Sensors (Instant Messaging application for Nokia S60 phones)

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja zimon, 12/8/05.

 1. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Käytättekö kukaan Nokian Sensors ohjelmaa S60-puhelimessanne?

  Asensin sen joskus keväällä Nokian julkaistua sen ja olen pitänyt sen StandBy tilassa siitä asti, profiili saatavilla, mutta ei yhtään ainutta kontaktia missään koskaan. Itse olen myös skannannut mm. Ruisrockissa, Ilosaarirockissa ja Ankkarockissa yms. pienemmissä massatapahtumissa ja ravintoloissa, mutta vaikka Bluetooth-koneita löytyy, niin ei ole löytänyt koskaan yhtään toista Sensors-enabloitua puhelinta.

  Onko Sensors siis täysin jo syntyessään kuollut sovellus, vaikka on ilmainen ja ajatuksena hauska sekä innnovatiivinen?

  Kuinka moni on edes kokeillut? Viruksetko pelottaa pitämästä StandBy tilassa, vai muistin puute, vai mahdollinen minimaalinen akunkäyttö valmiustilassa?

  http://www.nokia.com/nokia/0,,73651,00.html
  http://www.mobile-review.com/forum2/showthread.php?t=28228

  Täytyy chekata Koneistossa jos kysymys on vaan ollut siitä että olen kokeillut väärän tyyppisten ihmisten tapahtumissa. Mutta tosiaan monella kuitenkin Bluetooth on ollut "Näkyy kaikille"-tilassa.

  Sensors sovellusta voisi parantaa tosin niin, että olisi mahdollista lähettää Bluetoothilla suora toimiva URL, josta sovelluksen voi hakea siitä paikasta puhelimen web-sovelluksella avattaessa viesti. Nyt voi lähettää vain ylimalkaisen mainoksen, jossa ei ole suoraa linkkiä lataussivulle. Lataussivu voisi sitten suoraan puhelimen web-selaimen UA-stringistä päätellä mikä malli kysymyksessä ja ohjata suoraan oikean SIS tiedoston imuttamiseen.
   
 2. nujumi

  nujumi

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/11/04
  Viestit:
  827
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820, E71, 9300
  Onhan tuo asennettuna puhelimeen, mutta jotenkin se on jäänyt käyttämättömäksi. Ja se varmaan johtuu siitä, että sinihammas kuluttaa liikaa akkua minun mielestäni.
   
 3. bugmenot Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/6/05
  Viestit:
  64
  Tykkäykset:
  0
  Vajaa pari viikkoa pidin auki, ei yhtään kontaktia.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
 5. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  asensin joskus, mutta nyt on poistettuna eikä paljoa käyttöä ole ollut. tuohon et onko jo kuollut sovellus syntyessään, niin eikö useimmat ohjelmat ole sellaisia, ettei niillä heti hirveänä käyttäjiä ole, mutta lisääntyy ajan mittaan ja saavutettuaan kriittisen massan saattaa lähteä jyrkkäänkin nousuun, riippuen tietenkin käytettävyydestä?
   
 6. zeus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/7/02
  Viestit:
  245
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  iPhone 7 Plus
  Kovin moni ei varmasti edes tiedä koko Sensor-ohjelmasta ja siten myös käyttö on vähäistä. Eipä tuosta kovin suurta hypetystä ole ollut.
   
 7. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Markkinointi puuttuu täysin

  Niin, ei tuosta tosiaan paljon kukaan tiedä. Sitä ei ole markkinoitu yhtään missään, lukuunottamatta pörssitiedotetta aikanaan ja www-sivua mistä sen voi ladata.

  Ehkä Nokia halusi kokeilla, markkinoisiko Sensor itse itseään, kun sovelluksesta on mahdollista lähettää toiseen Bluetooth-puhelimeen vinkki että Sensor on ladattavissa, ja URL.

  Mutta kun F-securen epätoivoisten mobiilivirusvedätysten vuoksi kukaan ei enää uskalla pitää Bluetoothia muille näkyvissä, niin eipä sitä paljon voi suositella kenellekään BT:n kautta. F-secure saisi mennä konkurssiin pian, että loppuisi se turha väsynyt vedätys lehdistössä. Kun BT-virus pystyy asentumaan ilman käyttäjän hyväksyntää ("Asenna epäluotettava sovellus?"), niin sitten voisi ehkä uutisoida seuraavan kerran mobiiliviruksista. Tiedotusvälineillä kanssa tosin suuri vastuu siitä miten herkästi ne uutisoi samaa vanhaa uutista varioiden ja versioiden; uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja uudestaan.

  Eli on nyt nähty, että sovellus kuolee kokonaan ellei Nokia jotenkin satsaa sen markkinointiin. Esim tämän kesän rockfestarit olisivat olleet hyviä paikkoja mainostaa, jolloin myös välittömästi olisi päässyt kokeilemaan suurella ihmismäärällä. Ehkä Nokian mielestä sovellus sitten ei vielä ole tarpeeksi bugiton että uskaltaisi heittää maineen peliin.

  Koneistossa löytyi pari hassua kontaktia ja jopa yhden BT-folion sai ladattua. Sensorittomia Bluetooth-puhelimia löytyi eetteristä enemmän, mutta kokeilin ehkä noin 20-30 kertaa lähettää Sensor-vinkin aina kalja-alueella relatessa, mutta kukaan ei hyväksynyt vastaanottamaan BT-tekstiviestiä.

  Tuli myös kokeiltua Linnanmäen NRJ-konsertissa ja Nelosen MM-ilotulituksissa, mutta ei Sensoreita missään.

  Katson kokeilun loppuneen omalta osaltani tältä kesältä nyt elokuun lopussa :) Eipähän tuo paljon aikaa ole vienyt, mutta kurnuttanut kun markkinoinnin puutteen vuoksi hyvä innovatiivinen sovellus on tapettu jo konttausiässä.
   

Jaa tämä viestiketju