Series 40 ja Series 60 erot

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Friday--, 16/1/08.

 1. Friday--

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/07
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  Jos nyt hypoteettisesti vertaisisimme seuraavia puhelimia:

  N82 - Series 60 3rd Edition

  6500 slide - Series 40 3rd edition

  Mitä eroa kyseisillä puhelimilla olisi KÄYTTÖLIITTYMÄN perustella? Nyt en siis tarvitse tietoa puhelimien muista eroavaisuuksista (esim kamera jne.) vaan pelkästään, mitä eroa s40 ja s60 on?

  Ja voisiko joku selventää hieman symbian asiaa samaan ketjuun.

  Säästäkää minut kaikilta haukkumisilta ja yrittäkää vastata ystävällisesti tähän, vaikka moni on varmaan jo sitä kysynyt ( haulla ei kuitenkaan löytynyt) ja monia myös varmaan ärsyttää tälläiset aloittelijat kuten minä.

  Kiitos! :)
   
 2. Imperial

  Imperial Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/05
  Viestit:
  864
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  No siis S60 on käyttäjän enemmän muokattavissa kuin mitä S40.

  S60, eli Symbian -pohjaiselle puhelimelle voit hankkia mittavan määrän erilaisia ohjelmia. Niistä enemmän Series 60 -ohjelmat -ketjussa, vai mikä onkaan. Myös S40:lle on ladattavissa sovelluksia, mutta ne rajoittuvat lähinnä Java -sovelluksiin. S40:lle ei ole läheskään yhtä paljoa ohjelmistoa tarjolla kuin S60:lle, toki löytyy esim. Opera Minit, messengerit ja ircit sun muut.

  S40:ssä on ns. peruskäyttäjän vaatimat ominaisuudet paremmin heti alkuunsa käsillä kuin S60:ssä. Toisaalta nykyään löytyy S60 -sarjastakin jo sekuntikellot(vai onko), automaattinen näppäinlukko jne.

  Itse käyttiksenä S40 on nykyäänkin vielä hitusen nopeampi kuin S60 sekä varmempi. Tosin eipä oma 6120c (s60), joka on ollut viime Heinäkuusta asti käytössä, ole kaatunut vielä kertaakaan eikä käyttis ole yhtään sen hitaampi kuin ex-6280:ssa (s40).

  Visuaalisesti S40 siirtyi 3rd Editionin myötä lähemmäs S60 -sarjaa. Niillä main tuli myös aktiivinen valmiustila mukaan, joka mahdollistaa nopean siirtymisen itse määrättyjen sovellusten pariin idlaustilasta. S60:n kohdalla tosin voi monipuolisemmin määrätä aktiivisessa valmiustilassa killittävät linkit.

  Sovellusten moniajo, vai mikä tuon oikea nimi onkaan, lienee toisella sijalla Symbianin (eli siis s60) vahvoissa puolissa. Eli siis jos selaat vaikkapa galleriaa ja tahdot mennä katsomaan 'osoitekirjaa', voit poistua galleriasta Symbian -napin (tai vanhemmissa malleissa punaisen luurin) painalluksella ja jälkeen päin palata juuri samalle paikalle galleriaan avaamalla sen taustalta. Huonona puolena se, että ohjelmia voi jäädä vahingossa taustalle päälle jolloin ne imeksivät turhaan akkua.

  Niin, ja älypuhelimillehan on keksitty viruksetkin sun muut haittaohjelmat. Niiden uhista minulla ei ole mitään käsitystä. Odotetaan, että paikalle tulee vaikka Sovelias tai muu tietäjä valaisemaan enemmän ;)
   
 3. *BLUESTAR*

  *BLUESTAR*

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/07
  Viestit:
  209
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC DESIRE+SAUNALAHTI NOPSA

  Lyhyesti.. :)
  http://fi.wikipedia.org/wiki/S60
  http://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_Series_40
   
 4. Paerae

  Paerae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/05
  Viestit:
  2709
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kuuminthottiii+Elisa:)
  annetaan nyt oston kannaltakin pari vinkkiä :) eli jos meinaat kapulaa hankkia, niin punnitse etukäteen tarkkaan mitä meinaat sillä tehdä.

  jos meinaat ihan peruskäyttöä harrastaa, puhelut, viestit, jne niin ehdottomasti s40 laite

  jos haluat nettiä selata, käyttää gps:ää, katsella videoita jne edistyneempiä tapoja käyttää puhelinta "huvi- ja hyöty-pc:nä", niin silloin s60 laitteella nuo onnistuu

  ok, s60 valinta on helpompi, koska se on laajennettavissa ja muokattavissa lähes mihin ominaisuuksiin tahansa :) mutta puhelimet on huomattavasti kalliimpia kuin s40

  jos ostaisin ensimmäistä s60 laitetta, niin lähtisin liikkeelle vaikka esim jostain 3.0 (3rd edition) laitteesta, joita saa jo ihan kivaan hintaan. (enkä haluaisi miljoonia siitä maksaa..) ja löytyyhän hyviä yksilöitä myös käytettynä :)

  vanhempia 2.x laitteitta en välttämättä suosittele enää hankkimaan.. jossei saa tosi edullisesti
   

Jaa tämä viestiketju