Saunalahden virheelliset SIM kortit ja todellinen syy

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja rbrbrb, 27/1/05.

 1. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0
  http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=672820

  Lainaus samaiselta sivulta:

  Osa korteista suosii aiheetta Soneraa

  Muutama prosentti Saunalahden asiakkaista on kärsinyt puhelujen katkeilusta. Saunalahti myöntääkin, että osassa uusista sim-korteissa on virheellinen verkkolistaus.

  Kortilla on lista verkoista, joita liittymä ensisijaisesti käyttää. Osa Elisan verkkoa käyttävistä Saunalahden asiakkaista on saanut itselleen Soneran verkkoa suosivan kortin. Tämän seurauksena puhelin voi kadottaa verkon ruuhkatilanteissa.

  Saunalahden mukaan ongelma on pieni, sillä operaattori voi päivittää uudet kortit etänä.

  "Kyseessä ei todellakaan ole mikään katastrofaalinen ongelma, eikä korttien uudelleenpostituksiin ole tarvetta. Kömmähdys on kuitenkin nolo sekä meille että Setecille", Saunalahden liiketoimintajohtaja Panu Lehti myöntää.
   
 2. macko

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/11/03
  Viestit:
  598
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Htc Legend - Saunalahti
  Hyvä että saatiin selvyys tähänkin. Minulla ainakin toiminut hyvin vaikka käytän elisan verkkoa
   
 3. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Noloa ehkä Saunikselle mutta kiusallinen vika käyttäjälle
   
 4. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Ihmetyttää vaan tuo maininta osassa SIMmeistä virheellinen listaus...

  Eiköhän se listaus mene aina pyllylleen jos asiakas vaihtaa alkuperäisestä tilatusta radioverkosta toiseen verkkoon (esim. tilattu Elisa -> Sonera tai tilattu Sonera -> Elisa) mikäli kortti todellakin postitetaan valmiiksi listattuna tilauksen yhteydessä valitun radioverkon mukaan. Toisaalta silloin ongelmaa ei ole jos lista jätetään tyhjäksi. Tuskin Saunalahtikaan viitsii noita kortteja jatkuvasti OTA-menetelmällä päivittää aina kun asiakas vaihtaa radioverkkoa.
   
 5. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0
  Ei ole niin. Kortin kuuluisi olla alunperinkin TYHJÄ. Ei ole ollut tarkoitus listata mitään. Näinhän "plehtikin" on vakuuttanut täällä ties montako kertaa. Nyt on vain möhlitty tämä asia kunnolla.

  Ongelma on siinä, että korttiin on laitettu(ei tarkoituksella) ensisijaiseksi verkoksi Sonera. Ihan sama oletko tilannut liittymäsi Soneran vai Elisan verkkoon.
  Suurin ongelma on niillä jotka ovat Elisan verkossa, kun puhelin välillä yrittää Soneran verkkoon. Tolpat häipyvät jne. Säästäriliittymä toimii vain Elisan verkossa, silti kortissa listalla oli Sonera!

  Ongelman saa pois, laittamalla verkon valinta asetuksen puhelimesta manualiselle(valitset sen mihin pääset), tai tyhjentämällä kortista ensisijaisen/ensisijaiset operaattorit esim. Siemensin puhelimella. Nokialaisella tämä tyhjennys ei onnistu.

  Kun lista on tyhjä(kuten kuuluisi olla) kaikki toimii moitteettomasti ja voit pitää verkonvalinta asetuksen puhelimessa "automaattisena".

  Se että voit vaihtaa verkkoa itse oma.saunalahdesta, ei vaikuta kortin listaan mitenkään. Sen kuuluu olla tyhjä. Saunalahdelta EI lähetetä mitään OTA viestejä kun verkkoa vaihtaa.
   

Jaa tämä viestiketju