Saunalahti Tasahinta

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Guest, 17/4/05.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Guest Vieras

  0   0   0

  Uusi Tasahinta-liittymä: Saunalahti räätälöi GSM-liittymänsä numeronsiirtoon
  Kännykkänumeroiden vapautuminen heinäkuussa tuo uusia aseita operaattorisotaan

  Uusittu viestintämarkkinalaki kiristää operaattorien välistä kilpailua kännykän käyttäjistä ensi kuussa. Heinäkuun 25. päivästä lähtien puhelinliittymänsä voi vaihtaa GSM-operaattorilta toiselle ilman puhelinnumeron vaihtumista. Suuntanumero mukaan lukien koko numero säilyy samana, jos asiakas niin haluaa. Tämän uskotaan vaikuttavan oleellisesti liittymämarkkinoihin, ja siksi operaattorien oletetaan käyvän kilpailuun terästetyin keinoin ja uusin asein.


  Saunalahti, Suomen neljänneksi suurin GSM-operaattori, tuo markkinoille varta vasten numeronsiirtoon räätälöidyn liittymän. Yhtiö panostaa halpoihin hintoihin riippumatta puhelun tai tekstiviestin vastaanottajan operaattorista. Saunalahti sitoutuu myös maksamaan entiselle operaattorille maksettavan noin kymmenen euron siirtymismaksun asiakkaan puolesta. Tähän asti Internet-verkkokaupassaan lähes kaiken myyntinsä tehnyt operaattori on avannut niin ikään omia palvelupisteitä. Ensimmäiset palvelupisteet ovat auenneet Forumiin ja Itäkeskukseen.


  ”Kun numeron vaihtuminen ei enää ole kynnys vaihtaa operaattoria, luotamme siihen, että puhelujen ja tekstiviestien hinta nousee tärkeimmäksi liittymän valintaan vaikuttavaksi tekijäksi”, myyntijohtaja Pasi Vanninen kertoo. ”Kustannustehokas organisaatiomme antaa mahdollisuuden toimia aggressiivisesti hinnoittelussa, ja siksi maksamme esimerkiksi muiden operaattoreiden asiakkailtaan perimät korkeat numeroiden luovutusmaksut.” Tänään julkistetussa Saunalahden Tasahinta GSM-liittymässä kaikki puhelut kotimaassa maksavat 14 senttiä minuutilta ja tekstiviestit yhdeksän senttiä. ”Heinäkuusta alkaen soiton vastaanottajan puhelinnumero ei enää kerro tämän operaattoria, ja siksi puhelun hintaa ei enää voi päätellä puhelinnumerosta. Saunalahden Tasahinta-liittymästä soitettavat puhelut ovat samanhintaisia riippumatta vastaanottajan operaattorista. Näin ollen soittaja tietää varmasti etukäteen puhelun hinnoittelun.”, toteaa Vanninen.


  Numeronsiirrettävyys on otettu huomioon myös Saunalahti TiVKoR- ja KPiKoR-liittymissä, jotka tarjoavat perinteistä poiketen ns. lähipiiripalvelut operaattorista riippumattomasti. Saunalahti TiVKoR (Tekstiviestit ilmaiseksi Viidelle Kaverille operaattorista Riippumatta) tarjoaa ilmaiset tekstiviestit viiteen kotimaiseen GSM-numeroon. Saunalahti KpiKoR (Kilauta puoli-ilmaiseksi Kaverille operaattorista Riippumatta) tarjoaa puhelut yhteen valittuun matka- tai lankanumeroon seitsemällä sentillä minuutilta.


  ”Muualla numeronsiirron tulo ei ole vaikuttanut niin paljon markkinoihin kuin se Suomessa tulee vaikuttamaan”, Vanninen arvioi. ”Muissa maissa on suhteessa huomattavasti enemmän ennalta maksettuja prepaid-liittymiä. Samoin itse puhelimet on usein saatu liittymän kytkykauppana ja ovat sen myötä sidottuja operaattoriin. Suomessa puhelimet ovat asiakkaiden omia ja prepaid-liittymiä on vähän. Uskomme mahdollisuuksiimme kasvattaa markkinaosuutta merkittävästi käyttäen aseinamme edullisia hintoja, tunnettuutta, vakiintunutta toimintaa ja alhaista kustannusrakennetta.”
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju