Sekaisin liittymäviidakossa. Eli mikä liittymä minulle?

Keskustelu osiossa 'Mikä liittymä minulle?', aloittaja Kvaak, 8/3/10.

 1. Kvaak

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/12/09
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Meillä ei ole kotona lankapuhelinta ja vanhempien kännytkät ovat tietysti heillä mukanaan.

  Nyt on tullut se aika että koulun aloittava lapsi haluaa harjoitella yksin kotiin jäämistä esim. siksi aikaa kun äiti pistäytyy lähikaupassa.

  Vanhoja kännyköitä meiltä löytyy, mutta tarvitsisin siis liittymän jossa:
  - ei voi soitella mielin määrin eli prepaid tai saldoraja siltä varalta että puhelin joutuu vääriin käsiin
  - tulee edulliseksi vaikka puhelimella ei soitettaisi kertaakaan seuraavan puolen vuoden aikana, ja sitten koulun alettuakin harvakseltaan
  - estot kaikkeen mahdolliseen: soitot ja tekstarit palvelunumeroihin, ulkomaanpuhelut, younameit
  - ei dataa

  Olen surffannut operaattorien sivuja, ja kaikessa tuntuu olevan koira haudattuna: prepaidissa saldo vanhenee jos ei sitä käytä tarpeeksi nopeasti, postpaidissa kaikki rajoitukset maksaa extraa...
   
 2. 318

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/09
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  Ei kai tuohon aivan täydellistä ole, ehkä kannattaa valita aluksi prepaid ja latailla sen verran
  ettei mene vanhaksi tai ostaa uusi tarjousprepaid entisen loputtua (Esim. Saunalahdella yleensä 4,90kpl).

  Toinen vaihtoehto kaikkien mainitsemiesi estojen lisäksi on rajoittaa numerot joihin liittymästä voi soittaa,
  tälloin esim. Saunalahden Eliitti+ tulee käytännössä tämän vuoden loppuun saakka täysin ilmaiseksi
  jos valitut numerot ovat kaikki Elisan/Saunalahden/Kolumbuksen numeroita.
  Ensi vuonna kk-maksu on valitettavasti 3,95e/kk, joten vähillä puheluilla liittymätyyppiä voi joutua vaihtamaan.
   
 3. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Suosittelisin Soneran EASY prepaid-liittymää. Puheluhinnoittelultaan ei ole kaikkein edullisin, mutta liittymä on voimassa 12 kk heti käyttöönotosta ja jokainen lataus pidentää aikaa taas vuodella. Lisäksi jos nälkä kasvaa syödessä niin EASY on helppo muuttaa laskutusliittymäksi ilman numeron vaihtumista ja samalla voi sitten valita sopivat palvelut ja rajoitukset käyttöön. Kuten edellinen kirjoittaja ilmaisi niin täydellistä vaihtoehtoa tuskin on, mutta tässä nyt on vaihtoehtoja.
   
 4. 318

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/09
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  Sonera Easyssä on todellakin tuo etu, että numeron voi siirtää laskuliittymään, Dna;lla taitaa ollla taas mahdollisuus siirtää numero prepaid-liittymään?

  Mutta tuo Easy tulee todella kalliiksi verrattuna kilpaileviin tuotteisiin, esim. Saunalahden prepaid joka on voimassa 3kk, hinta 4,90 ja kympillä lataamalla aikaa tulee lisää 12kk (huom. lataushetkestä), eli jopa 15kk yht. 14,90, sisältää puheaikaa 16 euroa, 6,6 snt/min, eli 242 minuuttia + mahdolliset lataustarjoukset vielä päälle.

  Easy maksaa 12kk / 17,90e, sis 11e puheaikaa ja kun puhelun hinta on peräti 16 snt/min, niin puheaikaa on vain 68 minuuttia.
  Toki jos 68 minuuttia riittää vuodeksi, niin ei häviä kuin 3 euroa ja kolme kuukautta aikaa.

  Taas kotimaisen operaattorin selkeää ylivoimaa 8)
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Jos halpa hinta on tärkeä osatekijä niin TeleFinlandilta löytyy TF Helppo prepaid. Liittymässä on tosin minimilaskutus 2,90e/kk, joten käyttöä täytyy löytyä jo jonkin verran. Etuna jälleen kerran kilpailijoihin se, että numeron voi helposti vaihtaa edulliseksi ja laadukkaaksi laskutusliittymäksi kun lapsi kasvaa ja tarve siinä mukana. Esimerkiksi Saunalahdella ei prepaid-numeroa saa laskutusliittymäksi millään.

  Aloituspakkaus 9,90e sisältää puhetta 11 eurolla eli 2,65 h (noin 159min) ja kympin lisälatauksella tulee yhteensä yli 5 tuntia puheaikaa (noin 304 minuuttia) + latauskampanjat. Siis ihan kilpailukykyinen vaihtoehto, eikös? Pienempään käyttöön sitten EASY jos vähimmäisveloitus on kynnys.
   
 6. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29276
  Tykkäykset:
  7527
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Näinhän se on. Operaattoreilla on joskin moista tarjousta Prepaideista. http://www.rkioski.fi/Prepaid-liittymaet.33.0.html Tuolta kannattanee katsella ja selailla.

  Mikäli numero latauksen vähyydestä umpeutuu niin ei ole ylivoimaista ostaa uutta aloituspakettia. Liittymähän lakkaa toimimasta mikäli sitä ei ladata ennen viimeistä voimassa olopäivää. Eli mikäli liittymän voimassa olo aika on esim. 24.11.2011 ja lataat siihen puheaikaa kympillä 23.11.2011 niin luuttymä on vähintäänkin voimassa sen 6 kk. (tarkista operaattorin ehdoista).

  Mahdollisuudet on monet. DNA:n prepaidilla pystyy vielä soittamaan 3 minuutin puhelun rekisteröityyn numeroon vaikka saldo olisi loppu. Ns turvatoiminto jotta lapset saavat soittaa vanhemmilleen vaikka saldo olisikin loppu.

  Minuutti taksoja ei niinkään kannattane katsoa jollei tarkoitus ole että littymästä pulistaan paljon. Verkkopankkilataushan on aina plussaa ja joitakin liittymiä voi automaatillakin ladata.

  Sonera Easya on nyt mainostettu tässäkin ketjussa mutta DNA:n vastaava palvelu on kyllä hyvinkin kilpailukykyinen.
   
 7. Kvaak

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/12/09
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Eliitti+ voisi olla meille hyvä. Koska numeron säilymisellä ei ole väliä, voi liittymän vaihtaa kun tarjousaika menee umpeen.

  Mutta... Eliitissä puhelut ovat maksuttomia Saunalahden, Elisan ja Kolumbuksen numeroihin. Itselläni on 046-alkuinen numero. Näytöllä lukee operaattorina Elisa, mutta siirretytnumerot-palvelu kertoo operaattorini olevan Fujitsu. Ovatko puhelut minun numerooni siis maksullisia?
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  DNA arvo on sopimuksellinen ja numeron siirron piirissä, eli siitä numeron voi siirtää toiselle operaattorille.
  DNA
  Vähän epäselvä, en varma voiko toisen operaattorin numeroa siirtää suoraan Arvoon, vai pitkää kierrättää DNAn laskuliittymänkautta.

  DNA muuta prepaidit eivät taidaolla sopimuksellisia eivätkä numeron siirron piirissä, ilmeisesti ei voi edes muuttaa sopimusliittymäksi.

  Niissä kuitenkin pari muuta vahvuutta, Super prepaidissa taisi pystyä soittamaan tiettyyn numeroon vähän, vaikka salso olisi loppunut. toinen suuri vahvuus on jonkinalinen roaming toimivuus, esim jos lähdettä ulkomailla käymään sopivassa maassa niin voi olla hyvä etu.

  Eliitti taisi olla mainosrahoitteinen liittymä, ja lapsille mainostaminen on kai jollain asteella kieletty .....

  Näytöllä voi lukea missä verkossa luurion, ei sitä minkä operaattorin liittymä, siirettyt numerto kertoo ettei kyseessä ole Elisan liittymä.

  Jos puhelimella ei tarvitse soittaa kuin tiettyihin numeroihin, niin PIN2 koodilla voi soittelua rajata tehokkaasti vain valittuihin numeroalkuihin (esim jos laitat oman numerosi kokonaisuudessaan, niin siihen voi soittaa, mutta ei muihin, jos ei myös sallittuihin laitettu) ja tehnä näin laskuliittymästäkin varsin turvallisen, silti kananttaa ruksia kaikki palveluestot. (PIN2 koodilla tehdyt estot voivat joissain kokoonpanoissa rajoittaa joitain muita tominnallisuuksia tai olla rajoittamatta).

  Prepaid on kuitenkin erittäin vaivaton, pitää vain muistaa latailla, joidenkin prepai liittymien kohdalla hyvinkin pian, tiettyä turvallisuutta voi lisätä jos taloudessa on eri verkko operaattorien SIM
   
 9. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Saldoraja ei vaikuta siihen,jos puhelin joutuu vääriin käsiin. Se ei ole tarpeeksi nopea. Ko. seikkaan vaikuttaa palvelunumeroestot (muista myös tekstarit). Nämä ovat maksuttomia. Yksi hyvä vaihtoehto olisi Saunalahti Ykkönen alle euron päivät lisäpalvelulla. Sillä lasku ei pääse normaalinumeroissa nousemaan liian korkeaksi. Oma-saunalahdella pystyt seuraamaan puhelimen käyttöä kätevästi.
   
 10. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Toisen operaattorin sopimuksellisen liittymän numeron voi siirtää suoraan dna Arvoon, sitä ei tarvitse kierrättää dna:lla liittymätyypistä toiseen.

  Kyllä. dna Prepaidin ja dna Super-Prepaidin numeroa ei voi siirtää. Kyseisiä liittymiä ei myöskään voi vaihtaa sopimuksillisiksi. Edes dna Prepaidin tai dna Super-Prepaidin vaihto dna Arvoon ei onnistu.
   
 11. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29276
  Tykkäykset:
  7527
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Mikäköhän tuossa hakkaa vastaan ettei prepaidista pysty postpaidia tekemään?
   

Jaa tämä viestiketju