Saunalahti Saunalahti WAP maksu

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja ED_, 24/5/08.

 1. ED_

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/5/05
  Viestit:
  80
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  S6 Edge
  Terve!

  Mitenkä tämä laskutus tapahtuu, kun käytän kännykällä wappia/nettiä, niin meneekö se laskutus sillä 0.29€/päivä, kun yhteys on GPRS:llä toimiva ja yhteysasetuksista oletuksena on "Saunalahti WAP" eikä "Saunalahti Internet". Jos olisi Internet, maksaisiko se sitten enemmän? Ja tuolla WAP-asetuksellakin kun pystyy sujuvasti selaamaan myös ns. oikeaa nettiä, niin mietinpä vaan, että tuleeko kalliiksi.

  Kiitos vastauksista! :)
   
 2. JPW™ Vieras

  0   0   0

  Ainoastaan WAPPIA selatessa menee se 0,29€/päivä. Internettiä kun käytät, menee datasiirto maksu, riippumatta, vaikka käyttäisit sitä WAP yhteysasetuksilla.
   
 3. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Nyt kyllä kuulostaa hieman mutu-vastaukselta... mikä on tarkoittamasi "Internet" ja miten sen käyttö rekisteröityy saunalahdelle, jos yhteys menee wap-gatewayn kautta?
   
 4. JPW™ Vieras

  0   0   0

  Kaikki varmasti tietävät Internetin ja WAPin eron? Eikö? WAP on se, jota ei pysty internet yhteysasetuksilla edes käyttämään. Kyllä se operaattori tunnistaa sen, meneekö sinne "oikeaan" nettiin vai WAPpiin, tämä on fakta ja tarkistettu laskuista moneen kertaan.
   
 5. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  No ilmeisesti ei kuitenkaan ihan kaikki...
  Internet
  WAP
  Puhelimella voi tehdä internet-yhteyden yli paljon muutakin kuin selata "wappia" tai "internettiä".


  No eihän siinä sitten mitään, jos kerran asian tiedät näin olevan. Hieman mietityttää, miten tuo on oikein toteutettu - mutta eipä tuo nyt minun napaani kaivele.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Miksei? varsinkin ns. "WAP2" toimii vallan hyvin normaalin nettiyhteyden yli.

  Siis meinaat mitä?
  Jos käyttäjä surffailee WAP yhteydellä, esim aloittaa Saunalahden wap etusivulta linkkejä seurailen, niin hän on hyvin nopeasti ns. internet puolella (jos sillä tarkoitetaan www sivuja) laskuttaako operaattori tästä sitten toisin? jonkin oudon internet maksun? mistä käyttäjä tietää koska hän on wapissa tai netissä? minkä mukaan operaattori valitsee laskutus perusteen, mites jos WAP sivulla on virheitä?

  Jos tarkoitat että WAP yhteyden APN kautta liikenettä laskutetaan sen mukaan, ja internet APN: kautta muodostettu yhteys sen mukaan, niin olet oikeassa, operaattorista riippuen sitten vaihtelee onko laskutus persuteissa eroja, Saunalahdella on.
   
 7. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Ei, kyllä JuhaW "tiesi" kertoa, että huolimatta käytettävästä APN:stä, operaattori tietää ollaanko "internetissä" vai "wapissa" ja laskuttaa sen mukaan:

   
 8. JPW™ Vieras

  0   0   0

  No en sit tiedä sanoa. Näin käsittääkseni asia olisi. Aika halvalta se musta kyl kuulostaa selata niitä www. svuja 0,29€ päivä hinnalla. Kokeilin WAP yhteydellä ja nopeuskin tuntui ihan samalta, kuin toisella asetuksella. Mutta ainakin Sauna WAPin sivuilla ilmoitetaan seuravaa käyttäjälle:(kuva) Puheluerittely näköjään ilmoittaa kyllä WAP käytöstä(kun selasin wap-asetuksilla www -sivuja), mut hinnasta en sit tiedä, kun kuuluu mun liittymätyyppiini.(kuva2)
   

  Liitetyt tiedostot:

 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mitäs siinä postaamassasi kuvassa sanotaan...

  "WAP päivämaksu veloitetaan kun seuraat linkkiä SaunaWapin ulkopuoliselle sivuille (koskee myös Saunalahden WWW sivuja)"


  Eli nimenomaan sanotaan että veloitetaan WAP päivämaksu.
   
 10. JPW™ Vieras

  0   0   0

  No jos näin on, niin hyvä on sitten. En enempää lähde kinamaan, mut suosittelen silti tarkistamaan puheluerittelystä (oma.saunalahti.fi:stä) saldoa, ennen kuin surffailee mitään useita tunteja...
   
 11. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  Eikös tulta Saunalahdelta ole eri yhteyksissä moneen kertaan todettu, että puheluerittely/saldo ei ole yhtäkuin lasku. Eli nähtäväksi jää...
   
 12. JPW™ Vieras

  0   0   0

  Yleinen "nyrkkisääntö" kai on, että jos näkee puheluerittelyssä ylimääräistä saldoa, mikä sitten laskussa on vähennetty.
   

Jaa tämä viestiketju