Saunalahti Xtra -palvelu

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Hasa, 30/3/05.

 1. Hasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  301
  Tykkäykset:
  0
 2. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Jaaha, kytkykauppa rantautuu siis suomeen "vuokrapuhelinten" muodossa.

  Ihan vähän informatiivisempia avausviestejä, jos mahdollista.
   
 3. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Eihän nuo ole ole sim-lukittuja puhelimia, joten he vuokraavat vaan puhelimia.

  Edit: tai niin he ainakin sivuillansa väittävät "Puhelin ei ole SIM-lukittu, joten sitä voi käyttää minkä tahansa operaattorin GSM-liittymässä."

  Edit2: eikä tuohon edes sisälly gsm-liittymää "Palvelun kuukausimaksu sisältää puhelimen vuokran ja Xtra-palveluiden käyttöokeuden, ei GSM-liittymää."
   
 4. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Juu, tämän takia palvelu on mahdollista, mutta kyllähän pyrkimys puhelimen ja liittymän pakettiin tuoksahtaa selvästi läpi.

  Ihan mielenkiintoinen juttu sinällään, vuokra-aika voi olla peruskäyttäjillekin ihan sopiva ja asetusten kanssa taisteleminen ei koidu ylivoimaisen hankalaksi.

  Edit; jotain häikkäähän puhelimissa voi arvella olevan, kun kerran huolto rajataan tiukasti Saunalahden osoittamiin huoltopisteisiin ja asiakasta kielletään mm. avaamasta kapulaa - ja peittämästä palveluntarjoajan ja valmistajan tunnuksia.

  Edit2; "Mikäli toimintahäiriö johtuu matkapuhelimen laitekohtaisen takuun piiriin kuuluvasta asiasta, vastaa Saunalahti huoltotoimenpiteistä aiheutuvista kustannuksista."
  - Mielenkiintoinen pykälä, onko asiakas viiemeisen 6 kk itse vastuussa laitteen vioista, kun alkuperäinen 12 kk:n laitevalmistajan myöntämä takuu on umpeutunut?

  Edit3; "Mikäli matkapuhelin on rikkoutunut tai kadonnut, asiakkaan tulee viipymättä ja viimeistään 24 tunnin kuluessa vakuutustapahtumasta toimittaa kirjallinen selvitys tapahtumasta Saunalahdelle ja vakuutusyhtiöön, ja mikäli matkapuhelin on varastettu, liitettävä selvitykseen jäljennös viranomaisille tehdystä rikosilmoituksesta."
  - Tämäkin on aika mielenkiintoinen "vaatimus"; käytännössä asiakkaalla on siis oltava faksi jos haluaa pystyä toimittamaan 24 tunnin kuluessa kirjallisen selvityksen tapahtumasta. Mitenkähän voimakkaasti tästä on valmistauduttu pitämään kiinni?
   
 5. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Omana kantanani on, että hemmetin hyvä kun noita vaihtoehtoja kapulan ostamiselle tulee.
  Ja Saunis avasi palstallaan oman osion tuolle Xtralle....

  Lyhyt veikkaus; kuinka kauan kestää enenkuin kilpailijoilla on vastaavat "paketit"? Veikaan ettemme joudu odottamaan kovinkaan pitkään jos kuluttajaviranomaiset hyväksyvät nikottelematta Sauniksen Xtran.....
   
 6. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Tuossahan on määräaikaisen sopimuksen vähimmäiskesto 18 kk, jossa ajassa tulee maksettua suunnilleen se hinta, jonka puhelin maksaisi useimmissa nettikaupoissa.

  Tästä voi siis laskea, että palvelu kannattaa lähinnä niille, jotka pitävät puhelinta noin puolitoista vuotta eivätkä ole sen jälkeen saaneet siitä vaihdossa mitään, vaan vain unohtaneet pöytälaatikkoon.

  Vähimmäiskesto on tuossa 18 kk, joten vuoden välein puhelinta vaihtaville tuo ei sovellu. Jos taas käyttää samaa puhelinta esmes kolme vuotta, tulee vuokra jo sangen kalliiksi.

  t. tero
   
 7. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Saunalahti on kyllä tullut vahvasti takaisin viime kuukausina tuoterintamalla. Videopuhelut, mobiilisähköposti, chat, olotilapalvelu ja nyt tämä puhelinvuokraus. Jossain vaiheessa oli hiljaista. Saunis ei näytäkään enää pyrkivan puhtaaseen hintajohtajuuteen, vain hakemaan uusi tuottoja uusilla palveluilla. Hieno asia. Miten heillä on asiat laskutuksen ja asiakaspalvelun suhteen tällä hetkellä? Varsinkin, jos laskutus toimii, niin voisi jopa harkita siirtymistä takaisin heidän asiakkaakseen. Mikä on muuten tilanne sen tuplalogohomman suhteen? Onkohan tilanne korjaantunut nykyisiin korteiihin, mikäli sellaisen nyt tilaa?
   
 8. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Hyvä ajoitus, toukokuu on lähellä mutta riittävän kaukana että muutkin ehtivät mukaan :D
   
 9. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  SIM-lukituksella ei ole mitään väliä jos näitä ehtoja sovelletaan. Puhelin on melkoisen peruskapula jos asiakkaalla ei ole oikeutta muuttaa esiohjelmoituja asetuksia. Uskottavasti puhelimiin on ohjelmoitu WAP, Internet, Sähköposti, MMS ja Chat asetukset jo valmiiksi ja jos niitä ei saa muuttaa, niin puhelimella ei paljoa muiden korttien kanssa sitten teekään.....
   
 10. yepp

  yepp Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  30/10/03
  Viestit:
  2101
  Tykkäykset:
  68
  Puhelinmalli:
  Samsung galaxy S8+
  meinaaks toi niinku et tarvii tehdä se sopimus 18kk? siis ettei voi vaiks 3kk päästä irtisanoa sitä sopimusta, ilman mitään lisäkustannuksia?
   
 11. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Meinaa just sitä.
   
 12. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Katselin noita kapulavaihtoehtoja. Voipi muuten olla, että esim Motorolan V547:n myyntikäyrissä näkyy äkillinen nousu. Sehän on yksi noista jotka Saunis lupaa toimittaa "heti". Esim. Nokian vaihtoehtoa joutuu odottelemaan useamman viikon... Sauniksella on varmaan suurin osa Suomessa olevista Motorolan V547:sta hyllyssään......
   
 13. -jimi-

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/04
  Viestit:
  317
  Tykkäykset:
  0
  Tuo Motorolan V975 maksaa MBnetin hintaseurannan mukaan halvimmillaan 449,- € ja vuokraamalla Saunalahdelta hintaa tulee 359,10 € (tai 2% inflaatiolla korjattuna 354,11 €). Eli jos puhelimen jäännösarvoksi 18kk päästä laskee alle 89,90 tulee vuokraaminen ostamista edullisemmaksi.

  Jos omalle pääomalle saa vaikka 15% vuotuista korkoa mikä on yleistä yrityksissä ja onnistuu yksityisasiakkailta jos malttaa laittaa kapulan ostosta säästyneet rahat rahastoon niin vuokrakapulan arvoksi tulee 325,90 vs. ostopuhelimen 449,- lähtöhinta. Eli yritysten kannattaa ainakin siirtyä kalliimmissa kapuloissa Saunalahden vuokrapuhelinasiakkaiksi. Harva yritys onnistuu myymään 123,- puolitoista vuotta käytössä olleita kapuloita.

  Toisaalta jos puhelimen eliniäksi laskee 24kk 18kk sijaan niin ero onkin jo paljon pienempi. Ilman oman pääoman korkoa vuokrakapula tulee kalliimmaksi (vaikka saakin puoli vuotta aiemmin uudemmat herkut) ja 15% oman pääoman korolla jää 28.90 voitolle, joka on kyllä pienempi kuin ehjän 3G kapulan jäännösarvo kahden vuoden päästä. Eri asia sitten on kuinka moni kapuloista todella on ehjiä.

  Summa summarum en kuitenkaan itse ottaisi tälläistä vuokrapuhelinta ellei samaan yhteyteen kuuluisi vakuutus. Ei olisi kiva maksaa Saunalahdelle hajonneesta 17kk vanhasta kapulasta markkinahintaa selkeästi korkeampaa hintaa. Tuskin Saunalahti sentään ryhtyy puhelimen todellista arvoa laskemaan ja voittomarginaaliaan minimoimaan.
   
 14. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Toivottavasti vuokrapuhelinlistalle tulee myös Nokia 1100 tai vastaava peruspuhelin.
   
 15. Matis

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/12/04
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Tuolla ainakin oli että täytyy olla vakuutussopimus eli jos Saunalahti sellaista joskus tarjoaapi.

  Lainaus ehdoista:

  2.6 Matkapuhelimen vakuutus
  Tätä sopimuskohtaa sovelletaan ainoastaan, mikäli Saunalahti on tarjoutunut vakuuttamaan matkapuhelimen ja asiakas on solminut erillisen vakuutussopimuksen matkapuhelimen vakuuttamiseksi Saunalahden välityksellä, ja matkapuhelin on rikkoutunut, kadonnut tai varastettu kohdan 2.5 mukaisesti.

  Mikäli matkapuhelin on rikkoutunut tai kadonnut, asiakkaan tulee viipymättä ja viimeistään 24 tunnin kuluessa vakuutustapahtumasta toimittaa kirjallinen selvitys tapahtumasta Saunalahdelle ja vakuutusyhtiöön, ja mikäli matkapuhelin on varastettu, liitettävä selvitykseen jäljennös viranomaisille tehdystä rikosilmoituksesta.

  Mikäli tässä sopimuskohdassa kuvatut ehdot täyttyvät, asiakas ei ole velvollinen korvaamaan Saunalahdelle matkapuhelimen arvoa kohdan 2.5 mukaisesti, tai hän on velvollinen maksamaan enintään vakuutussopimuksen mukaisen omavastuuosuuden.
   
 16. miikkis

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/03
  Viestit:
  302
  Tykkäykset:
  0
  Asiakkaalla ei ole oikeutta myydä, lainata, pantata, vuokrata tai muulla tavoin luovuttaa matkapuhelinta kolmannelle osapuolelle. Mikäli mattkapuhelin ulosmitataan, takavarikoidaan tai asetetaan myymis- tai hukkaamiskieltoon, tulee asiakkaan heti saattaa viranomaisten tietoon saunalahden omistusoikeus matkapuhelimeen ja kaikin tavoin suojella Saunalahden etua.


  :) suojatkaamme siis saunalahtea.... mitenhän tuossa on normaali kuluminen jos tulee naarmuja ja muuta. miten mahtaa vaikka dna gprs ja muut toimia tuossa jos on sauniksen xtra palvelupaketti kerran jo laitettu sisälle. Kellään ei vissiin oo vielä kokemuksia?[/b]
   
 17. Matis

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/12/04
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  5.2 Palvelun päättymiseen liittyvät toimenpiteet
  Asiakkaan on 7 päivän kuluessa palvelusopimuksen päättymisestä palautettava kaikki Xtra-palvelupaketin myötä haltuunsa saama materiaali, kuten matkapuhelin oheistarvikkeineen ja siihen kuuluvine ohjelmistopaketteineen Saunalahdelle postitse omalla vastuullaan. Palvelupakettiin kuuluvan matkapuhelimen ohjelmistoineen on oltava ulkoisesti virheetön (poislukien luonnollinen kuluminen) ja sen on toimittava moitteettomasti...
   
 18. la

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  590
  Tykkäykset:
  0
  Puhelin on vuokralaite. Tottakai puhelimen todellinen omistaja haluaa, että se huolletaan asianmukaisessa paikassa ja pidetään muutenkin kunnossa. Puhelinhan ei missään vaiheessa ole asiakkaan omaisuutta.
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vuokraaja yleensä hoitelee huoltohommat, joten varsin ymmärettävää.
  Mielnkiintoista, asiakkaan on siis pidettävä puhelin suljettuna ? :)
  Suojapussi ja vyölaukku jne. siis kielettyjä? No tarkoittavat varmaan ettei ole tarkoitus että asiakas teippailisi tunnukset piiloon. En kyllä tiedä onko pykällä paljoa merkitystä, koska ei kai tässä kuitenkaan ole kyse siitä että asiakas toimisi mainoksena.

  Tuolla ei ilmeisesti mitään merkitystä, perinteisesti siis sen joka vuokraa kuuluu pitää vuokrattava laite kunnosso, ieästä riippumatta, ja ns. takuu tai normaalin myyntiluurin tuotevastuu on huomattavasti heikompi.

  Toki jos asiakas ei voi käyttää laitetta, niin eihän tarvitse vuokraakaan maksaa.

  Käytännössä mahdotontahan tuo on useissa tilanteissa, tämä varmaan riitätapaukissa tulkitaan kohtuuajassa tehtäväksi.

  P.S.
  Tämä kommentti sisälsi saivartelua, ja asiakkaalla tarkoitin kuluttajaa en yritystä, usein palveluissa/tuotteissa on ehtoja jotka eivät edes ole tarkoitettu kuluttajille vaan esim yritysasiakkaille.

  Joku mainitse ehtoja joiden mukaan asetuksia ei saisi muuttaa, en tiedä voidaanko sellaista kuitenkaan kieltää, jos siis kyse normaaleista käytönkannalta välttämättömistä muutoksista.
   
 20. Suomen Huippu Vieras

  0   0   0

  Huono palvelu, odotin että 5 eurolla vois vuokrata kuukaudeksi jonkun ökypuhelimen!
   

Jaa tämä viestiketju