Saunalahti Saunalahti lopettanut WAP 1.2 tuen MMS-viesteistä

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja mattijoutkoski, 25/6/09.

 1. mattijoutkoski

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/06
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire Z (ZTE Blade puuhastelukapula)
  Tervehdys,

  MMS-viestit on perinteisesti lähetetty vanhalla WAP 1.2 protokollalla, jota kaikki operaattorit tähän mennessä ovat Suomessa tukeneet. Mutta ei enää.

  Nyt on ilmeisesti reilu vikko taaksepäin käynnyt niin, että Saunalahti ei tätä lähetysmuotoa enää tue, vaan järjestelmässä on ainoastaan uudemman WAP 2.0-mukainen HTTP-pohjainen lähetys mukana. Eli portti 9201:n voi Saunalahden osalta heittää romukoppaan.

  Matkapuhelimissahan tämä ei kummoinen ongelma ole, koska MMS-asetuksia pystytään asiakkaille pukkaamaan viesteillä ja nuo WAP 2.0-pohjaiset ovat pitkään olleet siellä puolella käytössä.

  Ongelma tulee esiin. GSM-pohjaisissa hälytinlaitteissa, jotka käyttävät MMS-tekniikkaa kuvatietojen välitykseen. Kaikissa tällaisissa laitteissa MMS-asetukset joudutaan määrittelemään uusiksi. Ja vanhemmat laitteet eivät välttämättä edes tue uutta WAP 2.0-standardia. Ne tulevat käytännössä katsoen käyttökelvottomiksi Saunlahden verkossa.

  Ehkä tällaisista muutoksista kannattaisi kertoa asiakkaille etukäteen ja kertoa edes omalle Helpdesk-porukalle, selvittäisiin paljon vähemmällä?

  Ja tiedoksi kaikille VideoVahti GSM-valvontakameroiden omistajille. Jos käytössänne on Saunalahden liittymä ja MMS-kuvaviestit ovat lakanneet toimimasta viime viikon jälkeen, lähettäkää VideoVahti V900:lle seuraavat SMS-ohjauskomennot:

  #148#1#
  #149#0#0#http://mms.saunalahti.fi:8002#
  #150#0#62.142.4.197#8080#mms.saunalahti.fi#

  Ja VideoVahti V900-lisäapua saa sitten meiltä sähköpostitse:

  tuki[ÄT]microdata.fi

  t. Matti Joutkoski
  Microdata Finland Oy
  www.microdata.fi

  PS. Miksi tämä aina on tällaista?
   

Jaa tämä viestiketju