Saunalahti Saunalahti ja 1680 euron lasku!(asia selvisi)

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Nitro, 25/4/07.

 1. Nitro

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/4/07
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Elikkä tuossa muutama ilta sitten selvittelin laskupinoa ja siinä sitten avasin saunalahden laskun ja sen nähtyäni järkytys/vitutus nousi täysin uusiin ulottuvuuksiin. Lasku: 1,680,61 euroa!!
  Liittymänä on tuplapaketti 3G ja laskun erittelystä selviää, että kotimaanpuheluita on xx määrä ja hinta on 0.00 eli kuuluvat pakettiin.
  Tekstiviestejä xx määrä ja hinta 0.00 eli sama juttu. Ainoa mistä veloitusta tulee lisää normaalin kuukausihinnan päälle on jokunen palvelutekstiviesti ja muutama soitto palvelunumeroihin, jotka ovat yhteensä luokka n. 5 euroa. Eli laskun kuuluisi olla muutamia kymppejä.

  Se mitä en sitten millään käsitä on GPRS/3G internet käyttö jonka osuus on 1651.80 euroa. Erittelyssä lukee, Soittoaika: 03:32:27 Data kt: 1127630 ja 117 kpl ja tämän verollinen hinta on vaivaiset kymppitonni vanhaa mummon rahaa.

  Puhelimen nettiselainta olen käyttänyt joitain kertoja ja lähinnä olen katsonut säätiedot tai jotain kevyitä nettisivuja, jossa on pelkkää tekstiä ja niitäkin aika vähän, koska sekä kotona että töissä on normaali nettiyhteys käytössä. Sähkopostia en ole koskaan kännykällä katsonut. Sitä en ole siihen edes asentanut mahdolliseksi katsoa. Ne kerrat jolloin olen puhelimen nettiominaisuutta käyttänyt olen aina katsonut, että gprs yhteys katkeaa. Ja vaikka se olisikin päällä niin olen ymmärtänyt, että vain siirretty data maksaa. Tarkastin datalaskurista puhelimen lokitiedoista jota en ole koskaan nollannut, että lähetetty data on 2,92 mt ja saapunut data on 24,80 mt.

  Yritin katsoa saunalahden nettisivuilta oma saunalahdesta erittelyn kyseisestä laskusta, mutta palvelu on huollossa eikä ole toiminut moneen päivään. Soitin saunalahden asiakaspalveluun ja jotain 25-30 min jonotettuani pääsin läpi. Nainen joka vastasi puheluun ei osannut oikeastaan sanoa asiasta juurikaan mitään. Kertoi puheluerittelypalvelun olevan huollossa joten ei voi sanoa mitään. Neuvoi ainoastaan soittamaan seuraavana päivänä 9-16 välisenä aikana luotonvalvontaan ja neuvottelemaan maksuajasta. Tässä vaiheessa rupesi hitsaamaan siihen malliin, että koirakin meni pöydän alle piiloon.

  Soitin seuraavana päivänä eli eilen luotonvalvontaan ja esitin selvityspyynnön asiasta ja siellä vastannut ihminen oli ymmällään miksi oli käsketty soittaa sinne. Puheluun vastannut nainen lupasi kuitenkin laittaa asian selvitykseen ja hänen tai jonkun muun piti palata asiaan myöhemmin tai viimeistään tänään. Tähän hetkeen mennessä kukaan saunalahdelta ei ole halunnut palata asiaan. Saunalahden sivuilla oleva erittely ei toimi yllättäen edelleenkään ja asia ärsyttää suunnattomasti, kun ei kukaan tiedä mistään mitään.

  Kellään kokemuksia vastaavasta? Onko selkeä saunalahden moka vai onko puhelimessa vika vai mitäköhän vit..a???
   
 2. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  en keksi muuta ku että onko nuo datan siirto menny datapuheluina? eikös ne ole melkosen tyyriitä? jos näin on käynyt niin siinä ei paljon auta muu kuin maksaa se lasku... toinen mahdollisuus on se että sauniksella on nyt laskustus mennyt sekaisin, toivotaan ainakin näin...

  edit datapuheluiden hinnat:
  Datapuhelut
  Lähtevä datapuhelu (max. 9,6 kbit/s) 0,12 €/kpl+mpm
  High Speed Data 1-slot (max. 14,4 kbit/s) 0,12 €/kpl + 0,195 €/min
  Multi-slot (max. 56 kbit/s) 0,12 €/kpl + 0,35 €/min
  Tuleva datapuhelu (max. 14,4 kbit/s) 0,27 €/min
  Tuleva datapuhelu (max. 56 kbit/s)0,50 €/min

  mut on siinä tekemistä että saa noilla hinnoilla tuollaisen laskun... muilla ehdotuksia?
   
 3. jarkkoo Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2221
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SGS @ Saunalahti
  No johan tossa näkee heti omituisuuksia, jos datan käyttöaika on reilut 3 ja puoli tuntia ja siirretty datamäärä toista gigaa, niin milläs nykyisellä datayhteydellä edes moisia määriä tuossa ajassa voisi siirrellä? Eiköhän ole vain jotain sekoilua sauniksen systeemeissä, niillähän on tiedotekin että laskutusjärjestelmää huolletaan -> kyllä sen nyt tietää kaikki mitä tapahtuu aina noiden laskutusjärjestelmien huoltojen/päivitysten yhteydessä.

  Itse menisin käymään Leppävaarassa jollei puhelimitse rupeisi selviämään, jos meidän luukusta moinen lasku tulisi.

  edit: Nopeasti laskettuna megasella linjalla tuo siirto olisi mahdollista, eli HSDPA:lla voisi mennäkin hyvällä tuurilla. Jossen ihan metsään laskenu (vaatisi keskimäärin jotain 88kt/s siirtonopeuden jatkuvana). Eli melko epätodennäköistä, että kännykällä tommoiseen siirtoon edes pääsisi.
   
 4. Nitro

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/4/07
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  1127630 kt on vaan ihan järkyttävä määrä siirrettya dataa. Normaalilla sivujen katselulla se on joitain kymmeniä kilotavuja, kun katsoo esim. säätiedot. Tällä tavallisella koneella kun surffaa illan netissä eikä ime mitään, niin määrät on joitain kymmeniä megoja per ilta.
  Täytyy huomenna soittaa taas saunalahteen ja selittää taas samat asiat uudestaan jollekkin uudelle ihmiselle. Ei vaan tiedä mihin numeroon soittaisi. Asiakaspalvelu ei osaa sanoa mitään ja luotonvalvonta ihmettelee, että mitä sä tänne soitat.
   
 5. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Älä soittele mihinkään numeroon, vaan tee kylmästi reklamaatio asiasta, etkä tietenkään maksa laskua, ennen kuin on tullut reklamaatioon vastaus.
   
 6. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Sanomattakin lienee selvää, mutta tee se kirjallinen reklamaatio ennen eräpäivää vaikka soittelisitkin samalla sinne aspaan.

  edit: sekunnin liian hidas :D
   
 7. jarkkoo Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2221
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SGS @ Saunalahti
  Kuten koitin sanoakin, tuo on niin iso määrä dataa ettei ihan vahingossa kyllä pääse moista tapahtumaan.

  Yksi voisi olla ihan fiksua kirjoitella tuonne Sauniksen palstalle laskutus-osioon jos vaikka sieltä joku asian saisi hoidettua nopeasti kuntoon.

  Ja kyllä yleensä tuommoinen selvä virhe selviää ilman reklamaatioita kun saa oikean ihmisen (== joka tajuaa edes jotain jostain) langanpäähän sieltä aspasta.
   
 8. -MAH-

  -MAH-

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  0
  Itseäni mietityttää tässä tapauksessa se, että mistä tuo datasiirron määrä on tuonne laskulle repäisty. Yleensä (tai ainakin tapauksissa jotka itse tiedän) datasiirron määrä on ollut aina oikein, mutta siitä veloitettu hinta on ollut väärä, esimerkiksi megatavun hinta olisi pitänyt olla vaikkapa 3 euroa mutta oli veloitettu 7 euroa megatavulta jne. Koska puhelutapahtumien kesto sekä siirretyn datan määrä kuitenkin perustuu siihen mitä tietoja SIM-kortti rekisteröi.

  Mutta ihan mututuntumalta tätä juttua heitän, onhan se tietty mahdollista että datasiirron määräkin on nyt mennyt väärin tjsp, kyllähän asia kannattaa ehdottomasti selvityttää.
   
 9. Nitro

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/4/07
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Se on auringon varma asia, että saunalahti saa asian selvittää. Summa on kuitenkin hirmu määrä rahaa siiheen nähden ettei vastineeksi ole saanut MITÄÄN!
   
 10. kimmo Vieras

  0   0   0

  Siis tässä lienee SLn ja kuluttajan mielipiteet sekaisin. SL on näemmä sitä mieltä, että ko asiakas on siirtänyt reilun gigan dataa, mikä heidän veloituksellaan on tuon 1600€ ja rapiat...1,5€/Mt*1024. Asiakas näemmä sitä mieltä, että tällaista ei ole tapahtunut. Puuttumatta sen kummemmin, niin giga siirtyy nykyisin melko sukkelaan, leffa/peli jne. Puhelimen logista vissiin voi katsoa mitä on siirretty ja koska.
  Ohjeena sanoisin, että älkää siirrelkö dataa ilman paketteja, voi tulla kalliiksi.
   
 11. jarkkoo Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2221
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SGS @ Saunalahti
  Niinhän se tekee mut jos luet ton viestin niin tuo reilu giga on siirretty reilussa 3 ja puolessa tunnissa -> vaatii HSDPA:n ja hyvää tuuria, en millään jaksa uskoa että noin pitkään pääsee tuohon lähes 90kt/s vauhtiin tasaisesti.

  Ja ei tuo giga nyt todellakaan kovin sukkelaan itseasiassa siirry, mobiilidatalla nimittäin, itse käytän kuitenkin kohtuu aktiivisesti GPRS/EDGE/3G-dataa E70:lla surffaamiseen jne ja kuukaudessa saan muutamia satoja megoja siirtymään, normaalisti siis. Juuri viikonloppuna mökillä kun olin niin totesin että vajaa 20 megaa siirtyy tunnissa gprs-yhteyden yli normisurffailussa, jotta kyllä tuohon gigaan saa tehdä töitä. Warettaminen sitten erikseen, mutta edelleenkään en oikein usko että edes HSDPA:lla saa tuota määrää tuossa ajassa siirrettyä.

  Mutta kyllä tuo varmasti selviää, niin selvältä virheeltä vaikuttaa.

  Mikäs luuri ketjun aloittajalla muuten onkaan käytössään?
   
 12. kimmo Vieras

  0   0   0

  Eikös hdspa:lla päästä tuplaten tuohon vauhtiin? En tiedä mikä luuri kaverilla on, missä asuu(millaset yhteydet ko paikassa), mutta jos ja kun tuo (tiedon siirto)ymmärtääkseni mahdollista, niin löisin roponi operaattorin puolesta.
   
 13. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Yhteyksiä 117 kpl, oletko Nitro kuunnellut nettiradiota? Jos aikalaskuri onkin 27 tai 51 tuntia mutta vuorokaudet ei tulostu laskulle.
   
 14. kimmo Vieras

  0   0   0

  Jotain tällasta ajattelisin..operaattorit on saatanasta, mutta harmittavan usein ovat oikeassa.
   
 15. Nitro

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/4/07
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Luuri on N73 ja nettiradiota en ole kuunnellut puhelimella koskaan. Ainoastaan kuten sanoin olen surffannut joitain kertoja lyhyitä aikoja normaali nettisivuilla.
   
 16. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Uskoisin kuitenkin enemmän tuohon Saunalahden laskuun, jostain heidän järjestelmänsä on tuon datamäärän kuitenkin laskenut. Taitaapa jäädä mukavasti maksettavaa. :) Erittelystähän näkee myös gprs-yhteyksien kestot jne.
   
 17. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Itse asiassa laskusta pitää maksaa se osuus, jota reklamaatio ei koske eli tässä tapauksessa puhe- ja tekstaripaketit, palvelutekstiviestit ja ne muutama soitto palvelunumeroihin.
   
 18. mku836

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/10/05
  Viestit:
  126
  Tykkäykset:
  0
  Sivuhuomautus/kysymys?

  Mites nää "ilmaiset" karttaohjelmat siirtää dataa, kun ne lataa karttoja? Niistähän voi tulla ylläreitä laskuun? Vai olenko ihan hakoteillä?
   
 19. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Matkapuhelinoperaattori ei tiedä datapuheluista paljonko dataa on siirretty. Ainoastaan puhelun kestosta jää tieto. Joten jos laskulla näkyy kilotavuja, kyse ei voi olla datapuheluista.
   
 20. jarkkoo Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2221
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SGS @ Saunalahti
  Olenko minä nyt ainoa joka näkee (ja ymmärtää lukemansa) tuon ensimmäisessä viestissä kirjoitetun asian?

  Jos tuo pitää paikkansa, ja käyttäjällä on Nokia N73 niin eihän tuo ole edes mahdollista -> selvä virhe.

  Älkää nyt heti alkako saarnaamaan nettiradioista ja pakettiliittymistä, lukekaan ensin mihin vastaatte :)

  Ja kyllä ne operaattoritin mokailevat laskutuksessa, ja nyt kun Saunis on hetki sitten uusinut laskutusjärjestelmäänsä niin tämmöinenhän on jopa todennäköistäkin.
   

Jaa tämä viestiketju