Saunalahti tekstari ja saldoraja

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Omenanraato, 1/3/04.

 1. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  eli jos saunalahden tekstariin ottaa saldorajan vaikkapa 20e niin kun se on mennyt umpeen niin voiko noita tekstareita lähetellä siltin?
   
 2. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Panun mukaan kyllä voi, mutta erään foorumilaisen käyttäjän mukaan ei toimi. Omaa kokemusta asiasta ei ole, mutta kaippa Panun uskoisi asian tietävän, mutta miksi foorumilainen taas valehtelisi? Ehkäpä vika on siis vain sen yhdessä liittymässä.
   
 3. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Tässä on "se eräs foorumilainen". ;)

  Saldon umpeuduttua liittymällä ei voinut lähettää yhtään tekstaria vaikka niitä oli lähetetty vasta n. 400.

  Saldo meni kiinni viime pe ja nyt jostain syystä liittymällä voi soittaa ja lähettää tekstareita, vaikka saldo näyttää edelleen täyttä.

  Olisikohon laskutuskausi päättynyt sunnuntaina?
   
 4. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  taitaa olla vaikea toteuttaa toi ja vielä aatami asteella? :D
   
 5. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Eikö laskutuskausi vaihdu kuukausittain Saunalahdella, eli viime yönähän se on silloin vaihtunut.
   
 6. kimmo Vieras

  0   0   0

  Nostetaan tämä taas tapetille, koska asia kiinnostaa itseänikin. Perheemme vaihtoi 4 rl:n liittymää Saunalahteen, osin hinnoittelun, osin tämän foorumin ja Panun ansiosta. Yhdelle tyttäristäni otimme tämän Tekstari-liittymän, mistä Panun mukaan voi lähettää vielä tekstiviestejä, vaikka saldoraja olisikin täyttynyt. Liittymät jo tilattuamme on tullut kuitenkin ilmi, että tyttöni luokkakaverilla menee ainakin puhelin kokonaan kiinni kun saldoraja on täynnä, riippumatta siitä montako viestiä on lähetetty. Kuten myös täälläkin on joku kaveri valitellut samaa. Myöskin Saunalahden sivuilla olevat saldorajoituspalvelun ehdot sanovat yksiselitteisesti... "3. Saldosopimuksessa asetettu saldoraja ei ole sama kuin laskun loppusumma. Liittymän ja tähän liitettyjen lisäpalveluiden kausi- ja kertamaksut eivät ole mukana saldoseurannassa. Saldosopimus-palvelun Saldorajan täytyttyä näiden ehtojen mukaisesti liittymään kytketään lähtevän liikenteen esto, jonka jälkeen liittymällä ei voi soittaa puheluita muihin kuin hätänumeroon eikä lähettää tekstiviestejä tai multimediaviestejä, myös multimediaviestien vastaanotto estyy. Liittymällä voi kuitenkin vastaanottaa puheluita ja tekstiviestejä."
  Jos asia nyt on näin, miten näyttäisi olevan(eli puhelin menee kokonaan mykäksi), niin mielestäni Plehti voisi oikaista aikaisemmat sanomisensa ja vastaisuudessa olla kommentoimatta näitä liittymien tarkempia ehtoja, ainakaan ennen kuin ottaa asiasta varmasti selvää. Vaikka tämä foorumi ei olekaan Saunalahden virallinen ilmoituspaikka, niin uskoisin että moni näitä viestejä lukeva käsittää Plehden kirjoitukset kuitenkin "Saunalahden totuudeksi" ja saattaa ottaa jopa liittymän näiden juttujen perusteella. Jos liittymää taas voi käyttää tekstiviestien kirjoittamiseen, vaikka saldoraja on täyttynyt, niin pahoittelen vuodatustani ja pyydän nöyrimmästi anteeksi jo etukäteen.
   
 7. tommy55

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/10/02
  Viestit:
  79
  Tykkäykset:
  0
  Jos Saldosopimus menee umpeen niin ei pysty lähettämään ilmaisia viestejä.
  Saldosopimuksen umpeutuminen sulkee lähtevän liikenteen kokonaan.
   
 8. muikster

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  117
  Tykkäykset:
  0
  Sain tänään myös Saunalahden asiakaspalvelusta harmikseni saman tiedon, kiinni menee kun saldoraja ylittyy. Radiolinjalla ei saldorajaa saa ollenkaan tekstariliittymään eikä zerofortyynköön sitä saa.

  Ei siis löydy kätevää liittymää teineille jotka voisivat edes jotenkin kommunikoida saldorajan ylityksen jälkeen? Mikävain tekstariliittymä saldorajalla niin että tekstarit kulkisivat ylityksen jälkeen olisi loistava teiniliittymä. Enkä usko että olen ajatuksineni yksin!
   
 9. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Näin tämä ikävä kyllä toimii tällä hetkellä. Puheluiden ja tekstiviestien vastaanottaminen on mahdollista saldorajan täytyttyäkin. Loppuvuonna pystymme tarjoamaan entistä monipuolisemman saldopalvelun mukaanlukien mahdollisuuden veloituksettomien tekstiviestien ja puheluiden soittamisen saldorajan täytyttyäkin.

  T: Panu.
   
 10. kimmo Vieras

  0   0   0

  Minä otin aikoinaan 20-vuotiaalle hulttiopojalleni liittymän missä oli kaiken lähtevän liikenteen esto. Hieman myyjä nikotteli, mutta uskoi kuitenkin että tarkoitin mitä tilasin. Poika oli mummilleen jo järjestänyt toista tuhatta markkaa laskua, sitten vielä pyysi minua hankkimaan itselleen liittymän. Jostain syystä ei tykännyt tuosta ostoksestani, vaan on nyttemmin käytellyt prepaid-liittymiä.
  Mutta tämä idea ei ole niin huono kuin miltä kuulostaa...eli kuukausimaksuton gsm-liittymä saldorajalla, toiseksi liittymäksi Tekstari lähtevien puhelujen estolla ja ilman saldorajaa. Vaikka puhesaldo menisikin umpeen, niin tekstiviestit kulkee. Nyt kun julkistin tämän ideani, niin luultavasti tulee lisäys Tekstari-liittymän ehtoihin.
   
 11. kimmo Vieras

  0   0   0

  1.2 päivätyssä viestissäsi "tämä" toimi eri tavalla. Nyt jos tyttäreni puhuu viikossa 2kympin saldonsa täyteen ja on ehtinyt lähettää sitä ennen esmes 50 tekstiviestiä, niin meillä on käsissämme erittäin kallis liittymä. Tämä ei ollut meillä tarkoitus, kun siirryimme RL:lta Saunalahteen. Erehdyksiä sattuu meille kaikille, joskus jopa puhumme totuutena asioita mistä meillä ei ole varmaa tietoa, mutta tämän kyseisen "virheen" korjaamiseen on ollut aikaa täällä foorumilla jo lähes kaksi kuukautta, mielestäni se ei enää ole tahatonta. Muista en tiedä, mutta minä ainakin olen pitänyt sinun sanomisiasi luotettavampana kuin jonkun vm-liittymiä kauppaavan 15-kesäisen kauppurinalun. Kun on kohtuullisen korkeassa asemassa, niin tarvii sanomiset kanssa harkita tarkkaan, mahdolliset asiakkaat voivat luottaa pelkästään siihen, eikä typeryyttään vaivaudu ottamaan asioista tarkempaa selkoa. Toinen asia on, että tilatessamme liittymät, mielestäni laitoimme molempien lasten numerot vaimokkeen lähipiiriin..nyt näyttää että siellä olisi vain toinen. Jos nyt lisäämme sinne sen toisenkin, niin menee taas vitonen? Vaimoni koitti tätä asiakaspalvelusta illalla selvittää, mutta vaikka sinne on palkattu 80 uutta työntekijää, niin yksikään ei suostunut hänelle lähes puoleen tuntiin vastaamaan. Vitosen takia ei kannata puolta tuntia pitempää jonottaa. Ettei menisi pelkäksi urputtamiseksi, niin todettakoon että tällä hetkellä sitä tuntee itsensä lähes a-luokan kansalaiseksi tämän saunalahden liittymän myötä. Ennen kun yritin puhua kotona pöytäni ääressä, niin vastapuoli pyysi aina hyppimään puoli metriä sivuun...nyt on Soneran tolppa kilometrin päässä ja kuuluvuus täällä metsässä on loistava.
   
 12. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Laitatko minulle yksityisviestinä liittymienne tiedot, niin laitetaan asia kuntoon ja katsotaan kuinka muutkin esilletuomasi asiat saataisiin korjattua.

  T: Panu.
   
 13. kimmo Vieras

  0   0   0

  Tällä lainaamisella näyttää siltä, että suurin huolenaiheeni olisi tuo lähipiiri-numeron lisääminen ja siitä mahdollisesti menevä vitonen. Tämä ei ollut tarkoitukseni, enkä ole nyt varma että minun tai perheeni tietoja tarkastelemalla saadaan tätä asiaa mihinkään suuntaan. Numeron saan sinne tarvittaessa itsekin, maksoi se sitten tahi ei. En oikeastaan itsekään ymmärrä miksi tuon vedin tähän mukaan, kun se voi aivan yhtä hyvin olla omaakin huolimattomuutta. Laitan kuitenkin sinulle nuo tiedot yv:nä, ettei sinun tarvitse aivan "kasvottoman" kanssa keskustella. Valitettavasti se menee huomiseen, koska minun tarvii laittaa siihen oma näkemykseni asiasta.
  Tämä varsinainen asia (tekstariliittymä/saldoraja) on nyt kuitenkin käsittääkseni selvä jo kaikille näiden viestien lukijoille, joten omalta puoleltani tämä saa jäädä tähän. Kaikki muut asiat S-lahden kanssa ovat sujuneet mallikkaasti, liittymät aukesivat sovittuna aikana, kuuluvuus hyvä, puheluerittely netissä hyvä. Laskuista en vielä pääse sanomaan, kun en ensimmäistäkään ole saanut.
   
 14. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Itse kaipaisin joitain seuraavanlaisia saldopalvelua

  - saldoraja erikseen tekstareille ja puheluille
  - viikko- tai jopa päiväkohtainen saldoraja
   
 15. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ja minä kaipaisin ilmaisia saldorajoituksia. Kuten myös kaikkien "perusmaksujen" poistoja kaikista laskuista. Tänä päivänä tuntuu olevan se ja sama käytätkö jotain vekotinta tahi et, aina maksat kumminkin.
   
 16. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Ainahan sitä saa toivoa. ;)
   
 17. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Globetelillä on saldorajoituksen kytkentä- ja kuukausimaksu 0€.

  Panu, *wink* *wink* ;)
   
 18. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Panu, onko tietoa, milloin näitä palveluita olisi tulossa?
   
 19. dreamy83

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  210
  Tykkäykset:
  0
  Onko kukaan koskaan tullut ajatelleeksi, miten naurettava tämä asia on. Ensin hankitaan teineille kännykät, sen jälkeen ihmetellään isoja laskuja, sen jälkeen sitä kun ei saldorajat toimi ihan miten tahansa ja seuraavaksi varmaan ihmetellään miten paljon liittymä todella maksaa kaikkien kuukausimaksujen kanssa. Asiaa voi aivan hyvin vertailla vaikkapa haavan hoitoon. Syntyneen haavan päälle laitetaan laastari. Ihmetellään miksi se lähtee irti suihkussa kunnes keksitään veden pitävä laastari kunnes huomataan että niiden hankkiminen onkin turhauttavaa koko paketin osalta kun niitä tarvitaan kerran kahdessa vuodessa.

  Lopuksi voidaan miettiä sitä, mihin teinit todella puhelinta tarvitsevat.
  Tai sitä, voitaisiinko se haava jollain tavalla estää.

  Koska esittämäni asian taustat ovat ne, että jopa ekaluokkalaisilla on puhelinta ja kaikenlaista hilavitkutinta, on todettavissa että kasvatusvastuu on vanhemmilla, ei teleoperaattorin saldoautomaatilla, koululla tai poliisilla. Ja tästä syystä paras keino on välttää saldorajat ja asettaa itse omat rajat lapselle.
   
 20. dreamy83

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  210
  Tykkäykset:
  0
  Onko kukaan koskaan tullut ajatelleeksi, miten naurettava tämä asia on. Ensin hankitaan teineille kännykät, sen jälkeen ihmetellään isoja laskuja, sen jälkeen sitä kun ei saldorajat toimi ihan miten tahansa ja seuraavaksi varmaan ihmetellään miten paljon liittymä todella maksaa kaikkien kuukausimaksujen kanssa. Asiaa voi aivan hyvin vertailla vaikkapa haavan hoitoon. Syntyneen haavan päälle laitetaan laastari. Ihmetellään miksi se lähtee irti suihkussa kunnes keksitään veden pitävä laastari kunnes huomataan että niiden hankkiminen onkin turhauttavaa koko paketin osalta kun niitä tarvitaan kerran kahdessa vuodessa.

  Lopuksi voidaan miettiä sitä, mihin teinit todella puhelinta tarvitsevat.
  Tai sitä, voitaisiinko se haava jollain tavalla estää.

  Koska esittämäni asian taustat ovat ne, että jopa ekaluokkalaisilla on puhelinta ja kaikenlaista hilavitkutinta, on todettavissa että kasvatusvastuu on vanhemmilla, ei teleoperaattorin saldoautomaatilla, koululla tai poliisilla. Ja tästä syystä paras keino on välttää saldorajat ja asettaa itse omat rajat lapselle.

  Mutta niin kuin aina, en halua provosoida tai mitään sellaista. Mutta tätä ketjua lukiessa tuli tuo asia väistämättä mieleen.
   

Jaa tämä viestiketju