Mobiili.fi Seitsemän huhua iPhone 7:stä – näitä uudistuksia Applelta odotetaan ensi vuonna

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2110
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Vaikka iPhone 6s:n ja iPhone 6s Plussan julkaisusta on kulunut vasta vähän aikaa, on huhuja iPhone 7:n ympärillä nähty viime viikkoina urakalla. Näistä huhuista yhdysvaltalainen PhoneArena-verkkosivusto on listannut seitsemän varteenotettavinta, jotka on käännetty alle myös suomeksi.

  1. Apple A10 –suoritin

  Huhuista ilmeisin ja varmin on uuden suorittimen esittely, joka on kuulunut Applen jokavuotiseen perinteeseen. Koska tänä syksynä julkaistuissa iPhone 6s –malleissa Samsungin suorittimien akkukestosta nousi pienimuotoinen kohu, viittaavat huhut Applen käyttävän ensi vuonna taiwanilaista TSMC:tä suorittimien ainoana valmistajana.

  2. Kolmen gigatavun RAM-muisti

  Nopeamman suorittimen lisäksi Applen on väitetty lisäävään tulevaan iPhone 7 Plus –malliin yhden gigatavun verran ylimääräistä RAM-muistia. Tavallisessa iPhone 7:ssä RAM-muisti pysyisi kahdessa gigatavussa, joten mahdollisesti Apple suunnittelee hyödyntävänsä isompaa näyttöä tavoilla, jotka vaativat ylimääräistä muistia.

  3. Vedenkestävä rakenne

  Vedenkestävän puhelimen tuominen markkinoille antaisi monelle nykyisille iPhonen omistajalle syyn puhelimen päivittämiselle. Vedenkestävällä puhelimella voisi muun muassa ottaa kuvia veden alla ja hajoamisen riski olisi yleisesti ottaen pienempi. Viitteitä vedenkestävyyden suunnittelusta antavat iPhone 6s:ään lisätyt silikonisuojat, joiden tarkoitus on parantaa puhelimen roiskeenkestävyyttä.

  4. Uudistunut muotoilu

  Apple on vuosi toisensa jälkeen tuonut markkinoille ohuempia iPhone-malleja, pienenä poikkeuksena tänä syksyllä julkaistut iPhone 6s –mallit, jotka lihosivat asteen verran. Olettaen että Force Touch –tekniikka saadaan ensi vuonna mahdutettua astetta pienempään tilaan, on ohuempaan muotoiluun täydet mahdollisuudet.

  Ohuemman muotoilun lisäksi iPhone 7:ltä voi odottaa myös muita design-muutoksia. Applelta on jo aiemmin todettu ulkonevan kameran ja takakannen muovikehysten olevan valitettavia kompromisseja. Näistä yritetään todennäköisesti päästä eroon iPhone 7:n myötä.

  5. Ohuemmat näytön reunukset

  Yleisen trendin mukaisesti myös Applen uskotaan keskittyvän jatkossa enemmän puhelimen koon ja näytön koon väliseen suhteeseen. Viitteitä tästä saatiin jo uuden Macbookin yhteydessä, jossa Apple pyrki maksimoimaan tilan hyödyntämisen laitteessa. iPhone 7:n kohdalla vastaavan uudistuksen tekeminen saattaisi mahdollisesti tarkoittaa sormenjälkilukijan sijoittamista osaksi näyttöä, jolloin alalaidassa sijaitsevasta fyysisestä painikkeesta voitaisiin luopua.

  6. 3D NAND Flash –muisti

  Apple A10 –suorittimen ja ylimääräisen RAM-muistin lisäksi iPhone 7:n huhutaan käyttävän 3D NAND Flash –muistia. Uuden muistin ansiosta puhelin paitsi toimisi nopeammin, mutta käyttäisi myös vähemmän virtaa. Virrankulutus saattaakin olla yksi iPhone 7:n suurimmista haasteista, sillä ohuemman muotoilun ja suuremman näytön toteutuessa akkukesto nousisi kynnyskysymykseksi.

  7. Halvempi iPhone 7c- tai iPhone Mini –malli

  Huhut halvemmasta neljän tuuman iPhone-mallista ovat olleet otsikoissa monta kertaa, joskin tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa. Jos halvempi iPhone nähdään, tulee kyse todennäköisesti olemaan karsitusta versiosta, joka käyttäisi vanhempaa tekniikkaa ja hylkäisi muun muassa Force Touch –näytöt.  [​IMG]
  Huhujen mukaan iPhonen c-sarja jatkuu ensi syksynä. Kuvassa iPhone 5s ja iPhone 5c.

  [​IMG]
  Muiden huhujen ohella myös iPhone 7:n kameraan odotetaan uudistuksia. Aiemmin puhelimen on veikkailtu sisältävän kaksi kameraa 3D-kuvien ottamista varten, mutta tähän liittyvät tiedot ovat olleet osaksi ristiriitaisia.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju