Mobiili.fi Se siitä turvasatamasta! EU:n tuomioistuin kallistui Venäjän kannalle – Yhdysvaltoihin ei...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/10/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Venäjällä astui syyskuun alussa voimaan laki, joka vaatii ulkomaisia yrityksiä tallentamaan käyttäjien henkilötiedot Venäjällä sijaitseville palvelimille. Lain tarkoituksena on tarjota kansalaisille aiempaa parempi yksityisyydensuoja ja estää ulkomaisia yrityksiä siirtämästä Venäjältä kerättyjä tietoja maan rajojen ulkopuolelle. Yhtenä pääsyynä lain säätämiselle on vuonna 2013 paljastunut Yhdysvaltojen turvallisuusviraston vakoilukohu, jossa satojen miljoonien ihmisten yksityistietoja kerättiin perusteetta.

  Eilen julkistamassaan päätöksessä Euroopan unionin tuomioistuin (ECJ) päätyi tietoturva-asiassa Venäjän kannalle ja julisti Yhdysvaltoja koskevan Safe Harbor –sopimuksen pätemättömäksi. Alun perin vuonna 2000 solmittu sopimus on antanut amerikkalaisille yrityksille mahdollisuuden siirtää eurooppalaisten yksityistietoja Yhdysvaltoihin sillä edellytyksellä, että Yhdysvallat vastavuoroisesti takaa tiedoille riittävän suojelun. Ottaen huomioon, että suojaamisen sijasta Yhdysvallat on keskittynyt tietojen urkintaan, ei tuomioistuin nähnyt Safe Harbor –sopimuksen jatkolle edellytyksiä.

  Erona Venäjällä aiemmin tehtyyn päätökseen, ei Euroopan unioni edellytä tietojen välitöntä siirtoa pois yhdysvaltalaisilta palvelimilta. Jatkossa tietoja luovuttavan eurooppalaisen ja tietoja vastaanottavan amerikkalaisen yrityksen on tehtävä keskinäinen sopimus tietojen käsittelystä, minkä lisäksi jäsenmailla on halutessaan mahdollisuus kieltää tietojen luovuttaminen kokonaan. Poiketen Venäjän tekemästä päätöksestä, ei Euroopan unioni myöskään vaadi tietojen tallentamista unionin rajojen sisäpuolelle, vaan useat ulkopuoliset maat luetaan yhä turvallisiksi – Yhdysvallat ei kuitenkaan enää kuulu tähän ryhmään.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju