Series 60 -puhelimet PDA:na?!

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja JuhaN, 14/4/04.

 1. JuhaN Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  16
  Olenkohan ainoa täällä, joka näkee Series60:ssa loistavan pikku PDA:n...

  Olen elellyt Noksun 3650:n jo melkein vuoden verran ja uutta hyvää softaa tulee lähes päivittäin. Active Desk on jopa lähes pakollinen hankinta kalenterikäyttöön. Pidän erityisesti Series60:n moniajosta, jolla voin pitää yhtä aikaa aktiivisena kalenterin, emailin ja selaimen ym... Ainoana rajoitteena on vapaan RAM-muistin määrä.

  Pidän erityisesti jatkuvasta GPRS-yhteydestä, joka ei katkea PDA:n mennessä pois päältä tai virransäästötilaan. Tällöin sähköpostit tippuvat omia aikojaan palvelimelta eikä yhteyden avausta tarvitse odotella kuten Puhelin-Bluetooth-PDA -yhditelmässä...

  Päivitetty N-Gage vaikuttaa varsin vakuuttavalta hinta-laatusuhteeltaan! Markkinoiden halvin Series 60-puhelin runsaalla RAM-muistilla. Kameran puutekaan ei haittaa... Toukokuuta odotellessa!

  Kommentoikaa... ja kertokaahan Series 60-käyttäjät parhaista ohjelmistanne puhelimissanne.

  =)juha
   
 2. mae

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/04
  Viestit:
  231
  Tykkäykset:
  0
  Paras sovellus on series60 oma osoitekirja, sinne saa nimet osoitteet synttärit ja erikseen koti työ ymd numerot yms. Seuraavaksi tulee kalenteri ja email ohjelmat. Jo pelkästään nuo ovat upeilta ominaisuuksia kun on tottunut normaaliin kännykkään. Vielä kun mokoma osaa nauhottaa ääntä, leikkiä modeemia, toimia herätyskellona, toistaa videoita ja musiikkia, soittaa radiota, pelata pelejä, toimia usb tai langattomana muistina. Sekä töissä että kotona on bluetooth joten mikäs sen kätevämpää jos tarttee jotain siirrellä on lähettäää se bluetoothilla kännykkään ja taas töissä lähettää koneelle. Ladattava smarthbirthday tai handydates on myös kätevä, osaa noukkia osoitekirjasta synttärit ja muistuttaa niistä. Kun on muistettavana yli 30:t synttärit ja merkkipäivät niin tuollaista ohjelmaa osaa todella arvostaa. wwwja wap selailuakin tulee tarvinneksi silloin tällöin, kätevää esim. kun on kello viittä vailla kahdeksan ja lotto pitäis jättää kesken automatkan.
   
 3. Hiisty

  Hiisty Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  1495
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 9500 Saunalahti
  Tästä on muistaakseni joskus väitelty kovaakin. Ongelma on se että "oikean" PDA:n käyttäjät eivät voi myöntää että s60 puhelinta voisi käyttää PDA:na. Koska siinä on liian pieni näyttö ja siinä ei ole kosketusnäyttöä.

  Itse kyllä käytän 6600 PDA:na, eli luen ja kirjoittelen sillä lyhyehköjä sähköposteja. Selaan nettiä, jne. Tietysti ominaisuudet jäävät paljon oikean PDA:n alle, mutta toisaalta PDA:n raahaminen mukana ei tuntuisi kovin järkevältä (saattaisin ehkä jopa näyttää jupilta)
   
 4. JuhaN Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  16
  Niin, no...

  Olen käyttänyt paria Palmia ja PocketPC:tä aiemmin ja kyllähän "oikea" PDA aina puhelimen hakkaa toimintojen monipuolisuudessa. Edellämainituille järjestelmille on reilusti enemmän hyötykäyttöön suunnattuja sovelluksia ja esim. sisäinen kalenteri on parempi kuin Series60:ssa. Nykypäivän kämmenmikrot muistuttavatkin enemmän kannettavia tietokoneita kuin PDA:ta (PersonalDigitalAssistant).

  Näyttö on kyllä pieni, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Pärjäsin tosin pari vuotta mustavalkoisilla ja värillisillä Palmeilla 160x160 ruutua tihrustamalla. Kosketusnäytölle on sen sijaan vaikea keksiä pakottavaa tarvetta. Olen huomannut että monet asiat sujuvat helpommin näppäimillä, vai mitä Commun käyttäjät? Kosketusnäyttö myös rikkoutuu helposti taskun pohjalla. PDA:tahan on tarkoitus kantaa mukana aina, eikös? Kynä pakottaa lisäksi kaksikätisyyteen, mikä ei ole aina kovinkaan hyvä asia liikkuvalle ihmiselle...

  En yritäkään väittää, että Series60 olisi ainoa mahdollinen PDA. Se on hyvä vaihtoehto ihmisille, jotka haluavat 24h auki olevan GPRS:n ilman virittelyjä ja kohtuullisen monipuolisen PDA:n.

  Lisää mielipiteitä ja ohjelmasuosituksia tarvitaan vieläkin!!

  =)juha
   
 5. manu

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/02
  Viestit:
  368
  Tykkäykset:
  0
 6. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Mielestäni noita series 60 kapuloita voi käyttää näyttölaitteena.

  Sähköpostien, pitkien viestien, kalenterimerkintöjen, muistiinpanojen, tms kirjoittaminen on OMASTA mielestäni tuskaa.

  Kosketusnäyttö tai mini-qwerty on pakollinen PDA:ssa, joka on tarkoitettu myös tiedon säännölliseen syöttämiseen.

  Selaamiseen, kalenterimerkintöjen katsomiseen, wappailuun ja muuhun series 60 on ok paketti.

  t. halcyon
   
 7. JuhaN Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  16
  Olisikohan aika herättää chatboard uudelleen henkiin... =)

  ...pieni patterikäyttöinen Blue(tooth)board-mininäppis taskuun Series60 seuraksi!!
   
 8. Ollilan Jokke

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  835
  Tykkäykset:
  0
  Makuasia tietty, mutta itse ainakin käytän series 60 luuria ihan onnistuneesti ja tyytyväisenä myös kalenterimerkintöjen kirjoittamiseen. Toki ne on ehkä lyhyempiä kuin mitä kirjotan esimerkiksi tietokoneeni kalenteriin mutta ei se mitään tuskaa kyllä ole. Ainakaan mulle.

  Se on lähinnä PDA -miesten snobbailua väittää ettei Series 60 tai muut smartphonet ole PDA -laitteita. Näytön koko ei vaikuta mitenkään asiaan, pääasia että PDA:lle tarkoitetut tehtävät saa tehtyä. Toisaalta PDA -sanan määrittely on aika löyhä joten sekin jo pelkästään jättää paljon tulkinnan ja väittelemisen varaa. =)
   
 9. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Noin varmasti, jos otetaan kalenteri yrityksen palvelimelta tai vastaavaa, mutta Series 60:n omaa kalenteria en pidä rittävänä. Minulla ainakin on suunnilleen jokaisessa kalenterimerkinnässä tärkeää tietoa muistiinpano- eli Notes-kentässä ja tämä on jostain syystä jätetty S60:n kalenterista pois, muutamien muiden tietojen lisäksi.

  Parempaa kalenteria varten ei tietenkään tarvitse Palmia tai PocketPC:tä hankkia, koska esmes SE P800/P900:ssa on tältä osin laajempi kalenteri.

  t. tero
   
 10. Ollilan Jokke

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  835
  Tykkäykset:
  0
  Niin... jokaisen käyttötarpeestahan se kiinni on. Joku tarvii järeämpää PDA:ta, jollekin riittää kevyempi malli, kuten joku smartphone. :)
   
 11. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Näin toki. Tosin esmes MS Smartphonen peruskalenterissakin on samat kentät kuin Pocket PC:ssä eli se sopii sikäli paremmin ammattikäyttöön kuin S60:n kalenteri.

  Series 60:n kalenteri näyttää olevan suunnattu lähinnä tavallisten kuluttajien tarpeisiin.

  t. tero
   
 12. JuhaN Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  16
  Tuon notes-kentän puuttuminen rassaa kyllä aika pahasti vanhaa Palm/PocketPC-käyttäjää... Sille kun ei oikein löydy korviketta. Lienee vaan pakko totutella olemaan ilman, kun kaikkea kivaa ei voi saada. Muita puuttuvia kenttiä en ole edes huomannut?!

  SonyEricsson ei oikein inspiroi Memorystickin ja täydellisen kaksikätisyyden vuoksi PDA-käytössä, vaikkakin sekin toki toimisi hyvin kotosalla ompun kanssa... ja kun on kerran PocketPC:n pirusta päässyt irti, niin en kyllä MS SmartPhonea osta!! ;)

  =)j
   
 13. gynde

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/9/02
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Itse olen pähkäillyt PDA:n ja Series 60 puhelimien välillä. Tarkoituksena on saada kalenteri ja yhteystiedot kulkemaan mukana sekä pitää "tietokantaa" rahatilanteesta. Aikasemmin on kokemusta Palm m505:sta ja sille löytyi kaikki ohjelmat mitä tarvitsin. Agendus hoiti kalenterin ja yhteystiedot ja SplashMoney rahatilanteen. Pelitkin pyöri kivasti. Ongelma oli vain että yleensä Palm jäi kotiin kun taskuista loppui tila...

  Nyt olen harkinnut miettimässä jonkin seuraavan ostoa: Palm Tungsten E tai T2, Siemens SX1 tai Nokia 6600. Series 60 puhelimista ei ole kokemusta, joten muutama kysymys:

  - Kalenteriin ei siis saa vakiosoftalla muistiinpanoja merkinnöille. Onko kolmannen osapuolen softia mitkä sallivat muistiinpanojen lisäämisen kalenterimerkinnälle?
  - Löytyykö SplashMoneyn tai Microsoft Moneyn tapaista sovellusta Series 60 puhelimille?
  - Toimiiko Siemensin tai Nokian synkronointi Mäkillä, tarvitsenko iSyncin lisäksi jotain muuta?
   
 14. JuhaN Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  16
  Aloitetaan siitä helpoimmasta vastauksesta: Omppua varten et tarvitse mitään muuta kuin iSyncin ja Series60-puhelimen (SX1, N6600...)

  Jos taas Palmia mietit, niin softatilanteeltaan se on edelleenkin suvereenisti paras! Malliksi olisin valmis odottelemaan hetken Zire 72:ta, joka ainakin Brighthand.comin mukaan on ihan kulman takana. Veikkaisinpa, että sen hinta-laatusuhde on paremmin kohdallaan kuin noiden TE/T2:n.

  Kalenteri ei tosiaan tue Notes-kenttää, eikä tähän puutteeseen ole edes kolmannen osapuolen softaa tarjolla (ja synkronointihan siinä tulisi ongelmaksi). Agendusta käyttäneenä sanoisin, että joudut virittelemään Series60-kalenteria parilla lisäsoftalla. "Money"-softasta en osaa sanoa mitään, mutta luulisi löytyvän.

  Palmin vahvuus on huimasti parempi kalenteri ja softatarjonta yleisestikin. Series60 taas loistaa sisäänrakennetuilla internet-yhteyksillä.

  =)juha
   
 15. JuhaN Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  16
  Itseäni lainaten, vaikka se vähän jakomieliseltä vaikuttaakin...

  3rd party sovellukset joita ilman en tulisi toimeen N3650:ni kanssa:
  -ActiveDesk, kokoaa kaiken yhteen. pitääkö sanoa muuta?!
  -CrystalMailer, täydentää Nokian omaa mail-clientia mm. ilmoittamalla uusista sähköposteista äänimerkillä.
  -Doris, loistava pieni www-selain. Käyttäisin varmaan Operaa jos muisti riittäisi.
  -Autolock, mihin Nokia unohti automaattisen näppäinlukon?
  -FExplorer, monipuolinen freeware tiedostohallinta
  -Agile Messenger, monitaitoinen ilmainen messenger

  -WeekView, vaikuttaa mainosten perusteella potentiaaliselta mutta ei toimi ainakaan omassa N3650:ssani. KERTOKAA JOS OLETTE SAANEET TÄMÄN TOIMIMAAN!!

  Tässä siis ne monta kertaa päivässä käytetyt. Lisäksi pitkä lista harvemmin käytettyja, mutta silti hyviä sovelluksia...

  =)juha
   
 16. mae

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/04
  Viestit:
  231
  Tykkäykset:
  0
  Miten muuten sait sähköpostit tippumaan omia aikojaan? minun pitää käydä tarkistamassa manuaalisesti?
   
 17. Hiisty

  Hiisty Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  1495
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 9500 Saunalahti
  imap4 asetukset aluksi, sitten vaan yhdistät postilaatikkoon ja jätät sovelluksen taustalle auki.
   
 18. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  En pidä itseäni "ihan tavallisena" kuluttajana ja S60:n kalenterilla olen pärjännyt mainiosti. Riippuu tietysti miten kalenterin käsittää. Ilmeisesti vaadit kalenterilta todella paljon, esim. lisäät jokaiseen tapahtumaan reilusti muistiinpanoja ja/tai muita merkintöjä?

  Silloin kannattaa kyllä suosiolla hankkia "järeämpi" laite, aika vaikea nähdä laajalle kuluttajasegmentille suunnatulle laitteelle integroituna Outlook-tasoinen kalenteri (kysynnän vähyys). No tulevaisuus on tietysti aina hämärän peitossa...

  Sinullakin ongelma lienee se, että teet merkinnät pöytäkoneella (tms.) ja sitten synkkaat puhelimesi koneen kalenterin kanssa, mutta et saa siirrettyä muistiinpanojasi puhelimen kalenteriin. Kannattaisi ennemmin harkita jonkinlaista verkon yli toimivaa sähköistä kalenteripalvelua, jota voi käyttää puhelimella ja muokata mieleisekseen.
   
 19. gynde

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/9/02
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä kalenterimerkinnän taakse pitäisi saada mahtumaan esim. tapaamisen yhteyshenkilön tiedot, osoite ja mahdollinen ajo-ohje paikan päälle. Lisäksi paikan päällä sovitut asiat on hyvä olla merkinnän takana. Ehkä suurin osa ihmisistä ei sitten tarvitse tälläistä kun ominaisuus on jätetty pois jostain kumman syystä. Muistin käytöstä sen ei pitäisi enää nykypäivänä johtua.
   
 20. JuhaN Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  16
  Olet varsin oikeassa tuon suhteen. Tuo lisätietokentän puuttuminen on alkanut ahdistaa melko paljon... Toinen kalenterin käyttöä rassaava tekijä on hakutoimintojen täydellinen puuttuminen. Vapaasanahaulla pystyy esim. PocketPC:ssä etsimään melko nopeasti edelliset tapaamiset samalle asiakkaalle ja näillä kerroilla sovitut asiat...

  Kertokaahan miten nämä asiat on UIQ:ssa hoidettu, jos täällä on S-E P800/P900 käyttäjiä?? Voisihan siitä memorystick-kammosta päästä eroon...

  Vaihtaisin takaisin Palmiin hetkessä, jos Suomen markkinoilta löytyisi muitakin PalmOS-älypuhelimia Treon sijaan. Treo 600 kun vaivaa riittämätön ja antiikkinen 160x160 näyttö.

  =)juha
   

Jaa tämä viestiketju