Saunalahti Saunalahden viestit ei mene perille vodafoneen

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja maryjane, 23/6/08.

 1. maryjane

  maryjane

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/04
  Viestit:
  220
  Tykkäykset:
  0
  Ongelma on seuraava:

  Minulla on saunalahti, italiassa asuvalla tyttöystävällä Vodafone. Saunalahdestani lähetetyt viestit eivät mene perille..

  Kun lähetän viestejä tyttöystävän TIMiin, ne menevät perille..

  Ajattelin että ongelma on vodafonen, koska pystyn lähettämään TIM liittymiin viestejä. Ehkä vodafone ei pystyisi vastaanottamaan viestejä.. MUTTA, kaverini Sonerasta viestit menevät vodafoneen..


  Osaako kukaan sanoo missä voisi olla vika?? Sekä saunalahti että vodafone kiistävät ongelman olevan heidän syytänsä..

  Vähän ikävä tilanne kun tyttöystävä joutuu nyt kantamaan kahta puhelinta mukanaan (Prepaid TIM johon minä lähetän viestit saunalahdesta, ja Vodafone josta hän lähettää ilmaisia viestejä omaan vodafoneeni)


  Homma toimi pari vuotta, mutta lopetti nyt pari viikkoa sitten toiminnan.. Olin lomalla niin en paljoa ole ehtinyt asiaa selvittämään..

  On kokeiltu kahdella Saunalahden liittymällä, kumpikaan ei mennyt perille..  Vielä tällänen mielenkiintoinen juttu: Hänen vodafonesta viestit tulevat perille saunalahteeni, mutta toisinpäin homma kusee...
   
 2. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Pakko varmistaa, ettei kyseessä siis ole tämä yleinen ongelma tekstiviestiasetusten kanssa eli, että tyttöystäväsi Vodafonella varustetussa puhelimessa olisi "sama keskus vastattaessa"-asetus ja siten nimenomaan hänen lähettämiin viesteihin ei suoraan vastaaminen onnistu, mutta uuden viestin lähettäminen onnistuisi?
   
 3. maryjane

  maryjane

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/04
  Viestit:
  220
  Tykkäykset:
  0
  Toi ei oo ongelman syy.. Ihan sama miten viestin teen, se ei vaan mene perille..
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Numerot on saunalahden, vai onko siirettu numero? jos on niin minkä operaattorin?
   
 5. Squit Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/08
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  28
  Oli pakko kirjautua kun minullakin on sama vika!

  Eli siis minulla on Saunalahden kortti ja numero on Saunalahden oma, eli ei siirretty. Tyttöystävä asuu Italiassa ja hänellä on Vodafone. Tekstiviestit ei vain mene perille. Keskiviikkona 4.6. klo 21:26 tulleeseen viestiin en enään pystynyt vastaamaan. Siihen asti toimi helvetin hienosti, mutta yhtäkkiä loppui kuin seinään tuolloin. Tekstiviestit menee perille myös italialaiseen Windiin ja Telecomiin. DNA:sta ja Windista menee viestit perille hänelle Vodafoneen. Olin italiassa kylki kyljessä puhelimen kanssa ja siltikään ei mennyt viesti perille. Hänen viestit tulevat perille, eli tämä klikki on vain Saunalahden ja Vodafonen välillä yhteen suuntaan. Luonnollisesti välitysviestitkään ei tule.

  Asiakaspalvelussa oltiin vain huuli pyöreänä, että "voi voi". Hiukan vituttaa. Mitä tässäkin nyt pitäisi tulla. Tein parin vuoden sopparin ihan vain sen takia että sai halvalla lähettää viestejä, mutta sekään ei onnistu. Kyllä siellä on jotain tapahtunut, joku on painanut jotain väärää nappullaa jossain.

  Ei kellään mitään ideoita? Kuinka muuten kun on ulkomailla puhelimen kanssa, menevätkö lähettämäni viestit Suomen kautta?
   
 6. maryjane

  maryjane

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/04
  Viestit:
  220
  Tykkäykset:
  0
  Toinen on saunalahden oma alusta asti, toinen soneralta siirretty...

  Kuten sanoin, viestit menee TIMiin, johon saan viestixillä ilmaset viestit edelleen, mutta en haluais että tyttöystävän on PAKKO kantaa kahta puhelinta mukanaan..
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, numeroa ei sitten oikein voi syyttää.
  Asiankanssa on vain elettävä, kunnes operaattorit korjaavat vian.
  Sinä valitat Saunalahdelle, vastaanottaja valittaa omalle operaattorilleen, paljoa muuta ei ole tehtävissä, paitsi tietenkin ottaa toinen operaattori käyttöön, eli jos et halua tyttöystävän niin tehdä, niin sitten jää vaihtoehdoksi että sinä teet niin.

  Toki voi kokeilla vaihtoehtoisia viestikeskuksia, jos sellaisen jostain löytää, ovat kyllä nykyisin tukittuja oman operaattorin ulkopuolelta.
   
 8. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Millä perusteella numeroa ei voi syyttää tässä tapauksessa?

  Eipä siinä ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin nurista operaattorille, toivoa että tekevät asialle jotakin ja loppuviimein valita operaattori, jolla sms:ien lähetys ja vastaanotto toimii. Elämä on.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos ei toimi "natiivillakaan" numerolla, jolloin vaikea syyttää että karsinta johtuisi "väärän" operaattorin numerosta.
   
 10. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Karsinta?... Sori, olen tymä en jummarra mopiilitekniikkaa :)
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  He, tarkoitin että jos vastaanottava operaattori karsii tulevaa SMS liikennettä jotenkin numeron perusteella, Eli esim jos sinulla DNAn numero ja jos DNAlla ei ole toiminut SMS lähetys johonkin tiettyyn verkkoon niin joskus ongelma on jatkunut vaikka numeron olisi siirtänyt operaattorille jolla homma "natiiveilla" numeroilla toimii.
   
 12. Squit Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/08
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  28
  Soitin Saunalahteen toistamiseen ja siellä otettiin tekniseen väkeen yhteyttä asian tiimoilta ja sieltä kehuttiin, että asia on tiedossa, vika Vodafonen päässä kuulemma, korjaus pyyntö lähetetty, Italialaisen mentaliteetin tietäen voi kestää kauankin..
   
 13. maryjane

  maryjane

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/04
  Viestit:
  220
  Tykkäykset:
  0
  Kuulostaa ihan hyvältä että ongelma on tiedossa, ja korjauspyyntö lähetetty...

  Tosiaan Italiassa asuneena todella tiedän niiden työmoraalin, joten tuskin ennen joulua korjataan :-D

  Vuoden siellä asuin, ja parhaimmillaan jäi muistaakseni 3 kertaa menemättä kouluun KUUKAUDESSA koska julkinen liikenne oli lakossa :p En oo varma tosta että 3 kertaa kuukauden sisällä, mutta 2 kertaa kuukaudessa oli sellanen että tapahtu useampanakin kuukautena...
   
 14. Squit Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/08
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  28
  Itse teen töitä Italialaisten kanssa. Tilaan tavaraa sieltä. Toimitusajat on pitkät ja silti saa lisätä pari kolme viikkoa heidän lupaamaan deadlineen, niin tavara voi tulla. Ensi viikolla on taas siellä rekkakuskien lakko, vähän aika sitten oli kanssa, sanoin sinne että "taas on lakko!" niin sieltä sanottiin "taas? onhan viimeisestä jo pari kuukautta!" ja oli vielä ihan tosissan. Tuotanto kun siellä ruuhkautuu ja toimitukset venyvät, Italialainen levittelee käsiä. Ylitöitä en oo koskaan Italialaisen kuulleen tekevän saati vuorohommia.
   
 15. samumanu Vieras

  0   0   0

  Jostain aikoinaan luin että Italialaisilla on prepaid penetraatio korkein maailmassa? Kertoo hiukan heidän laskujen maksuista jotain? Hiukka ohi aiheen jo mut..
   
 16. maryjane

  maryjane

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/04
  Viestit:
  220
  Tykkäykset:
  0
  Asuin italiassa vuoden, ja olen ollut suhteessa italialaisen naisen kanssa jo lähes 4 vuotta... Siellä niin paljon tullut oltua lomia että tutustunu moniin ihmisiin, lähes kaikkiin tyttöystävän elämässä..

  Mutta näistä ihmisistä yhdellekään ei tule laskua. Käytännössä kaikilla on siellä prepaid. Saa laskullisiakin liittymiä, mutta ovat aika harvinaisia.

  Italiassa muutenkin laskujen maksaminen on mitä on. Ihmiset ei luota nettiin, joten laskut maksetaan pankissa, joka on hieman vittumaista..


  Mutta pointtina tosiaan se että siellä on niitä todella paljon. Itsellänikin luonnollisesti prepaid tuo oma vodafone..
   

Jaa tämä viestiketju