Saunalahden Säästäri liittymä "putoaa" verkosta

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja rbrbrb, 9/1/05.

 1. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0
  Mikä ihme tässä liittymässä on vikana, kun vähän väliä "tolpat" putoavat pois, eikä ole verkkoyhteyttä. Tätä tapahtuu päivittäin ja useasti.

  Vastauksia, ja pian???? Millään operaattorilla aiemmin, ei tällaista verkosta tippumista ole tapahtunut.

  Puhelimessani ei ole mitään vikaa.
   
 2. LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  905
  Tykkäykset:
  68
  Re: Saunalahden Säästäri liittymä "putoaa" verkost

  No mutta mainoshan lupaa
  "Liittymä toimii tällä hetkellä Elisan verkossa"
  Eihän siinä luvata että se aina ja yötä päivää toimii ;)

  No okei asiaan. Onko verkonhaku automaatilla ja se jostain
  ihmeen syystä hakee verkkoa välillä ? Laitapa manuaalisesti
  Elisa (Radiolinja) päälle.
   
 3. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
 4. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  Vika tiedossa

  1) Eihän se mikään lääke saa olla, että puhelinta joutuu käyttämään verkon manuaalihaulla. Tottakai automaattia pitää voida halutessaan käyttää.

  2) Vika on uusissa Saunalahden korteissa silloin kun niitä käytetään Elisan verkossa. Kortille täytyisi lisätä elisa ensisijaisten verkkojen listalle tai vaihtoehtoisesti poistaa siellä nyt olevan operaattorin tiedot. Itselläni oli vähän aikaa Saunalahden liittymä koekäytössä ja tuolla toimenpiteellä homma korjaantui. Listaa pääsee muokkailemaan tiettävästi ainakin SoniEerikinpoika -merkkisillä laitteilla. Nokioilla ei pääse. Sauniksella on nyt tämän lisäksi ollut logo-ongelmia ja "operaattorin nimi tuplasti näytöllä" -ongelmia. Olisi varmaan ihan hyvä operaattori, kun saisi nämä korjattua ja asiakaspalveluun enemmän porukkaa, jotka osaisivat kertoa lääkkeet em. ongelmille.

  3) BuZu puhuu asiaa niin, että moderaattori vois kyllä pistää tämän ketjun heti kiinni.
   
 5. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Re: Saunalahden Säästäri liittymä "putoaa" verkost

  Mikäli käytössäsi on Sony Ericsson tai Siemens, niin ensimmäisenä toimenpiteenä kannattaa tarkistaa, ettei puhelimeen ole määritelty "suositut verkot" -listaa. Lisäksi kannattaa vaihtaa puhelimesta käyttöön manuaalinen verkonvalinta.

  Tällä hetkellä Saunalahti on ainoa operaattori, joka tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden vaihtaa liittymätyypin lisäksi käytettävää radioverkkoa ilman operaattorin ja SIM-kortin vaihtoa. Muilla operaattoreilla SIM-kortille on "koodattu" ainoastaan yksi kotimaassa käytettävä kotiverkko.

  T: Panu.

  P.s. Testaisilijan esille tuomaan logo-asiaan olen vastannut eilen muissa threadeissä.
   
 6. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Ei kovin loistavasti ole lähtenyt käyniin Saunalahden virtuaaliverkkotoiminta. Aikamoisia haasteita edessäpäin.
   
 7. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  Re: Vika tiedossa

  1. Lääke on manuaalinen verkon haku, mikäli puhelimen softa ei osaa valita ensisijaista verkkoa oikein. Eli periaatteessa vika on puhelimen softassa, mutta muiden operaattoreiden korteilla tätä ei esiinny, koska niillä on vain yksi ensisijainen verkko, jolloin puhelin toimii oikein. Tähän mennessä verkosta putoaminen lähipiirissäni tullut vastaan Samsungin ja Siemensin puhelimilla. SonyEricssonista ei ole omakohtaista kokemusta. Sitävastoin nuo vähän vanhemmat Nokiat (9210, 6150, 7110) ja Benefonit (Twin, Q, ESC!), joita itse käytän, niillä ei ole minkäänlaisia vaikeuksia pysyä verkossa. Myöskään kavereiden uudemmat Nokialaiset eivät kuulemani mukaan ole verkosta putoilleet.

  2. Vika ei varsinaisesti ole Saunalahden uusissa korteissa, vaan siinä että jotkut puhelimien softat eivät osaa tehdä verkon valintaa oikein, mikäli kortilla on kaksi ensisijaista verkkoa. Ainakin omia korttejani kun tutkailin, niin siellä on ensisijaisten verkkojen listalla 1. Sonera 2. Elisa. Jos verkkojen järjestyksen vaihtaa toisinpäin, niin putoileminen loppuu. Eli kyse on siitä, että kun puhelin putoaa jostain syystä hetkeksi verkosta, niin esim. Samsungit koittavat ensisijaisesti tämän jälkeen kirjautua Soneran verkkoon joka kortilla on oletuksena ensimmäisenä, jonka takia verkossa oloon tulee katkos siksi aikaa. Vasta todettuaan, että sinne ei pääse, ne yrittävät Elisan verkkoon uudestaan. Ilmeisesti esim. Nokian softissa on asia tehty niin, että yritetään ensin takaisin siihen verkkoon, jossa oltiin ja sitten vasta haetaan muita kortilla olevia vaihtoehtoja, jolloin lyhyt tilapäinen pieni verkosta "putoaminen" ei näy ja puhelin löytää itsensä saman tien takaisin verkkoon.

  edit: pari typoa
   
 8. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0
  Ja samalla logiikalla, täällä ei tarvittaisi kuin yksi keskusteluketju per operaattori.

  Kyllä se nyt vaan on niin, ettei kukaan lähde lukemaan näitä monikymmensivuisia ketjuja läpi, etsiäkseen vastausta pulmiinsa.

  Nyt tuli kuitenkin heti asiallisia vastauksia, ja tiedänpä ainakin missä vika on.

  Tosin joudun vielä katsomaan, miten sovellan ohjeita Nokia 6670 puhelimeen.

  Mitenkäs tämä liittyy Säästäriin, kun siinä ei ole mahdollisuutta verkkoa valita?
   
 9. Guest Vieras

  0   0   0

  Että saataisiin tulevaisuudessa mahdolliseksi ilman kortinvaihtoa, ehkä?
   
 10. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  Kaikki Saunalahden uudet kortit ovat keskenään samanlaisia riippumatta liittymätyypistä. Kortti siis mahdollistaa sellaisenaan verkon vaihdon, jos kyseiseen liittymään halutaan verkon valinta tehdä mahdolliseksi.
  Jos kortilla olisi vain yksi radioverkko tallennettuna, niin joka kerta kun vaihdetaan radioverkkoa syystä tai toisesta, pitäisi vaihtaa myös kortti.
  Se taas ei olisi järkevää asiakkaan eikä Saunalahden kannalta.
  Nyt kyseinen kortti on yhteensopiva kaikken Saunalahden palvelujen kanssa, joten se mahdollistaa joustavan palvelujen kehittämisen ja tarjoamisen.
  Valitettavasti vain kaikkien valmistajien puhelimien softat eivät osaa oikein hyödyntää tuota uutta korttia. Tämän takia niissä täytyykin esim. laittaa verkon valinta manuaalille, jos verkosta tippumista esiintyy.
   
 11. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0
  Mitä tapahtuu, kun olen ulkomailla, ja puhelimessa on verkonvalinnassa valmiina "manuaalinen". Minkä verkon se valitsee jos esim. on kolme eri vaihtoehtoa?

  Tiedän kyllä miten verkkoja muuten valitaan, mutta tuo esimerkki on jäänyt kokeilematta kun olen tottunut siihen että kotimaassa voin pitää asetusta "automaattisena".
   
 12. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Re: Vika tiedossa

  Ellei verkkoja ole asetettu manuaalisesti suosituimmuusjärjestykseen (esim. SonyEricsson ja Siemens) speksien mukaan GSM-puhelimen tulisi toimia juuri näin speksien mukaan. Puhelin tallentaa SIM:lle verkon jossa se on viimeksi ollut ja pyrkii ensisijaisesti takaisin kyseiseen verkkoon mikäli esim. puhelin käynnistetään uudelleen.

  Ikävä kyllä monet puhelinvalmistajat ovat ajautuneet tilanteeseen, jossa uusia puhelinmalleja ja ohjelmistoversioita tuodaan markkinoille sellaisella vauhdilla, että ohjelmistoihin jää enempi vähempi myöhemmin paikattavaa... Onneksi puutteen saa kierrettyä määrittelemällä käyttöön verkon manuaalinen valinta.

  T: Panu.
   
 13. la

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  590
  Tykkäykset:
  0
  Re: Vika tiedossa

  Kyllä se suosituimmuus lista on ainakin SE:n käyttöohjeen sekä omien testieni perusteella juuri sim-kortilla. (Soneran kortilla lista tyhjä, Elisan kortilla radiolinja eesti, Saunalahden/soneran kortilla tyhjä ja Saunalahden omalla kortilla Sonera) Eikä puhelin itsekseen ko. listaan mitään muutoksia tee.

  Mielestäni olisi kyllä riittänyt että kortilla olisi palveluoperaattorin nimi. Mitä niitten muitten verkkojen nimiä peittämään.

  Aikaisemmin oli puhetta että sim-kortilla olisi joku määrittely joka kertoo puhelimelle että näyttää aina vain palveluoperaattorin nimeä. Nyt jos puhelin tätä tottelee, niin se ei ilmeisesti mitenkään riipu maasta jossa puhelin on (eli ulkomaillakaan ei verkko näy)?
   
 14. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Re: Vika tiedossa

  Monissa puhelimissa voi määritellä lisäksi suosituimmat verkot manuaalisesti. SonyEricssonin puhelimissa "Suositeltavien luettelo" määrittelee ne verkot, joita puhelin hakee ollessaan kotiverkon ulkopuolella. Saunalahden tapauksessa puhelin on käytännössä aina puhelimen kannalta kotiverkon ulkopuolella, eli "Suositeltavien luettelolla" on huomattava vaikutus puhelimen toimintaan.

  Osa operaattoreista käyttää myöskin assisted roaming -ominaisuutta, jonka avulla voidaan määritellä ensisijaisesti esim. ulkomailla käytettävät verkot.

  Speksien mukaan voidaan määritellä SIM:llä minkä operaattoritunnuksen puhelin näyttää näytöllään. Operaattorilogo on sinänsä eri asia, eli tällä asialla ei ole vaikutusta operaattorilogoasiaan.

  T: Panu.
   
 15. la

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  590
  Tykkäykset:
  0
  Re: Vika tiedossa

  Niin sitä vaan ihmettelen mistä se Sonera kaikkien käyttäjien korteille on ilmestynyt. Itse en ainakaan sitä listaa ole muokannut. Käytöohjeesta:
  "Suositeltavien verkkojen luettelo
  Voit muokata luetteloa, jonka avulla määritetään verkon valintajärjestys automaattisen verkkohaun aikana. Luettelo on operaattorisi luoma ja tallennettu SIM-korttiin."


  En tuossa logosta niinkään ollut kiinostunut vaan siitä, että näkyykö ruudulla pelkkä "Saunalahti" myös ulkomailla, eihän puhelimelle eroa ole sillä minkä maan verkossa se roamaa.
   
 16. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Taitaa vaan olla niin että Pentti Perukäyttäjää ei voisi vähempää kiinnostaa onko standardien mukaan vika vaikka Kiinan prinsessan, jos hänen Saunalahtensa putoilee verkosta kun muut operaattorit eivät sitä tee. Manuaalinen verkonvalintakin on monelle täysin vieras käsite joten kyllä minä näkisin tämä Saunalahden virtuaaliverkko aloituksen lieveilmiöt aika vakavana haittana. Vaikka käyttäjä osaisikin verkonvalinnan tehdä niin jää tuollaisesta palvelusta aika putkiteipillä koossapysyvä kuva, etenkin jos operaattorin näyttämisessä tai logoissa on vielä ollut jotakin häikkää.
   
 17. jarkkoo Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2221
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SGS @ Saunalahti
  Hyvin sanottu siellä takana.
   
 18. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio

  Totta tämäkin.

  Verkonvalinnan suhteen tosin Saunalahti ei voi sille mitään, että jotkut puhelinmallien softat toimivat GSM-standardin vastaisesti. Idea on sinänsä hyvä, että asiakkaalla on mahdollisuus valita verkko omalta kohdaltaan kuuluvuuden kannalta parhaaseen. Muillahan tällaista mahdollisuutta ei ole. Valitettavaa on se, että vasta vaihto Saunalahteen tuo puhelimen softavian esiin, joten asiakkaalle jää kuva, että vika on liittymässä, vaikka se oikeasti onkin puhelimessa. Asiakkaallahan on kuitenkin oikeus viedä puhelimensa huoltoon ja vaatia korjaamaan se toimivaksi. Toinen vaihtoehto on käyttää "kiertotietä" ja valita verkko manuaalisesti.

  Tuo logo-ongelma kyllä olisi saanut olla olematta. Siitä on tullut itsellenikin jo kuittia muutaman kerran myymistäni liittymistä.
   

Jaa tämä viestiketju