Saunalahden Tivkor ilmainen?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Setuli, 8/2/04.

 1. Setuli

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/2/04
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
 2. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Setuli taitaa olla ACN Edustajat nimimerkillä paremmin tunnettu täällä;)
   
 3. Setuli

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/2/04
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Joudun aiheuttamaan pettymyksen. Olen suhteellisen VM-vastainen henkilö. Haluaisin vain vastauksen tuohon.
   
 4. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Jaa, vaikea vastata suoraan kuluttajaviraston puolesta, mutta yksi vaihtoehto voi tietenkin olla se, että miten sanaa käytetään. Saunalahti esittää tekstiviestit ilmaisina ja rajoituksista kerrotaan usein joko mainoksessa itsessään tai kun painat mainosta.

  ACN edustajat tunnetusti esittää puhelunsa vain "ilmaisina" ja "rajoituksettomina" mitkä suoranaisesti eivät pidä paikkaansa. Rajoituksia on (mm. vain Mobile Friends -> Mobile Friends).
   
 5. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Itselle tuli ihan sama mieleen kun tuolla ACN ketjussa asiaa setvittiin. Jostain olin saanut päähän että tuon tivkorin i olisi vaihdettu ilmaisesta muotoon "ilman lisämaksua", mutta näköjään ei.

  Ainakin radiosta kuunnellen kuluttajaviraston kanta on kuitenkin yksinkertainen, ilmainen on ilmainen vain jos ei edellytetä mitään maksuja.
   
 6. liekki

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/7/03
  Viestit:
  517
  Tykkäykset:
  0
  Ainakin tv-mainos on muuttunut "kuuluu kuukausimaksuun"
  Mutta kuten Jussikin toteisi Saunalahden "ilmainen" on ainakin määritelty tarkasti. Yhtä kaikki ei se ilmainen sovi siihenkään.
   
 7. Kirjafani

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/3/04
  Viestit:
  175
  Tykkäykset:
  2
  Saunalahti mainostaa jippii foorumillaan edelleen TivKor liittymää, vaikka sivulla olevan linkin mukaan sen myynti on lopettu.
   
 8. =Henkkis=® Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1851
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Mun mielestä aika hölmöä valittamista! Liittymässä on itse tekstiviestit ilmaisia. Kuten liittymän nimestä sen voi päätellä, Tekstiviestit Ilmaiseksi Viidelle Kaverille Operaattorista Riippumatta. Ei siinä mielestäni puhuta että kuukausimaksu on ilmainen, eihän siinä ole puhelutkaan ilmaisia. Eli mielestäni toi ei ole mitenkään harhaan johtavaa tjmv. Tekstiviestit Ilmaiseksi Viidelle Kaverille Operaattorista Riippumatta, eli minkään muun ei tarvitse/kuulukkaan olla ilmaisia kuin tekstiviestit viidelle kaverille oli heillä mikä liittymä tahansa. Mielestäni tossa tulee vain yksi virhe, entä jos onkin ulkomainen operaattori? Siihen ei saa ilmaisia viestejä. Elikkä pitäisi olla Tekstiviestit Ilmaiseksi Viidelle Kaverille Operaattorista Riippumatta Suomessa tjmv. Eli tossa on kyllä virhe, ei muuten.
   
 9. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Ei lainkaan hölmöä. Vastaan on tullut kiukkuisia asiakkaita (muistan kaksi tapausta, toinen etäinen sukulainen), kun tekstarit eivät olekaan olleet ilmaisia, vaan laskua on tullut vaikka liittymää ei ole muuten käytetty kuin noihin "ilmaisiin" tekstareihin.

  Tosin olen myös sitä mieltä, että asiakkaan tulisi sen verran tutustua tuotteeseen jota hän on hankkimassa, ettei näin pääse käymään.
   
 10. mammammaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  141
  Tykkäykset:
  0
  Nalle, tiedät varsinhyvin, mitä mieltä olen Saunalahden toiminnasta. Mutta kyllä se kuukausimaksu on ihan selvästi Tivkorissa mainittu. Huonoa bisnestä olisi sellainen, että olisi kuukausimaksuton liittymä, jossa on ilmaiset tekstarit.
   
 11. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  Olisi ja Saunalahden sivuilta löytyy helposti ja hyvin kaikki liittymän kustannukset avaus ja kuukausimaksuineen ennenkuin liittymää tilaa, toisin on esim. zepfortyn kanssa mainostetaan 1 euron/päivä puheluita, kuukausimaksuun sisältyviä tekstiviestejä, ilmaista mp3-soitinta ja tilaamis nappi kyllä löytyy mutta hinnaston etsiminen onkin sitten hieman hankalampaa.
   
 12. WonderC

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/03
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  Ruvetaan pikkuhiljaa pääsemään siihen pisteeseen, jossa omilla aivoilla ajattelu on kielletty. Jenkit on saavuttanut saman etapin jo aikoja sitten. Meinaako ihmiset että tuolla liittymällä ei ole edes mahdollista soittaa? Liittymien ensisijainen tarkoitus on tietääkseni mahdollistaa puhuminen (puhelimella), tuossa vaan saa niitä tekstareita laittaa ilmaiseksi.
   
 13. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Ei niitä saa ilmaiseksi, koska pitää maksaa kuukausimaksu. Mielestäni kun on periaate, siitä pitää pitää kiinni. Jos sanan ilmainen käyttö sallittaisiin tilanteissa, joissa edellytetään vastiketta, ei olisi rajaa sen väärinkäytölle. Nytkin joku valokuvausliike mainosto "Tuplakuvat ilmaiseksi" luultavasti tarkoitus oli, että ne saa yksittäisten kuvien hinnalla. Kuluttaja ei aina tiedä eri palveluiden hinnoittelumalleista, eikä siksi voi tietää minkälaisia vastikkeita ilmaisen palvelun saaminen edellyttää. Siksi on hyvä pitää periaate, ettei mitään vastiketta saa edellyttää.
   
 14. WonderC

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/03
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  Saa olla harvinaisen tyhmä näsäviisastelija, jos luulee liikkeen kehittävän kuvia ilmaiseksi ihan asiakkaan iloksi.
  Kaikissa liittymissä on kuukausi maksu, jos ei toisin ilmoiteta ja näitä ilman kk-maksuja olevia liittymiä ei ole edes ollut kovin kauaa. Eli ne tekstiviestit ovat todellakin ilmaisia. Ei pidä heittäytyä tyhmäksi.
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Toki vähän näsäviivastelua, mutta jos joku niin lupaa niin aika vaikea siitä kiltäytyä.

  Miten muuten mainostaisit ilmaisia tuplakuvia , jotka siis olisivat oikeasti ilmaisia.

  Kuitenkin varmaan periaate pitäisi olla aivan toisin päin.
  Jossain vaiheessa saattaa hyvinkin tulla tuete (liittymä) jossa ei kk makusua ja SMS viestit ilmaisia (ehkä jotain rajoituksia) Miten tälläistä tuotetta mainostettaisiin?

  Onko Hesari ilmainen tilattuna? Eihän siitä veloiteta kuin kk maksu, onko sen kotiinkanto ilmainen?

  Onko Hesarin kuukausiliite ilmainen?
   
 16. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Kyllä ilmaisiakin tarjouksia voisi olla tutustumisen vuoksi.Ei ole asiakaan asia arvailla mitä sana "ilmainen" milloinkin tarkoittaa, kun sille on selvä merkitys: mitään vastiketta ei saa edellyttää.

  Kyllä maksuissa periaate on, että ne pitää ilmoittaa eikä se, että niiden puute pitäisi ilmoittaa. Asiakkaan tehtävä ei ole perehtyä siihen milloin minkinlaisia liittymiä on tullut markkinoille. Tekstiviestit eivät ole ilmaisia, jos niiden lähettämiseksi edellytetään vastiketta kuten kuukausimaksua.


  Kannattaa tutustua seuraavaan linkkiiin:

  http://www.kuluttajavirasto.fi/user_nf/default.asp?site=34&tmf=6476&lmf=8900&id=14561&mode=readdoc

  Eikä muuten tarvitse mennä solvausten puolelle.
   

Jaa tämä viestiketju