Saunalahti laskuttaa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja jjuju, 9/9/05.

 1. jjuju

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/03
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Oikeastaan en muuten olisi huomannut, mutta kun minulla on käytössä TUPLAPAKETTI ja puhelut ovat "ilmaisia" 500 minuuttiin asti:

  Saunalahti laskuttaa erikseen soitot "Valtakunnallisiin yritysnumeroihin"! Nämä yritykset eivät kuitenkaan laskuta soittamisesta niiden numeroihin. Kyseessä ei siis ole ns. maksulliset palvelunumerot, vaan 020-alkuiset normaalit numerot.

  Saunalahden ehdoissa: "Sisältää 500 min puhetta KAIKKIIN kotimaisiin GSM- ja lankaliittymiin sekä 100 kpl tekstiviestejä kaikkiin liittymiin
  (puhelut kotimaasta normaalihintaisiin liittymiin soitettuna ja kotimaasta lähetetyt normaalihintaiset tekstiviestit, puhelut erityismaksullisiin palvelunumeroihin ja ulkomaille sekä soitonsiirrot muihin kuin Saunalahden liittymiin veloitetaan normaalin hinnaston mukaisesti)"

  Nämä 020-alkuiset numerot eivät ilmeisesti mene tuohon "normaalihintaisiin liittymiin", vaan soittaminen niihin maksaa jotain ihan muuta. Esimerkkinä voisin mainita, että varasin Silja Linelta matkaa ja puhelu kesti 9 minuuttia, laskua kertyi yli 2 euroa! (minuuttitaksana 23 senttia!!!). Korostan sitä, ettei kyse ole Siljan palvelunumerosta.

  Ilmeisesti Saunalahti on päättänyt kartuttaa kassaansa näillä 020-alkuisiin numeroihin soittavilla asiakkaillaan. Olkaa tarkkana, mihin soittelette.....
   
 2. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0

  Tässä on kyse hyvin, hyvin yksinkertaisesta asiasta. Puhelut valtakunnallisiin yritysnumeroihin veloitetaan kaikista maamme matkapuhelinliittymistä palveluntarjoajan asettaman ( Elisa, Sonera, Song etc. ) hinnan mukaisesti. Tämän puhelun veloitus perustuu ns. päästä-päähän hinnoitteluun. Hinnat voi katsoa oheisesta linkistä. Huomaathan, että 1.4.2005 alkaen valtakunnalliset yritysnumerot ovat kuuluneet numeronsiirettävyyden piiriin. Pääsyy korkeaan hintaan on reguloimaton matkaviestinverkosta nousevan liikenteen korvaus, joka antaa verkko-operaattoreille mahdollisuuden korkeampaan hintaan verrattuna esim. reguloituun laskevan liikenteen korvaukseen.

  http://www.ficora.fi/suomi/tele/yritysnumerot_soitto.htm

  Yritysnumerot eivät kuulu Saunalahden hinnastossaan mainitsemiin normaalihintaisiin numeroihin.


  Tätä aihetta on tosin käsitelty jo aiemmin.
   
 3. jjuju

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/03
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos tiedoista!

  Säästin siis väärässa asiassa, kun en soittanut Siljan Linen palvelunumeroon (mpm + 15 senttiä minuutti) ja sen sijaan soitin "ilmaiseen 020-alkuiseen" numeroon (8,21 puhelu + 22,90 senttiä/min). No, elämä on.......
   
 4. Guest Vieras

  0   0   0

  Ja muidenkin operaattoreiden hinnoittelussa sama periaate.
   
 5. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Eikö toi palvelunumero silti olisi ollut kalliimpi. Ei kai palvelunumeron mpm-osuus Saunalahdella kuulu pakettiin. Vai kuuluuko?

  Huomaa, että tuosta hinnasta Saunalahti ottaa n. 16 c/min (ALV 0%). Toinen käsi antaa ja toinen ottaa. EU on kuulemma joskus sanonut, että nousevan liikenteen hintoihin kilpailu puree, joten niitä ei saa säädellä. Siksi Saunalahti ym. operaattorit saavat periä mielivaltaisen suuria summia nousevan liikenteen tukkuhintoina. Vastaanottajan operattorihan ei voi kieltää puheluita esim. Saunalahden liittymistä. Kukakohan neropatti tuon käänteisen laskutuksen keksi?
   

Jaa tämä viestiketju