Saunalahti

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja mainio, 18/11/03.

 1. mainio

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/8/02
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Ajattelin kertoa hiukan omia kokemuksia saunalahden palvelusta.
  Eli jo kesällä kävi niin että eipä tullut saunalahdelta laskua enkä sitä huomannut alkaa kaipaamaan. No puhelin meni kiinni ja kuluja tuli, piti jopa kahteen kertaa käydä faksaamassa kuitti ennenkuin avasivat. Sanottiin että heiltä on lähtenyt laskut tulemaan ajallaan. Postiin olin kanssa yhteydessä ja heidän mukaan ei mitään häikkää.
  No nyt kävi taas muutama viikko sitten niin että aloin ihmettelemään missä se lasku viipyy?? no se unohtui enkä muistanut soittaa ja kysyä sitä. Seuraavalla viikolla meni puhelin kiinni vaikka ei ainuttakaan laskua ole tullut. No taas sama ruljanssi, eli faksilla kuitit sinne ja he perivät yli 14€ avaamisesta!! Eikä heidän päässä mitään vikaa taaskaan.
  No nyt tilanteesta viisastuneena soitin heti kun huomasin että laskun olisi pitänyt tulla jo viime viikolla. Soitin perjantaina ja kysyin missä lasku viipyy? neiti sanoi että on tulossa... Huomasin kysyä että koska se on heiltä lähtenyt. sanottiin että hän katsoo. Ja yllätys vaan eipä ollut lasku lähtenytkään!!! Neiti meni hiukan vaikeaksi ja alkoi tyrkyttämään lisää maksuaikaa koska eräpäivä on jo kohta. Tässä alkaa olla hermo kireellä enkä oikein tiedä miten tätä asiaa lähtisi jatkossa hoitamaan koska saunalahti ei myönnä vian olevan heillä.
   
 2. laulu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  52
  Tykkäykset:
  0
  Pyydäpä Saunalahden työntekijää Panu Lehteä selvittämään asiaa. Uskoisin, että homma hoituu häneltä varmasti. Hän on aika useasti täällä foorumilla. Laita vaikka yksityisviesti nimimerkille plehti .
   
 3. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni Saunalahti ei ole lähetellyt massoittain fyysisiä laskuja pitkään aikaan. Laskujen tulostus ja lähetys hoidetaan siihen erikoistuneessa yrityksessä. Nyt kannattaisi vielä selvittää se että onko Saunalahti laskutusajon lisäksi lähettänyt kyseisen materiaalin tulostettavaksi, jota ei ole kovinkaan mahdotonta selvittää, hommasta pitäisi jäädä vähiintään kaksi merkintää. Toinen vaihtoehto saattaa olla se, että laskuasi yritetään veloittaa suoraveloituksella, koska valtuutusta ei ole niin lasku palautuu yritykseen virheellisenä muutaman päivän jälkeen eräpäivästä.
   
 4. mainio

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/8/02
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Joo mutta näkyisihän tuosta joku merkintä heillä jos sitä olisi yritetty suoravelottaa?
  Eli tähän mennessä saunalahti on sanonut syyn olevan postissa, kunnes nyt sain heidät "rysän" päältä kiinni kun lasku ei ollutkaan lähtenyt vaikka niin sanoivat. Postiin olen tehnyt myös ilmoituksen asiasta ja he tutkivat asiaa.
   
 5. aquatoid

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/11/02
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
  Tiedän että tulee kuluja, kun lähettää huomatuksen, mutta olisi asiakkaan kannalta parempi että lähetettäisiin jonkinlainen huomatus ennenkuin liittymä mykistetään, kun vahinkoja sattuu.

  Työkaverilla kävi sillai että oli onnistunut viitenumeron kämmäämään (siis todella taitavasti kämmätty). Kyseessä oli ADSL liittymä. Saunalahti katkaisi yhteyden ilman ennakkoilmoitusta ja vielä yritti periä suljetusta liittymästä kuukausimaksua.

  Kyseinen henkilö olisi ilman tätä tapahtumaa varmaan vieläkin saunalahden adsl ja gsm asiakas, mutta ...
   
 6. Mika84

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/10/03
  Viestit:
  107
  Tykkäykset:
  0
  Mutta teleoperaattorillehan on täysin mahdotonta lähettää tällainen huomautus esim tekstiviestinä. Johtuen siitä että tekstiviestien toimituskulut ovat niin suuria.
   
 7. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
 8. Mika84

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/10/03
  Viestit:
  107
  Tykkäykset:
  0
  Kato kerpele. Nyt siellä on joku saanut suorastaan älykkyysosamäärähalvauksen, kun on tajunnut tehdä jotain järkevää ja hyödyllistäkin välillä. ;)
   
 9. t65 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/7/02
  Viestit:
  404
  Tykkäykset:
  13
  Minäkin ihmettelin itsekseni postinkulkua saunalahdelta laatikkoni, kestää näköjään yli viikon.
  Laskun päiväys 7.11.2003
  Saapui 17.11.2003
  Eräpäivä 21.11.2003
  Ei taida muuten täyttyä huomautusaika(7 tai 8 vrk en nyt muista) ynnämuut valitusajat noilla päivämäärillä?
   
 10. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Tuo on kyllä minustakin jo arveluttavaa. Kalenteria vertaamalla tuon laskun meno on ehkä seuraavaa. Laskutus on hoidettu perjantaina 7.11., joskus iltapäivällä. Laskutuksesta saatu kirjeaineisto on siirretty tulostukseen ja postitukseen vasta maanantain, ehkä tiistain, aikana. Koska kirjeet lähetetään 2. kirjeenä menee koko lähetysrulijanssiin kauemmin kuin tuo huomautusaika on.

  Myt olisi kiva kuulla Panun komentit vai joudummeko kysymään Wilskan kantaa asiaan.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Yritys toimittaa laskut siihen osoitteeseen mihin on sovittu, asiakkaan tehtävä ei ole huolehtia laskutusesta ja jos yritys ei toimita syystä tai toisesta (vaikka johtuisi postista tai mistä tahansa ei asiakkaasta johtuvasta) laskua, ei siitä saa asiakkaalle tullla lisä kustannuksia.
  Eli siis muistutus, korko ym muita kuluja ei voi periä jos ei ensimmäistäkään laskua ole toimitettu.
  Mutta jos asiakkaan kanssa on sovittu laskutus tavasta (esim. posti ja oikea osoite)ja asiakkaan tiedossa on seuraavan laskun eräpäivä, on asiakkaan alettava laskua kyseleen jos sitä ei ole jostain syystä saapunut.
  Jos laskun katoaminen johtuu muustakuin asiakkaasta ei hänen tarvitse maksella mitään uuden laskunlähettämisestä.

  Huomautusaika alkaa toki siitä kun lasku saapuu sovittuun paikkaan. ja jos laskussa virheitä voi siitä huomauttaa sitten kun virheen havaitsee.
   
 12. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Pitääkö laskuissa olla se 14 pv:n maksuaika vai onko se vain suositus?
   
 13. Pakana Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  554
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä siinä on jokin lakisääteinen minimiaika, olikohan 7pv. Usein pistetään esim 11pv, juuri postin viiveen takia ettei tule ongelmia liian lyhyestä maksuajasta.

  Tietääkseni jos maksuaika on liina lyhyt tai viivekorko liian suuri, sen katsotaan olevan kiskontaa, joka on siis rikollista.
   
 14. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Olen erittäin pahoillani, mikäli laskujen osalta on ollut ongelmia postin kulun osalta. GSM-liittymiemme maksuaika on 14 päivää laskun päiväyksestä. Laskun päiväys on sama kuin laskun postituspäivä. Suurin osa laskuista toimitetaan 2. luokan kirjeellä. Eli 7.11 päivättyjen laskujen olisi tullut olla asiakkailla 11.11.

  Mikäli laskua ei ole maksettu lähetämme asiakkaille maksumuistutuksen laskun eräpäivän jälkeen. Mikäli laskua ei ole maksettu maksumuistutuksesta huolimatta suljemme liittymän Viestintämarkkinalain mukaisesti maksumuistuksen jälkeen 14 pv:n kuluttua. Eli liittymiä ei suljeta ilman maksumuistutusta.

  Toivoisin, että asiakkaat joilla on ollut ongelmia tässä viestiketjussa mainitulla tavalla lähettäisivät minulle tarkemmat tiedot ongelmatapauksista, jotta voisimme tarkistaa mistä asiasta on ollut kyse ja käydä postinkulussa ilmenneet ongelmatapaukset lävitse Postin kanssa.

  T: Panu.
   
 15. terpaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/03
  Viestit:
  534
  Tykkäykset:
  5
  Mullakin on nyt 5 päivää maksuaikaa tän uusimman laskun kanssa. Eipä tämä nyt ongelmia aiheuta kun en sattunut reissussa olemaan eikä kovin iso lasku ole, mutta hieman kehittämistä ilmeisesti jossain...
  Laskun päiväys 10.11.2003, saapui minulle 19.11.2003, ja eräpäivä 24.11.2003.
   
 16. merzy77

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  824
  Tykkäykset:
  2
  En tarkalleen muista

  En tarkalleen muista päivää milloin tuo 21 eräpäivänä maksuun menevä lasku tuli minulle. Laskun päivämäärä on 7.11. Ihmettelin itsekin tuota laskun maksuajan lyhyyttä mielessäni, mutta en sen kummemmin kiinnitänyt huomiota.

  Jo soikein muistan laskun tuloajan, niin se oli ehkä 17.11.
   

Jaa tämä viestiketju