selain ongelma.. mobiilisivu --> normaalisivu

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja elmonen, 3/8/09.

 1. elmonen

  elmonen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/06
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nexus 4
  mitenköhän saa (vai saako mitenkään) pakotettua selaimen (natiivi, digia, opera) menemään "normaalille" nettisivulle eikä esim mobiilisivulle? jotkut sivut kun haluavat mennä mobiiliversioon eikä ole sivulta itsestään mahdollisuutta vaihtaa normaaliin...
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ilmeisesti puhut Nokian S60 koneista ?
  Jos palvelin päässä pakko-ohjataan seleimen mukaan niin ei muita konsteja kuin muuttaa selaimen tunnistetietoja, Opera Mobelissa se taisi olla mahdollista.
  Jos ei pakko-ohjausta vaan oleteus ohjaus, niin sitten käyttämällä URLää joka vie desktop selain versioon (Esim Google, ja monet muut), osoite on tietenkin sivusto kohtainen.
   
 3. elmonen

  elmonen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/06
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nexus 4
  S60 selain kyllä!
  Ja juuri tuo mitä ensimmäiseksi sanoit eli pakko-ohjaa ja vaikka kuinka yrittää laittaa ihan sitä "normaalia" osoitetta niin aina vaan mobile sivulle vettää. Pitää selvittää asiaa tuosta tunnistetietojen muuttamisesta. Kiitos vastauksesta!
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos palvelin päässä pakko-ohjataan niin konstit vakio selaimella ovat vähäiset, lähinnä tulee mieleen jokin proxy joka muuttaa selaimen tunnistetiedot.

  Et kertonut esimerkkejä, monella suht ok sivulla ohjataan etusivun osoitteesta (esim www.jotain.com) mobiilikäyttäjät mobiiliversioon ja desktop käyttäjät desktop verisoon, usein kuitenkin käyttäjä voi (linkistä) vaihtaa haluamaansa, jolloin yleensä siis jokin url ajaa saman asian, ovat kyllä sivusto kohtaisi.

  On myös joitain sivustoja jotka "tulostavat" sivun aivan sen mukaan mikä selin käytössä, eikä käyttäjällä valittamista, tällöin kannattaa antaa palautetta sivuston ylläpidolle.

  Symbian puhelimen vakioselaimella käyttäjä ei siihen voi vaikuttaa (ei haksatut koneet), kuin surffailemalla jonkin proxy palvelimen läpi joka siivoaa/muuttaa tunnistetiedot.

  Jotkin 3. ospuolen softat saattavat antaa aivan asetuksista valita minä selaimena esiinnytään, Opera Minin osalta moni palvelu tuntee Operan proxyn, muutenhan Operan Proxy kyllä taittaa raskaankin sivuston mobiiliversioksi.

  Jos surffaat wap yhteyden kautta, niin palvelin päässä se monesti tunnistetaan ja silloin tarjoillaan mobiiliversiota kysymättä.
   

Jaa tämä viestiketju