Saunalahden SIM-korttien vaihtorumba alkoi

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Bird, 17/12/04.

 1. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Tänään tuli sitten ilman mitään ennakkoilmoituksia postissa uusi SIM-kortti Saunalahti Tekstari-liittymään. Tämä huhuttu SIM-korttien vaihtorumba (muillakin kuin liittymätyypin vaihtajilla) on siis ilmeisesti alkanut.

  Saunalahti näkyy hyvittelevän asiakkaita tarjoamalla vuoden loppuun saakka MMS-viestien lähetyksen 0,10e/kpl ja GPRS-datasiirron puoleen hintaan. Lisäksi SIM-kortin viikon sisällä vaihtaneiden kesken arvotaan 100 kpl Nokian 6260-puhelimia.

  Mahdollisuudesta verkonvaihtoon kirjeessä ei puhuttu mitään. Todettiin vain, että jatkossakin käytössä on Soneran verkko.
   
 2. Bustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  681
  Tykkäykset:
  0
  Onko tämä ns. pakkorako vai ollaanko tässä tosiaankin katsottu, että edut ovat haittoja suuremmat? Ihmettelen suuresti, jos tätä asiakkaat ovat pitäneet hyvänä asiana tai jopa toivoneet. Itse pidän tuota hommaa lähes yhtä tökerösti hoidettuna kuin Telian yllätysvaihtoa, mutta se käsittääkseni oli pakon sanelema juttu.
   
 3. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  Vaihtorumbaham on ollut menossa jo pidempään. Vanhemmilleni tuli kortti ilman ennekkovaroitusta jo 1. päivä joulukuuta, vaikka mitään muutosta ei oltu tehty. Kirje oli päivätty 25.11.2004. Liittymätyyppi oli Puhu hyvää ja numero 050-alkuinen.
   
 4. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
 5. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Tuossa ketjussa ei puhuta kuin vasta toisella sivulla mitään siitä, että SIM-kortit joutunevat kaikki asiakkaat vaihtamaan. Ketjun avauskin koskee yksittäistä pikkuongelmaa. Toki modet voivat nämä ketjut yhdistää, jos niin haluavat.
   
 6. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Ja sitten takaisin varsinaiseen asiaan.

  Uutta kortilla näkyy olevan Saunalahden oma palveluvalikko. Se tosin on huomattavasti suppeampi kuin esim. Elisan vastaava (joskin pidän koko palveluvalikkosysteemejä jokseenkin turhina). Sen kautta pitäisi saada myös tilattua kätevästi MMS- ja WAP-asetukset puhelimeen, mutta ainakin omalla kohdalla totuus ilmeisesti toinen: ainakaan WAP ei toimi nyt lainkaan.
   
 7. FinnishFreak

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Onko kortin vaihdolla muita uusia toimintoja/hyötyjä kun se palveluvalikko?

  Minullekin tuli uusi kortti mutta mietin juuri että miksi...

  Ärsyttävää siks että puhelinnumerot on kortilla ja saa alkaa kopioimaan...
   
 8. Tanjuzka

  Tanjuzka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  11/7/02
  Viestit:
  3338
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  Iphone 7
  Saunalahdesta tulee virtuaalioperaattori.
  Vanhat kortit ovat teliasoneran toimittamia, ja uudet ovat saunalahden omia.
  Siitä syystä kortit vaihtuvat.
   
 9. FinnishFreak

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Tuon pitäisi varmaan minulle tarkoittaa jotain :-D

  En kuitenkaan ymmärrä, mutta en vaadi että selitätkään. :)


  Eli en oikein ymmärrä miksi pitää vaihtaa korttia jos toimittaja vaihtuu... ymmärtäisin jos vain 'uudet' liittymät olisivat 'omia'.
  Ja tuosta virtuaalihommasta en kuitenkaan ymmärrä muuta kun että kai tämän jälkeen uusia liittymiä saa vain netistä ja puhelimitse?
   
 10. Bosse

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/3/04
  Viestit:
  190
  Tykkäykset:
  0
  Uudet kortit tökkivät kunnolla. Saunalahti-logo näkyy monissa puhelimissa - niin uusissa kuin vanhemmissakin malleissa - tuplana ja ongelmaa ei voi poistaa tyhjää logoa tallettamalla. Tämän vastausviestin sain aspasta kun asiaa tiedustelin Ykkönen -liittymässä esiin noussutta ongelmaa:

  "... Kiitos yhteydenotostanne. Logojen tallennus ei tällä hetkellä uusilla korteilla onnistu. Tämä valitettava vika on tiedossa ja korjauksen alla..."

  Toivottavasti asiakkaille postitetaan asap uusi toimiva kortti, nythän tuote on viallinen.
   
 11. Peltsi

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/10/03
  Viestit:
  280
  Tykkäykset:
  0
  milloinkas te kortin saajat tilasivat uudet kortiinne..? Minä tilasin maanantaina ja ei näy eikä kuulu..? montako päivää teillä meni?
   
 12. Bustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  681
  Tykkäykset:
  0
  Älä huolestu, et varmasti ole ainoa joka ei tiedä mitä tapahtuu. Minkäänlaista virallista tiedoitetta aiheesta ei ole näkynyt, eikä mitään FAQ-tyyppistä näinkin laajaan ja moneen asiaan vaikuttavaan urakkaan ole koottu. Foorumilla joitain satunnaisia selittelyitä, että "hyvä asiahan tämä on, paras palvelu tarjolla juuri meiltä tämän takia" vaikka itseasiassa maksavat asiakkaat laitetaan asiakaspalvelun hommiin jollain naurettavalla "MMS-viestien lähetys 0,10e/kpl ja GPRS-datasiirrot puoleen hintaan"-palkkiolla, joka ei normaalikäyttäjän laskussa näy millään lailla, ainakaan siinä määrin kuin tämä korttisavotta vaatisi. Ei esim. Samsung-käyttäjänä paljon naurattaisi alkaa kopioida puhelinnumeroita yksi kerrallaan puhelimen muistiin, tai jos käytössä olisi edelleen pelkkä 5110, josta moista muistia ei edes löydy.
   
 13. Anzzi

  Anzzi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  286
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  Apple Iphone 7
  3 arkipäivää ja siihen viikonloppu lisäks, siis 5päivää

  Mä ihmettelinki jo et mistä johtuu et mms viestit oli oma.saunalahessa laitettu 0.10cent/kpl ku en aikasemmin ollu lukenu moisesta mitää viestiä, no hyvä et tääki selvis :)
   
 14. FinnishFreak

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  En tilannut mitään, se vain ilmestyi tuossa toissapäivänä postiluukusta...

  Saisivat nyt edes sen puhelimen mulle antaa palkaksi... :)
   
 15. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Virtuaalioperaattori?

  Oonko ymmärtänyt oikein että tuo virtuaalioperaattori tarkoittaa sitä että Saunalahdella olisi periaatteessa lähes kaikki verkkotoiminnot (eli esim. matkapuhelinkeskus) omasta takaa mutta vain se verkon viimeinen pääte eli tukiasemat ym. vuokrataan Elisalta tai Soneralta? Joku sitä selittikin täällä aiemmin, ei meikäkään silloin oikein heti tajunnut..
   
 16. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Tuohon logo-ongelmaan sen verran että ainakin 6310i:llä logon vaihto onnistuu ihan hienosti, "RADIOLINJA Saunalahti" sekä "SONERA Saunalahti" molemmat korvautuvat haluamallani operaattorilogolla. Softa on 5.51

  Vai onko tuo pelkästään uusien luurien ongelma?
   
 17. Rasbelin

  Rasbelin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/03
  Viestit:
  500
  Tykkäykset:
  20
  Ei tule keskittyä siihen yksityiskohtaan, että SIM-kortit ovat eri yrityksen toimittamia ja omistamia, vaan se olennainen on sielä teknisellä puolella.

  Olennaisinta tässä on se, että nyt kaikki Saunalahden GSM-liittymät siirretään toimimaan osana heidän virtuaaliverkko-operaattorimalliaan, jossa kaikki liittymät toimivat Saunalahden virtuaalisessa verkossa. Tässä virtuaalisessa verkossa liittymät toimivat kahdessa eri radioverkossa, eli siinä verkossa joka koostuu ilmaosuudesta ja tukiasemista. Eli Saunalahden oma virtuaaliverkko ei ole sidonnainen mihinkään tiettyyn fyysiseen verkkoon (esim. Sonera Mobile Networks), vaan se voi koostua useammasta eri fyysisestä radioverkosta.

  Uusien korttien vaihtaminen on muutenkin perusteltua seuraavien Panun mainitsemien etujen vuoksi:

  Ilman uutta korttia, joka toimii Saunalahden virtuaaliverkossa, ei kyseisiä palveluita voitaisi toteuttaa nykyisellä toteutuksella, vaan jouduttaisiin olemaan sidottuja yhteen verkkoon, koska SIM-kortit eivät tukisi noita ja muita ominaisuuksia.

  Ei liity myyntikanavat, vaan todellakin tuo verkon tekninen toteutus, joka on tarpeeksi hyvä perustelu korttien vaihdolle.
   
 18. J3ke

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/04
  Viestit:
  496
  Tykkäykset:
  0
  Uusi kortti mahdollistaa myös operaattorinvaihdon, katkaisin Saunalahden uuden kortin kun tippui verkosta vaikka oli manuaali päällä. No, pari päivää prepaidilla, ei maailmaa kaada.
   
 19. FinnishFreak

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos selityksestä, tunnen jo itseni vähän viisaamaksi.

  Mulla uusi kortti toimii ihan hyvin. Ehkä noista uusista 'mahdollisuuksista' tulevaisuudessa tulee jotain hyötyä...

  Nyt pitäis vain saada uus puhelin jostain... :)
   
 20. tunkio

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/04
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Hyvä on Sauniksen tarjota mms:t ja gprs halvemmalla kun mistään ei saa toimivia asetuksia ko. palveluille. Eipä ole hyötyä tästäkään operaatioasta. Se on kohta goodbye saunalahti. Onneksi operaattoreita riittää. Ja kylkiäisiä.
   

Jaa tämä viestiketju