Saunalahti Saunalahti ja roaming

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja franssales, 9/5/08.

 1. franssales Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/5/08
  Viestit:
  100
  Tykkäykset:
  0
  Olen jonkin aikaa katsellut Saunalahden suuntaan täältä DNA:sta, siellä on tarjouksia ja palveluita jotka kiinnostavat.

  Ennen vaihtoa kysäisen kuitenkin herrojen käyttäjien mielipidettä: takavuosina väitettiin että Saunalahden heikko puoli olivat roaming-palvelut ulkomailla. Onko tilannne muuttunut (vai onko sitä koskaan ollut olemassakaan)?

  Ja sitten DNA-käyttäjiltä kysäisen, että onko minulta jäänyt huomaamatta jotain sellaista erinomaista, jota pidätte hyvänä syynä pysyä omassanne.

  Fleimaajat voivat jättää tämän ketjun väliin, samoin omaan beibiinsä liikaa rakastuneet. Minua kiinnostavat vain asia-argumentit.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  DNA:han verrattuna ei ole ollut ongelmallinen, eikä ole nykyäänkään, menee Elisan listoilla.
  DNAlla siis ehkä enemmänkin kärsitty roaming vähyydestä, joka on ilmennyt ihan kotimaassakkin mm. SMS liikenne ongelmina ulkoimaille oleville, toki jos sinulla DNA suunta, niin et välttämättä pääse kaikesta eroon numerosiirtämällä.
   
 3. aimo Vieras

  0   0   0

  Jossain vaiheessahan Saunalahdella oli käytössä paitsi Elisan roaming-verkko niin sen lisäksi oli omiakin roaming-sopimuksia. Tuskinpa näin on enää, kun ovat samaa puljua. Mutta kokemuksesta (viime vuonna 17 valtiosta) voin sanoa, että DNA:lla on huomattavasti huonompi kuuluvuus ulkomailla kuin Soneralla ja Elisalla (Saunalahti).
   
 4. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Elisan ja Saunalahden roaming-hinnastoissa on maakohtaisia eroja sopimusoperaattoreissa, joten siltä pohjalta Elisan ja Saunalahden liittymien kuuluvuus ulkomailla ei ole identtinen. Sitä en tiedä onko eroja todellisuudessa vai onko kyse sivujen päivityksestä (päivittämättömyydestä).
   
 5. PAUSKI Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/10/03
  Viestit:
  118
  Tykkäykset:
  1
  Kyllä niitä eroja on, vaikka en olekkaan Sl:n asiakas niin käsitykseni mukaan roaming sopimukset tehdään Simkortti(/Operaattori) kohtaisesti, eli vaikka Saunalahti onkin osa Elisaa niin sillä ei automaattisesti ole samoja roaming sopimuksia, koska saunalahti käyttää omaa simkorttia, joka tarkoittaa sitä että kun Elisa tekee uuden roaming sopimuksen niin sen pitää tehdä erillenen optio Saunalahden simkorteista.

  Tarkoitus on kuitenkin se että Elisan kaikissa roaming sopimuksissa olisi myös Saunalahti mutta se ei aina välttämättä heti onnistu kun Elisa saa sopimuksen omiin liittymiinsä.

  Periaatteessa Saunalahti siis joutuu tekemään omat roaming sopimukset eli Elisan tekemä sopimus ei eutomaattisesti ole voimassa myös saunalahdella.

  Mutta eroja elisaan ei pitäisi olla kovinkaan paljon, Virossa Elisalla/saunalahdella ei ole käytössä EMT-verkkoa(eikä ole näillä näkymin tulossakaan) joka on DNA:la mutta se on varmasti pieni juttu.
   
 6. JPW™ Vieras

  0   0   0

 7. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Jos minulla olisi pelkkä matkapuhelinsopimus Saunalahden kanssa saattaisin olla huomattavasti liikkuvaisemmalla asenteella, koska Saunalahdella ei ole paljoakaan erikoista tälle ryhmälle. Miltei ainoat erikoisuudet ovat Pikku kolmonen, Reviiri ja Fiksu. Muille palveluille muiltakin löytyy vastine. Mikä itsellä sitoo on muut palvelut ja niiden yhteisvaikutus; mm. adsl ja nettipuhelin. Myös hallintasivut ovat aika kattavat. En tiedä millaiset ne ovat nykyään dna:lla, joten en lähde vertailemaan. Mikäli ne ovat edelleen samalla tasolla kuin silloin vuonna kirves&vasara, niin ero on suuri. Toivottavasti sielläkin on kehitystä tapahtunut.
   
 8. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Saunalahden roaming toimii vähän turhankin hyvin tässä ruotsin rajalla. Kun laittaa asutuksista automaattisen haun päälle niin se hakee Telian verkon joen toiselta puolelta. Sweden 3G verkkoon pääsee myöskin kirjautumaan suomen puolelta.

  Täällä suomen puolella ei toimi kuin gprs mutta kuten todettua niin voi käytellä ruotsin 3G:tä ja ainakaan mulla se ei jostain syystä näy laskulla..
   
 9. kaakkuri Vieras

  0   0   0

  Jos siinä roaming-laskutuksessa on vähän viivettä. Tulee sitten 100 000 euron lasku kerralla...
   
 10. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Useita kuukausia jo käytellyt.. Eiköhän tuo olisi jo laskua pukannut, luulisin. Ei muuten tule edes sitä varoitusta "Olet nyt ulkomailla bla bla bla"
   
 11. samumanu Vieras

  0   0   0

  Itse olen vuosien varrella käytelly ulkomailla tf:n liittymää, varsinkin Ranskassa, ja useita kertoja. Kertaakaan ei ole laskua sieltä tullunna mikä on erittäin hyvä asia, puheluita en oo soittana enkä vastanna mut sekä txt et mms on viuhuna kovaan tahtiin..
   

Jaa tämä viestiketju