelinvalmistajan osaamista.

  Poikkeuksena tästä voisi sanoa, että kyllähän Series 60:n kalenteri pitäisi saada paremmaksi. Sitä ei kovin helposti (mitenkään?) pysty korvaamaan kolmannen osapuolen ohjelmalla niin, että synkronointi toimii edelleen.

  t. tero
   
 9. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Totta. Varsinkaan toimivasti, järkevästi ei tuota kalenteria kyllä saada mitenkään paremmaksi ulkoisella softalla. Nokian pitäisi vaan tajuta parantaa kalenteriaan S60-puhelimissa, kuten S40-puhelimissa tekivät jo suuren parannuksen. :)
   
 10. sallad

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/10/03
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  VPN:n osalta kyse on ehkä kustannuksista ts. vapaasta flashistä ja tarvittavien asetusten setupista, tuesta jne. Kaikillehan ei ole oikeasti käyttöä VPN-yhteydelle. Jokin firmwareen rakennettu sovellusrajapinta olisi ehkä hyvä idea, mutta sekin syö flashiä käyttäjiltä (95%), jotka eivät oikeasti sitä tarvitse. PC:n kauttahan vpn-yhteys toimii kyllä kun puhelin on pelkkä modeemi.

  Kalenterimerkintöihin liitetyt muistiot on käsittääkseni helppo lisätä, ellei kyseinen ominaisuus liity mitenkään pc kalenterin synkronointiin. Jos liittyy niin ymmärrän hyvin miksi sitä ei vielä ole, koska muistinhallinta on silloin vaikea hoitaa oikein.
   
 11. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Tarkoitan kalenterin tekstimuotoista muistiinpanokenttää (Notes), joka on esmes UIQ:n, Smartphone 2002/2003:n ja Pocketpc:n oletuskalentereissa.

  Näin esmes Smartphone 2003:ssa: http://lehto.net/temp/kalenteri_Smartphone2003.gif

  Tuota on hankala lisätä kolmannen osapuolen ratkaisuna, koska tekstikentän sisältö pitäisi voida synkata PC Suitella. Tai jos tiedätte tällaisen S60-ohjelman, kertokaa ihmeessä.

  t. tero
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kuten sanoitkin. homman idea ei ole tunkea kaikkia ominaisuuksia luuriin valmiiksi. vaan nimen omaan se että niitä sinne saa jälkikäteen ja myös muidentekeminä.
   
 13. bacstrom

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Operako ?

  Mistä ihmeestä tuo olettamus tulee. Olen ymmärtänyt että Opera saatetaan jopa pudottaa pois (lue : kalliit lisenssimaksut)
   
 14. USIM

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  497
  Tykkäykset:
  0
  Asia tuli kyllä selväksi, mutta vertaus on huono. Tietokoneiden käyttöjärjestlemään ei vakiona kuulu kuin...käyttöjärjestelmä. Kalenterit sun muut officet ovat applikaatioita.
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: Operako ?

  Perustuu varmaan siihen että se on laitettu 9210i:hin ja s60 koneista tehokkaimpaan eli 6620:aan ja on myös ollut mukana maksettuna lisäsoftana 6600:ssa.
  Nokia on aika nihkeesti kommentoinut yleisellä tasolla tuota Operaa ja niistä ei oikein ole ottanut selvää onko sen käyttäminen yleistymässä Nokian laitteisa vai ei.

  Jos ovat tekemässä omaa vastaavaa tuotetta niin silloin varmaan Opera tippuu pois, mutta voisi luulla että Opera mielellään ko softaa Nokialle myisi, mutta tuskin Nokia laitetta kohti paljoa tuosta lisenssistä on valmis maksamaan.
   
 16. bacstrom

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Re: Operako ?

  Edelleen jatkan ihmettelyä. Mistä tuo tieto tulee että 6620 :ssä olisi Opera ? Nokian press release ei mainitse sanaakaan tuosta.

  http://press.nokia.com/PR/200401/930744_5.html
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: Operako ?

  Hyvä huomio, jossain uutisessa on tehty sellaisia tulkintoja.
   
 18. traktori

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  524
  Tykkäykset:
  0
  Re: Operako ?

  [Offtopic]
  7700:ssahan Opera on myöskin mukana:
  Browsing
  HTML and XHTML with Opera browser

  Ja ilmeisesti tätä ja muita vastaavia laitteita (=isohko PDA-näyttö) varten Opera on kehittänyt MSR:n (Medium-sized Screen Rendering) vrt. SSR (Small Screen Rendering).

  Joten arvelisin, että kyllä Operalla jonkinnäköinen yhteistyösuhde Nokiaan on. Ja tuskin Nokiallakaan kaikkia ohjelmia itse halutaan tehdä, varsinkin kun nykyisin ohjelmat puhelimissa vain lisääntyvät. Veikkaisinkin että esim 5140:n GPS-lisämokkulan Travel Guide Java-ohjelma on jonkinlainen versio WayFinderin vastaavasta, ainakin ominaisuuksien puolesta vaikuttaa hyvin samanlaiselta...
  [/Offtopic]
   

Jaa tämä viestiketju