Saunalahden verkko-optimointi / Elisan radioverkko

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja visio, 4/5/05.

 1. visio

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/04
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  0
  Onkohan muillekin foorumin Saunalahden liittymäänsä Elisan verkossa käyttäville tullut tämän illan aikana ilmoituksia, että liittymä vaihdettaisiin Soneran radioverkossa toimivaksi? Minulle ilmoitus tuli illalla. Viestissä toimenpidettä oli kuvattu "verkko-optimoinniksi".

  Kyselin hieman lisää asiakaspalvelusta ja muutoksen syyksi paljastettiin kapasiteettipula (tai suunnilleen noilla sanoilla). Elisan radioverkon valinneita Saunalahden käyttäjiä taitaa olla siis jo liikaa. Ja näin osa Elisan radioverkkoa käyttäneistä oli "arvottu" niihin, joilta liittymän radioverkko aiotaan vaihtaa ensi yön aikana Soneran verkkoon.

  Viimeksi tänä aamuna Hesarin etusivulla Saunalahti kehui monipuolisilla palveluillaan mainoksessaan ja yhtenä palveluna - ainoana operaattorina tietenkin- heillä on käytössään radioverkon valintamahdollisuus. Jäin vain miettimään, että toteutus taitaa pahasti ontua jos kaikki käyttäjät eivät voi käyttää sitä verkkoa, jonka he ovat tilatessaan halunneet itselleen valita. Toki Saunalahti pyynnöstä (tai oma.saunalahden kautta) hyväksyy sen, että asiakas voi jatkaa Elisan verkon käyttöä, kuten itsekin halusin jatkaa. Mutta vähän outoa silti. Kai joidenkin pitää kuitenkin vaihtaa käyttämään Soneran verkkoa, että kapasiteettia saadaan vapautettua.

  Ajattelinkin vähän kysellä, kuinka useaa Saunalahden asiakasta kyseinen muutos mahdollisesti koskettaa. Ainakaan Saunalahden sivuilta en vielä löytänyt mitään tietoa asiasta. Jos siis teille on tullut viestiä mahdollisesta muutoksista, pistäkää jatkoa tähän ketjuun. Ja moderaattoreille: jos tämä uusi aihe vaikuttaa turhalta, se johtuu siitä, etten nopealla selauksella löytänyt vanhaa ketjua, jonka jatkoksi tämä olisi hyvin sopinut. Jos joku tietää paremman, siirtäköön tätä vapaasti.
   
 2. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  En ole vielä saanut ilmoitusta. Kyseessä lienee jokin alueellinen ongelma.Toinen ongelma voi olla ihan Sauniksen omissa keskuksissa eli ei osauttu varautua niin suureen Elisan käyttöön. Toivottavasti saavat kaluston päivitettyä. Itse jouduin miltei pakon alla vaihtamaan verkkoa, silllä tietyssä paikassa puhelut pätki oikein urakalla Soneran verkossa. Aluksi luulin että puhelin on sökönä tai hyyryläisiä sorsitaan. Nykyään samaisessa paikassa aidoilla Soneran yrityskorteilla on myös ongelmia, joten vika ei ollut puhelimessa tai liittymässä.
   
 3. Skopa Vieras

  0   0   0

  xxx

  "Telia" verkko toimii paremmin, huonommin tai tasaisen huonosti joten ei mitään hätää jos puhelut ja txt-viestit kulkevat eteenpäin..
   
 4. Skopa Vieras

  0   0   0

  aa

  Soneran voi nykyään jo unohtaa ja oikea nimi on TeliaSweden...hups
   
 5. aimo Vieras

  0   0   0

  Mielenkiintoinen asia; Elisan ja Soneran verkkoa käyttäviä liittymiä lienee suunnilleen yhtä paljon. Tarkoittaako tämä sitä, ettei Elisa ole osannut varautua näin suureen liikennemäärään?

  Elisa on kasvattanut oman liittymämääränsä 1,44 miljoonaan ja tämän lisäksi verkossa roamaa nykyään n. 0,25 miljoonaa Saunalahden liittymää, yhteensä siis n. 1,69 miljoonaa. Aiempina vuosina Elisan verkossa toimiva liittymämäärä on ollut hyvin vakio, n. 1,38 miljoonaa tai alle. Aikamoinen kasvu, n. 22 %.
   
 6. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  oulusa ainaki tutuu et ois toisinpäin nää kapasiteettiongelmat. vappuna tai ikinä kun on paljo porukkaa kaupungilla soneran liittymät on ja pysyy mykkänä mut elisa toimii aina!
   
 7. Nuutti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  290
  Tykkäykset:
  0
  Espoossa on satunnaisesti Saunalahden liittymä Elisan verkossa valitellut "Verkko varattu" ja välillä puhelut ovat katkeilleet ilman sen kummempaa syytä. Eilen tuli tekstitiviesti tuosta verkko-optimoinnista ja nyt sitten on TeliaSonera käytössä.

  Saunalahtihan kertoi jossain tiedotteessaan, että pyrkivät neuvottelemaan verkkovuokrasopimuksiaan uusiksi, niin olisivatko onnistuneet tekemään TS:n kanssa Elisaa edullisemman sopimuksen ja nyt koittavat siirtää liittymiä kannaltaan parempaan verkkoon?

  Edit: Plehti oli Palstalle kirjoittanut, että muutos koskee osaa Paketti plus liittymistä
   
 8. Kirjafani

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/3/04
  Viestit:
  175
  Tykkäykset:
  2
  Meille tuli yhteen liittymään tuo saunalahden viesti.
   
 9. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  Ilmeisesti on kuitenkin niin, ainakin paikallisesti, että Elisan verkon kapasiteetti on heikompi.
  Soneran euron illat eivät omien kokemusteni perusteella ainakaan täällä Tampereella ole aiheuttaneet juurikaan ilmoituksia verkon ruuhkautumisesta.
  Sitä vastoin Elisan taannoinen "happy hours" vai mikä lie kampanja ruuhkautti heidän verkkonsa niin pahoin, että kampanja jouduttiin teknisistä syistä keskeyttämään.
  Tunnettu tosiasiahan ainakin joku vuosi sitten oli se, että Elisan(Radiolinjan) tukiasemia oli harvemmassa kuin Soneran. Ja jokaisessa tukarissahan on tietty määrä kanavia käytössä, joten jos asemia on vähemmmän, niin sitten on vähemmän kapasiteettiakin.
   
 10. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Tuohon vaikutti aika paljon sekin että alkuperäinen happyhour oli muistaakseni tunti ilmaiseksi (oliko nyt 21-22 vai mitä), eli kaikki ilmaispuhujat tunkivat siihen aikaan, kun taas Soneralla tuo jakautuu hieman tasaisemmin kun puhutaan koko sunnuntaista/viikonlopusta tai ainakin edes kolmen tunnin illasta (harva Soneralla soittaa puhelun sunnuntaina 00.00 ja lopettaa kun maanantai alkaa, tunnin kamppiksella noita on enemmän). Lisäksi tuo eurokin saattaa olla hieman rajoittava tekijä.
   
 11. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  En usko että asialla on mitään tekemistä verkon käyttöasteen kanssa, kyseessä on vain ja ainoastaan kaupalliset perusteet. SL on luultavasti laskenut että heille tulee edullisemmaksi siirtää määrätty osa käyttäjistä toiseen verkkoon.
  No tällä ei ole juuri mitään tekemistä kapasiteetin kanssa, kampanjat olivat tyystin erilaisia.
   
 12. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Olen viimeaikoina ihmetellyt myös Kolumbuksen liittymällä tätä ongelmaa. Monet soittoyritykset johtava pk-seudulla "verkko varattu" ilmoitukseen. Muutama kuukausi sitten Saunalahden kortilla Elisa verkossa ilmeni samaa vikaa kunnes vaihdoin verkkoa. Voin kuvitella, että suuri osa Saunalahden käyttäjistä valitsee Elisan verkon muunmuassa 3G option takia, vaikka he eivät sitä vielä pitkään aikaan käyttäisikään.
   
 13. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Minäkin olen huomannut, että multimediaviestien lähetyksessä on ollut todella pitkiä viiveitä Helsingissä. Kapasiteetti lienee tiukalla, koska mms:lle riittää nuukasti kaistaa puheluiden jälkeen.
   
 14. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  2.5. alkaen myös Soneran 2g kortilla on toiminut 3g verkko, mutta onkos niin, että Saunalahden kortilla ei toimisi 3g verkko Soneran verkkoa käytettäessä?
   
 15. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  Panu Saunalahden palstalla antoi muutama päivä sitten vinkkiä, että 3G asioihin on tulossa jotain uutta jokusen viikon sisällä. Tarkempaa selkoa asiasta ei vielä herunut, mutta ymmärsin asian liittyvän juuri Soneran verkkoon ja 3G:hen.

  Tällä hetkellä 3G toimii Saunalahdella vain Elisan verkossa olevilla liittymillä.
   

Jaa tämä viestiketju