Saunalahti, ZTE MF636+ ja surkeat kentät. Apuja?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Tiiliskivi, 13/11/09.

 1. Tiiliskivi

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/11/09
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Nonniin. Tuli hommattua tuollainen Saunalahden 5mbit dataliittymä tuota tulevaa N900 puhelinta varten ja antoivat siinä sivussa sitten tuollaisen ZTE MF636+ tikun kaupan päälle. Kyllähän tämä toimii mutta ihan pirun huonosti. Joka kerta kun tuon softan käynnistää niin niiden verkkojen kanssa pitää pelata ja vatkata kun ei tuo koskaan löydä suoraan kenttää yhteyttä varten.

  Onkohan tuo surkea kenttä tämän tikun ominaisuus vai mikä on? Ja sitten kun lopulta saa yhteyden aikaiseksi niin maksimissaan olen tälle neljä tolpaa yhdeksästä saanut vaikka kotonakin on vastapäisen talon katolla Elisan tukiasema.

  Joten... Voiko tällä härpäkkeellä haaveilla kunnon yhteyksistä vai pitääkö selaisia halutessaan vaihtaa johonkin muuhun tikkuun? Vaikka siis omakustanteisesti. Ja jos kyllä niin osaako joku suositella jotain oikeasti hyvää ja toimivaa tikkua tälle Saunalahden yhteydelle?

  Niin ja vielä sellainen kysymys että toimiiko tämä ZTE ja Saunalahden mobiililaajakaistasovellus Macin kanssa?

  Kiitoksia jo etukäteen jos näihin jotain valoa löytyy.
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29276
  Tykkäykset:
  7526
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Asutko jossain suuressakin asutuskeskuksessa vai mettän perällä jossain pohjoisen perukoilla? Mitenkäs tuo 3G kuuluvuus muutoin alueella?
   
 3. Tiiliskivi

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/11/09
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Niin siis asuinpaikkana Helsingin Viikki ja puhelimella on kyllä 3G kenttä kunnossa. Vanhempien luona Mikkelissä kun vierailee (asuvat miltei keskustassa) niin ei kenttää meinaa löytyä kirveelläkään vaikka taas puhelimella on tolpat täpöillä.
   
 4. anttut

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/3/09
  Viestit:
  76
  Tykkäykset:
  0
  ZTE:ssä on liitin ulkoiselle antennille, joten signaalin saat kuntoon sopivalla lisäantennilla.
   
 5. Qwert Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  14/3/04
  Viestit:
  40
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S7
  Pari päivää oli ZTE 636+ ja Huawei E160E mokkulat rinnan testissä. Liittymänä Sauniksen 5 Mbit mobiililaajakaista plussa. Mokkuloita testattiin mm. Turun keskustan tuntumassa hyvässä 3G peitossa sekä 100km kauempana sisämaassa aivan 3G peiton rajoilla. Lisäantenneja ei ollut käytössä.

  Yhteenveto:
  E160E kaikinpuolin luotettavampi, vakaampi ja vikkelämpi tikku, tukee tosin vain 3,6 Mbit/s, mutta löytää tosiaan verkon lähes välittömästi ja pysyy siinä huomattavasti vakaammin kuin ZTE.

  E160E osoittautui erityisesti heikossa kentässä paremmaksi (tästä syystä se myös jäi omaan käyttöön). Oman kokemukseni perusteella ZTE:llä ei kyllä 3G peiton rajamailla tee yhtään mitään tai ainakin kannattaa varautua jatkuvaan säätämiseen sen kanssa. Juurikin Tiiliskiven kuvailemia ongelmia esiintyi, jokaisen koneen käynnistyksen jälkeen sai kiusata mokkulan löytämään 3G verkon tai edes edgen...

  PS. Muistaakseni Saunalahden palstalla joku käyttäjä kirjoitteli, että päivittämällä tuon ZTE:n sisällä olevan Elisan softan ZTE:n omaan ongelmat olisivat hävinneet tai ainakin vähentyneet huomattavasti.
  Mikäli joku on tuon kanssa enemmän pelannut niin kertokoon hän siitä paremmin.
   
 6. viheri

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/1/09
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Minulla on tällainen Elisan 29 euroa maksava lisäantenni. Kokemukseni on, että se parantaa kuuluvuutta korkeintaan yhden (!) tolpan verran.

  Toinen ongelma jota niinkään ei ole tässä threadissa kommentoitu on se, että yhteys katkeilee jatkuvasti eikä sitä saa takaisin ilman että irroittaa mokkulan ja sitten kaikki alusta alkaen uudestaan.
   
 7. dille Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/03
  Viestit:
  2790
  Tykkäykset:
  1
  Kannattaa kokeilla tätä softaa, koska se ei pistä alkuperäisen softan tavoin väkisin 2G:hen, vaan hakee 3 ja 3.5 G:t huomattavasti kivuttomammin. Laitat vaan dial number: *99# ja APN:n internet.saunalahti

  Tuon softan huono puoli on se, ettei se osaa automaattisesti vaihtaa 3G:tä 2G:hen, silloin kun verkko ihan oikeasti katoaa esim. junamatkalla, mutta toisaalta tämän softan kohdalla 3G:t pysyy päällä huomattavasti pidempään.
   
 8. Erakko_

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/07
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Lumia 900 / Elisa
  Ite testailin tuota kyseistä antennia melkein koko päivän tänään. Tikkuna E160E. MDMA:lla katselin ja vertailin signaalitasoja, mutta kuten sanoit niin yhteyden "kuuluvuuspalkissa" ei juuri mitään muutosta tapahtunut.
  Muutos näkyi parhaiten siinä kun latasin ftp.funet.fi:stä 1gigan testitiedostoa ja nopeus oli ilman lisäantennia 30-50kt/s ja lisäantennilla 122kt/s.

  Eli, kannattaa koettaa konkreettisesti sitä latausnopeutta eikä vain tuijottaa sitä kuuluvuustolppaa. Itse käytin Saunalahden mlk1m yhteyttä, paikka kohtalaisen vahvalla 3g-alueella.
   
 9. Deaw Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/08
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active, Saunalahti
  Onko sitä ohjelmaa poistettu kun tulee vaan:

  "Forbidden

  You don't have permission to access /main/Product_Downloads/MF636_downloads.htm on this server.

  Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
  "

  Voisiko joku lähettää sitä minulle?

  awillfor (at) ovi.com

  Kiitos
   

Jaa tämä viestiketju